Срещата с ЮНЧЕ наближава, мама на покупки смело се отдава - тема 15

• 28 386
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
И аз имам много контракции,вчера на тоновете излезнаха доста,но умерени.За  това оставам на магнезии и нефидипин,за да сме сигурни,че няма да избърза малката калпазанка.

За киселините нищо не ми помага,не пия и лекарства.Търпя си ги Mr. Green Млякото ми помага за 10 мин.Понякога е много зле и ми се повръща от тях жестоко  Rolling Eyes
Elsi86 няма проблем да ползваш същата кутия за стерилизация и на другите шишета  Peace

Чакам само хубави новини от консултации днесссс !  Naughty Mr. Green

# 556
  • София
На мен също ми помага студеното мляко.

# 557
Благодаря Мики, за отговора  Peace.
Бебка също често хълца поне по 1-2 на ден, понякога много често. Дори сега в момента хълца  Crazy
Аз днес имам много задачи, но нищо не ми се върши, от 4ти май съм официално в болничен, в петък ще стане готов. Накупихме доста неща и вече съм спокойна. Остава прането, гладенето и подреждането Crazy, но не бързам има време още.
За киселини - никога през живота си не съм имала такова чудо, дано и занапред да нямам проблеми. С храната също нямам проблеми. Вечер като легна ми е неудобно - корема ми провисва, ама много бързо заспивам, а сутрин ставам много рано, преди спях до 11-12, сега 7,8,9 най-късно, а уж сега ни е времето да спим Crossing Arms
Макмирор и аз съм слагала и то профилактично - нямах изолирани микроорганизми, но имах и все още имам бяло течение и доки ми ги предписа, но пак същата работа.

# 558
  • София
и на мен ми изписаха същите хапчета и ми се повръща от тях Sad а за газираната вода по едно шише и не помага...вече незнам какво да пия..дано не е вярно че детето ще има дълга коса,че ако е така мойто ще е с много дълга  Grinning

Вярно е, вярно е  Joy нашият бебок се оказа с доста повече коса от нормалното за въпросната г.с., а ме мъчат жестоки киселини, които се появяват дори и без да съм хапвала. Доскоро ме облекчаваше само студеното прясно мляко, но напоследък и то не върши много работа. Предписаха ми ментови хапчета за дъвчане Гавискон, на листовката пише, че стават за бременни и кърмачки. ММ явно прихваща от моите болежки и снощи ги нападна, остана много доволен от резултата, и вкусът му хареса  Laughing

Изглежда с напредването на бременността масово не можем да спим нощем  #Crazy Аз вече ставам по 4-5 пъти да пишкам и после трудно заспивам, но от няколко дни съм с чудовищен запек и тази нощ няколко пъти се будих, за да провеждам свирепа, но безрезултатна битка в тоалетната #Cussing out За няколко дни изхабих една кутийка свещички Ева кю, ама ефектът е хем минимален-хем краткотраен ooooh! Драмата е, че ако мина на круши, които разхлабват, веднага ме почва колит.... извинявам се за подробното обяснение, но тази нощ вече ми идваше да се гръмна, че и бебето измъчих с цялата тая борба, а сега, за разкош, съм със зверско главоболие Sad

Еlsi86, записите на тонове започват по преценка на доктора. В понеделник бях до спешния кабинет и ми казаха, че от другата седмица трябва да ми ги започват, значи от 33 г.с., но ще видя дали и док от ЖК ще е на същото мнение.

Чакаме хубави нови от всички, които са на ЖК днес, а ivankaka да се похвали, че си остава вкъщи  Simple Smile

# 559
Pati, съчувствам ти за емоциите около WC, че и аз съм в подобна ситуация  Laughing
Фрутилакс-а ми помагаше, ама май вече не действа. Мисля си, че все пак си оказва влияние и това, че не вървя много...
А киселини нямам, пу-пу!

Утре съм на преглед и ще правим първи запис на тоновете.

На вас казват ли ви коя степен ви е плацентата?

