Лещи за очи - 5

• 133 964
  • 858
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз не мога да разбера защо продължаваш да си правиш експерименти.
Помня, че още преди месеци беше попитал за тия капки с лайка.
Хора, НЕ си правете експерименти без лекар да ви е предписал капки!

# 481
Принципно си права, но все пак исках да разбера откъде дойдоха тия проблеми моите . За да не взимам никога повече капки с лайка, затова.

# 482
  • София
Може и от друго в капките да е станал проблема. Все пак лайката е една от многото съставки. Ти няма как да изолираш съставката или да прецениш от кое съединение точно е станало.
Най-доброто нещо, което може да се направи с лайка е промиването с отвара от лайка (не капане на отварата вътре) или пакетчетата, чаените с лайка вътре да се слагат върху клепачите. Има противовъзпалително действие. Аз така си лекувах едни люспи по клепачите, придружено с опадане на мигли и пр. преди години. Защо капки, защо вътре в очите? Вероятно има нещо, при което тези капки действат, но без препоръка от лекар... може да действат точно наобратно.
Особено, когато човек носи лещи трябва много да се внимава с капките, а всякаквите Визини и подобните нему изобщо не е ОК да се ползват със и без лещи и проблеми в очите. Въпреки това много хора го правят доверявайки се на реклами по телевизията или "споделено от приятел".

Надявам се малко хора да "пробват" по този начин.

# 483
а не пише нищо за срок на годност върху тях. Те са Офтила с лайка на Омисан.

Три месеца след отварянето  Simple Smile

# 484
Женя, много ти благодаря !

Горе-долу толкова е минало от закупуването им. Не е лошо да си пазиме касовите бележки , защото така ще сме сигурни кога сме закупили капките. Изхвърлих капките в кошчето и нещата се оправиха и отново съм си с лещи Grinning

# 485
  • София
Имам въпрос относно лещите за продължителна употреба.

Как става така, че не трябва да се почистват? Не се ли натрупват разни мизерии като не се свалят 30 дена  newsm78

За протокола, в момента използвам Biofinity, но ги свалям и почиствам всяка вечер. Имаше период в който не ги свалих 5 дена и нямах никакъв проблем, но все се притеснявах да не си докарам някоя инфекция  Embarassed

# 486
  • Драгоман
  Според мен да спиш някоя нощ, или няколко нощи няма проблем, но цял месец ми се струва много! То очите си пускат секрети, отделно и от външната среда се полепват прах и разни частици, поне за почистване трябва да се свалят!

# 487
  • В полите на Пирин планина
Аз не съм ги сваляла инцидентно, т.е. примерно, ако пътувам или съм някъде в непозната обстановка. Принципно винаги, когато мога ги свалям. По-комфортно ми е така.

# 488
  • София
Аз не съм ги сваляла инцидентно, т.е. примерно, ако пътувам или съм някъде в непозната обстановка. Принципно винаги, когато мога ги свалям. По-комфортно ми е така.

Така процедирам и аз, но ми стана интересно защо да търкам при почистване при условие, че са предвидени за 30дена непрекъснато носене без почистване  newsm78

# 489
  • София
Някой поръчвал ли е от kontaktni-leshti.bg? Всичко наред ли е с лещите от там или да ми препоръчате друг сайт - искам да поръчам Биофинити  Blush

# 490
С тримесечни Карл Цайс съм, обикновени, не силикон хидрогел. Спах с тях 4 часа. Нямах подуване на очите или други проблеми.

чистя ги на месец - месец и половина с ензимно хапче.

Какво може да ми стане ако не са ми измити добре ръцете преди слагане?

Женя, знаеш ли кога ше има промоции на очила - рамка и стъкла за 30/40/50 лв?

# 491
Здравейте. Попаднах на темата и реших да си задам питането тук. Видях, че и на предната страница е коментирано. Имам подобен проблем от скоро. За по-точно онаглеждане давам този руски сайт. Там намерих точната снимка, която описва и мен.
http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=188491
Това блефарит ли е? Мога ли на първо време да слагам топли компреси и да увелича капките до 3 пъти на ден? Сега ползвам 1-2.
Имам час за след седмица и половина и до тогава искам да направя нещо по въпроса. За щастие няма зачервяване, болки, сърбеж и никакви други оплаквания, просто го виждам, че е там.

И втори въпрос, предизвикан също от коментсрите и това. Позлвам Ситейн Ултра - ползвам и когато лещите са в очите. Специално търсих такива капки, които да могат да се ползват съвместно с лещите. В грешка ли съм?
Скрит текст:

# 492
Някой поръчвал ли е от kontaktni-leshti.bg? Всичко наред ли е с лещите от там или да ми препоръчате друг сайт - искам да поръчам Биофинити  Blush

В края на миналия месец страх, не страх, реших да поръчам, защото три торични на Биофинити в оптика са 92 лв., дават 10% отстъпка максимум. Във въпросния сайт за трите торични лещи+една обикновена авайра и разтворче за лещи май беше от 100 мл като подарък - всичко 62 лв. Вместо уречения ден, доставката беше дори ден по-рано и тъй като си пазя старите опаковки, сравних буква по буква и цифра по цифра опаковките. Всичко беше ок, лещите поставени в кутийка тип мини кашонче, фактура и така.... Нямам забележки и пак ще поръчам, защото обикновена Авайра е 14 лв по оптики, а там е 10 лв.

# 493
И аз съм поръчвала няколко пъти от там и също в началото ми беше притеснено, че нещо не е наред, защото ми се видя прекалено евтино. Очаквах някакъв проблем да има, но всичко беше наред.

# 494
От лещи.бг са ми изпратили някакъв код...-DC01A21X6B2V , който пазарува от там може да се възползва Wink

Аз сега ровя от де да си заръчам разтвори Crazy
До сега съм ползвала Опти фрий експрес и съм доволна, мисля да взема пак техен, но "реплениш"..отзиви? (Гелон нещо не ми пасна)

Общи условия

Активация на акаунт