Срещата с ЮНЧЕ наближава, мама на покупки смело се отдава - тема 15

• 28 503
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
Ааа, останаха ми едни 5 кг., но сппред мъжа ми са точно, за да не съм пак на санитарния минимум  Laughing

Стискам палци всичко да е наред  Praynig

# 451

Добро утро мамита почерпка от мен за хубавото време и за годишнината ни с моя мъж  bowuu днес правим 4 год откакто сме заедно  Hug .. Желая ви прекрасен и усмихнат ден  Heart Eyes

# 452
Малко офф-топик, но тази "майка" с четиризнаците я бяха дали за пример в темата за интернет троловете, не знам дали сте я мяркали във форума. Та много ми е съмнително дали изобщо съществува подобна случка....
Аз майките отначало ги следя и тая история винаги ми се е виждала много измислена.Да ти кажа няколко пъти я хващам да пише пълни небивалици.Последно се оплакваше,че мъжът и е на мисия и тя какво ще прави с 4 деца,няколко часа по-късно писа ,че на свиждане са и мъжът и и целия му взвод  Crazy
Освен това тя твърди,че е родила 4 момчета по 4 кг... Stop

На мен не ми се спи...болят ме ребрата в дясно и имам ужасни киселини  Sick

Love your Smile честита годишнина,още дълги години щастие!!!!   bouquet
Да момичета тази история ми се струва пълна измислица.....и аз следя историята от самото начало.И в един момент започна да пише някакви странни неща- като написа,че свекър и свекърва и починали в самолетна катастрофа(преди един месец) и оттам нататък всичко,което е написала ми се струва доста нереалистично.Мъжа и заминавал на мисия в Афганистан,а пък бебетата по 4кг...това е невъзможно....оттогава май не е писала да даде информация по-точна.А и няма ли майка,която да и помага....доколкото се разбира май-живее в чужбина.
Странна история.....  newsm78

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 12:02 от katrin77

# 453
Love your Smile честита годишнина  Hug
Аз се панирах нещо с тези болки в ребрата и опънатия корем  Tired Звъннах на доки и тя каза 14:30 да се занеса при нея,според нея няма повод за притеснение,но важно е на мен да е спокойно.
Ако не бяха малкото води въобще нямаше да обърна внимание,но заради тях съм постоянно на трън Cry
Стиснете по едно палче поне да не са намалели още,днес ще стане ясно трябва ли да влезна в болница за проследяване.
Bellisima82 браво за кг. Аз сега съм с допълнителен багаж около 14 кг, от тях се надявам в болницата да оставя поне 8 кг.От миналата бременност ми бях останали едни 5 +,но мисля и тях да сваля сега с тези.Така,че таргета ми ще е 20 кг надолу  Mr. Green
katrin77 Мамма и блокира профила на кукувицата за това не пише  Laughing