# 560
момичета за проблемите с WC пробвайте Дуфалак, на мен ми регулира проблема успешно (поне за сега)

# 561
Pati111 Благодаря за отговора  Hug Дано на мен не ми подговарят за тонове, защото всичко е наред, а не заради нехайство, макар че не вярвам да е от второто.
На мен миналата седмица ми казаха плацента 2ра степен зрялост. Това добре ли е, не е ли не знам. Мисля малко по-спокойно да го давам, че с тези води се бях ошашкала.
ivankaka дано всичко е наред - чакаме новини.  Praynig

# 562
момичета за проблемите с WC пробвайте Дуфалак, на мен ми регулира проблема успешно (поне за сега)

Предния път се въздържах от Дуфалак и взехме Фрутилакс, ама май ще пробвам и него, ако няма подобрение  Peace

# 563
Добро утро-то вече е обяд ама нищо.
Значи ние няма да имаме никаква коса-преди да забременея имах киселини а сега не.
Белисима голям сладур е Пепи пу-пу да ти е жив и здрав.
Дано всички който са на преглед да се похвалят и всички да устискаме и накрая да се похвалим с здрави бебоци Praynig

# 564
Здравейте
Белисима Пепи е голям сладур,да ти е жив и здрав и скорошно изписване.
Аз нямам никакви киселини-без коса ще сме Joy
Стискам палци на всички и дано да устискаме до края и да се похвалим със здрави бебенца Praynig

# 565
  • София

За Дуфалака четох, че предизвиква болки в корема и затова се въздържам. При теб има ли и как го пиеш? На листовката пише, че се приема по схема  - първо по-малко мл, после се увеличават, т.е. като терапия, а не за моментален ефект.

little afternoon, обездвижването наистина оказва влияние, както и някои хапчета. Мен утрогестана ме довършва.

# 566
Здравейте милички    bouquet
белисима  ето го малкия сладуур.... жесток е
Мики  бравооо
мария87  ние си взехме такава стойка за ваничка.... то без нея просто няма как да ни се получи в нашата архитектура. Мисля, че е добра. Тежи като нещо съветско, не е паянтова и лека.
Много се радвам, че тука има мами ползвали слинг. Аз съм много мераклия, но много неща не са ми ясни. Първото е - нали се води, че бебенцето трябва да лежи на твърдо, иначе му се изкривява гръбначето. За това нещо ме е много шубе. Дали мога да отида някъде да ми покажат как се ползва правилно слинг. По - точно слинг с халки, понеже на такъв съм се спряла за лятото. Лесно се слага, а аз няма да стърча дълго време с бебка на мене, а само докато стигнем до парк примерно, после я махам и така. А и ще ми трябва към 3 месеца за лятото и за това избирам такъв вариант - лесен и на едно рамо, но за малко. Но все пак - то детето в този слинг не е ли с извито гръбче? А слинг ще си купя от тука http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/nosene-na-bebe … /sling-halki.html  Мога да си ушия, но като нищо не разбирам от материи, това е положението. То аз само за едни чаршавчета вече купувам два пъти неподходящ плат   Mr. Green
Малко пухче  хич не ми е идеята да те стряскам, но аз си мисля, че секцио в последния момент винаги може да се случи на всеки.
Pati111  горещо ти препоръчвам сушени смокини. Хапвай си повечко от тях.
До довечера ще падне голямо писане. И аз съм на преглед днеска и като гледам бая сме   Hug

# 567
Pati111 не съм имала болки в корема и никакви странични ефекти, разбира се спазвам препоръката на Доки, която ми го изписа и вече 3-та седмица съм редовна сутрин. Пия го 2 пъти на ден по 10мл. Препарата явно е само за регулация а не при сериозен проблем, продължаващ няколко последователни дни, за тези случаи съм чувала от др мамчета че ползват Реалксит мини клизми, които дават "отговор на въпроса" до 10-тина минути, но не са трайно решение за ежедневна употреба

# 568
  • София
Елси и аз имам течение,но до сега бях с чиста микробиология и док ме успокояваше,че по време на бременността се увеличава течението. Надявам се да помогнат глобулите за тия гадове.
На мен за проблемите с вц-то ми помага грейпфрут на гладно или топъл чай на гладно.
Чилимура,вие от къде купихте тази приставка за къпането,че и при нас няма как да се мине без нея?

# 569
Аз и с Явкото имах много киселини,а се роди абсолютен плехар  Joy
Ако съдя по сегашното положение очаквам от мен да се пръкне Рапунцел  Crazy Според мен няма общо м/у киселините и косата.Просто физиологията е такава,корема затиска стомаха.
chilimura слинг с халка е подходящ за по-малки бебчета,но стане ли бебчо 7-8 кг. става доста тегаво да се носи в такъв слинг,защото натоварва само едното рамо.Ако ползваш шал можеш да го поставиш на двете рамена и гърбът,така тежестта се разпределя по-добре.Явор го носих в слинг малко след 1 г.,беше около 10 кг ,връзвах го на хълбока и беше мн. удобно.
За новородено има няколко опции за връзване,всички те държат бебето хоризонтално в ембрионална поза и няма риск за мъничето.Има мн. хубава тема тук във форума,можеш да я разгледаш и ако имаш въпроси мацките там ще те насочат  Peace

Общи условия

Активация на акаунт