# 454
Привет на всички бъдещи майки  Hug !
Аз съм повече от четящите ,защото няма много време да пиша.Моят термин е 28.06-момиченце,във 32 +4 седмици сме 2,100кг 46 см, главично е разположена,не мисля да ползвам упойка( искам да изживея този момент,първо раждане ми е )  всичко сочи за нормално раждане ,за което съм много щастлива,но не се знае дали в последния момент няма да се объркат нещата.Божа работа  Praynig.Като цяло бременността мина без проблемно ,до преди седмица ,когато почнаха контракции в къщи и сега съм в болница имам скъсена шийка и разкритие 2 см .Тъпчат ме със хапчета за спиране на контракции ,биха ми две инжекции за дробовете на беба ,сега имам някаква вагинална инфекция и антибиотик пия и свещички и не искат да ме пускат в къщи докато не свърша 34 седмица .Да уточня,че живея в Люксембург и тука за всичко се процедира по различно от България доколкото четох вашите отзиви за болници и лекари.Дано всичко е наред и беба стой още малко на топло.
 По случай покупките нямах си на престава какво трябва да купя  newsm78 ,тука нямам някои дами помага освен ММ ,семейството и приятелите са си в БГ.Първо решихме да купим babybay малко легло за бебчето ,ще го използвам във спалнята ,а за детската стая си имам дървена кошара или легло не знам как се казва  Thinking ,която мога да използвам 5-6 годишно дете. За дрешки на беба купих всичко от H&M ,което видя за бебе  ooooh! комплекти бодита ,две пелени тънка и една плетена ,чорапки,шапчици,за ръчичките чорапки ,пижами , торба за спане ,хавлика за баня  ,както  и сутиени за кърмачки ,не ми се закопчават ,ще ги използвам със удължители за сутиени ,но са мекички и удобни и три ношници си купих за кърмене.помпа няма да купувам тук ,ако имаш проблем ти дават от болницата или може да си наемеш от аптека за в къщи ако ти е нужно.За раждането и изписването не ти искат нищо освен дрехи за преобличане на бебето и лични принадлежности за мама ,вече за вкъщи ще купим.
 През цялата бременност се мазах със олио на веледа и мисля и след раждане да ползвам няколко месеца ,малко мие мазно и не попива много бързо ,но за сега нямам нито една стрия  Praynig + 16 кг съм за сега  ooooh! .За стягаш крем след раждане и за колани се замислям , но има толкова много видове ,мисля след като родя да купя.
 Толкова от мен за сега ... Извинявам се за дългият пост  Hug 
Успех на всички и дано да родим колкото се може по близо до термина  Praynig Praynig Praynig

# 455
  • в Кошера
Аз пък не съм съгласна, повечето от приятелите ми изгледаха децата си именно в кошари, на мен точно тя ще ми върши работа, а не дървеното креватче. Плюсовете и минусите са ясни и на двете, всяко семейство трябва да реши за себе си  Peace

Подкрепям.  Peace
И пак ще кажа, че най-важен е матрака, а не в какво легло е сложен той.  Peace

Смайлче, честита годишнина! Много любов и разбирателство!   bouquet

Белисима, браво за килцата! А ако мъжа ти наистина е прав, по-добре си задръж тези 5.  Party Peace

Предния път качих 13, в болницата оставих 8. А останалите 5 за 10-тина дни ги нямаше, вероятно всичко е било заради хормоните, течностите, явно съм нямала мазнинки... Но е факт, че таза се разширява и му трябва поне месец, за да се прибере (в моя случай), при нормално раждане вероятно и повече време си трябва.  Rolling Eyes

# 456
Здравеите!
love your smile-честита ви годишнина,много да се обичате и уважавате.Едно здраво бебче на финала за още по-хубав брак  bouquet Само дето с тая торта неможем да се разберем-искам истинска такава ,не картинка Crossing Arms Laughing
Като ви чета за историята на майската "майка"направо се чудя тия хора нямат ли си друга работа,що не напишат някоя книга като им работи фантазията така-тц,тц,тц.Всеки в тоя форум се дертии за нещо те се шегуват newsm78
Аз на 2 ри май бях на преглед,бебо расте и плацентата ми се е качила нагоре,което засега говори,че мога и нормално да родя.Доки ми пусна микробиология,последната безплатна и изследвания на хормони,че нещо небях добре тия дни.За щастие всичко е ОК.
За раждането-искам само да каже.Не се настройвайте,че е някаква огромна болка за умиране.Това е най-сладката болка колкото и банално да звучи).Всеки казва,аз не мога да търпя на болка,но точно тогава ще разберете колко е силна една майка и колко още може.Няма нищо по хубаво от нормалното раждане,ако вие и бебо сте здрави(да не се засегне сега някой,който ще е със секцио Peace)
Хубав ден

# 457
  • София
Здравейте, момичета!  Simple Smile
Извинявам се, че отклонявам много темата, но има ли актуална тази тема:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=745477.795
Става въпрос за пари, за майки студентки.
 Нещо не мога да открия, излиза ми, че темата е заключена. 

# 458
  • в Кошера
Извинявам се, че отклонявам много темата, но има ли актуална тази тема:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=745477.795

Заповядай!  Peace

# 459
  • София

Заповядай!  Peace

О, чудесна си! Много ти благодаря!  bouquet

# 460
момичета да ви попитам ядете ли домати и краставици понеже нали сега са изкуствени...и пиете ли витамини за бременни,защото на мен ми ги бяха изписали но немога да ги гълтам и ги спрях Simple Smile

# 461
 Мики пиши какво е станало на прегледа,стискам палчетата Hug
love your smile честит ви семеен празник-много семейно щастие,любов и разбирателство ви пожелавам newsm51

# 462
момичета да ви попитам ядете ли домати и краставици понеже нали сега са изкуствени...и пиете ли витамини за бременни,защото на мен ми ги бяха изписали но немога да ги гълтам и ги спрях Simple Smile

Хапвам си и домати и краставици,знам че не са много хубави,но ми се ядат салати освен маруля от градината.Сега намерих ту при нас в едно магазинче,вече домашни краставици.И взимам само от тях е вкуса е различен.
Пия витамини Пренатал след хранане„че ми дразнят стомаха от около 2 месеца.

# 463
  • София
Момичета, благодаря на инфото за матраците  bouquet  ще ги обсъдим довечера с ММ и ще решим. Само се чудя за кошарата удачни ли са сгъваемите матраци, защото тя ще се използва и за уикендите и за път? Нямам идея дали са удобни  newsm78

Мики, ivanкaka, стискам палци и на двете ви да не се налага да ви приемат за наблюдение  Hug

Ванче, и аз разпитвах кой ли не за неонатологията в Надежда, всички ме уверяват, че нямало проблем с недоносените бебчета.
Скрит текст:
Миналия месец, докато лежах в болницата, докторите ми обясняваха, че имало 4 бебета по 1200 грама, както и по-малки близнаци.
В темата за "Надежда" Нани писа, че в Педиатрията се карат бебета, ако състоянието им е изключително тежко и изисква много продължителен престой в неонатологично отделение - заради финансови причини за родителите. ( Престоят не се доплаща от 12 до 20 ден, според КП, а след това се плаща по 35 лв. на ден. В обаче МД сигурно е безплатно).
Последно, случайно, през позната, попаднах на мацка, която няма интерес да хвали болницата. Доскоро е била операционна сестра в родилното, но напуснала, защото е с малко дете, а смените били убийствени. Та, според нея, неоналоголията в Надежда била супер и не трябвало да сменям болницата. Кувьозите били най-добрите в БГ, а два от тях били изобщо най-доброто, което имало в световен мащаб. Аз обаче мисля, че са важни и специалистите, не само апаратурата. В крайна сметка, след всички уверения, аз все още имам зрънце на съмнение дали Надежда е най-подходящото място, защото както ми каза и докторката ми за ФМ - факт, е че в МД се раждат най-много недоносени. От друга страна, ако се наложи да лежиш в тази мизерия месец и нещо до термин (дай Боже), си е истинско изпитание. Но пък нали бебетата са най-важни.  В МД сигурно няма да плащаш нищо, в Надежда ще ти излезе сериозен разход и в двата случая - наблюдение или неонатология.
Прочети, ако искаш тази статия за МД, може да ти помогне за избора, има и блиц с шефката на неонатологията. (Познавам авторката много добре, тя роди недоносено бебе там и е писала от собствен опит): http://www.monitor.bg/article?id=334580

Аз лично се моля да устискам до 35 седмица и все пак да родя в Надежда при док, която ме следи през цялата бременност, но съм си уговорила и вариант за МД, ако бебо реши да излиза преди това.

Love your Smile, честита годишнина!

# 464
Благодаря, че сте ме добавилииииииииииии  на заглавната страница , само дето не съм дала никакво инфо  Joy   Hug втора бременност ми е, пак момченце Simple Smile

Аз салатите ги избягвам, много ми се ядат и си вземам само по един два пъти от салатата   Sad Получавам силни болки и газове и доктора ми каза, че дост бременни се оплакват и ми каза да избягвам салатите   bouquet

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 14:23 от Магдалена Величкова

Общи условия

Активация на акаунт