Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 303
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 615

Нееее, слугини не ни се щат. Дръжте си ги при вас.

# 616
  • Galaxy 13197853088
Що да не можеш да си го представиш.
Една принцеса и и един женчо.
Чудна комбинация.
 Joy

# 617
Лабрадоре, ти си същото изкопаемо като Wild_rabbit. Бас хващам че си на 60 години и от село Laughing Laughing Laughing Laughing

# 618
Още по-чудна комбинация е селяндур и слугиня Laughing Laughing Laughing

# 619
  • София
Сега ще напиша малко собствени разсъждения и наблюдения по въпроса защо мъжете не се интересуват от домакинство? Мъжкият тоалет е много по-елементарен от женският. Мъжете не слагат грим. Мъжете могат да ходят с измачкани ризи и пак да са готини. Мъжете могат да ходят само по дънки и фланелка и пак да са секси. Мъжете могат да ядат върху вестник и ще са ок с това, защото "бялата покривка" (за буквалистите "бяла покривка" е метафора) е лукс, от който спокойно могат могат да се лишат и не им е необходим. Колкото "по-опръскан с кал" (отново метафора) е един мъж, толкова е по-мъжествен. Мъжът може да живее в кочина и пак ще се намерят жени, с които да се търкаля там. Това са мачовците, ония готините, некрасиви, но суперсекси мъже, по които жените въздишат и за които с голям кеф ще въртят парцала...ако ме разбирате какво ви казвам... Wink

Сега дали ти стана ясно защо на мъжете не може да се разчита за въртене на домакинство? И дали ти стана ясно защо мъжете имат нужда от жена, за да им създаде семеен уют?

Драги ми дами, ако мъжете искаха и можеха с голяма педантичност да се грижат за домовете си, за какво сте им вие? Да, има такива мъже, но те са или стари ергени, или меки китки. Помислете върху това! Не се отказвайте от привилегията да бъдете нужни на мъжете, чрез създаването на уют, спокойствие и добро отношение в дома си. Защото един истински мъж може да мине без това и да си живее кефски живота, но вие можете ли да минете без него? Wink

# 620
  • Galaxy 13197853088
Лабрадоре, ти си същото изкопаемо като Wild_rabbit. Бас хващам че си на 60 години и от село Laughing Laughing Laughing Laughing
Уау  Shocked
разбиващо!
 Joy

Шът! Бързо да си изтриеш поста!

# 621

Не можеш да си представиш колко е грозно отстрани това, което правиш.
Има голяма вероятност да се бъзикаш, но пак е грозно. И не е в твоя полза, говори единствено за комплекси.

Po3u, аз те разбирам. Просто не мога да си представя изброеното да не може да го направи който и да е възрастен човек. И съм сигурна, че може. Просто въпрос на скатавка. Къде къде по-лесно е да кажеш - аз съм мъж и не мога, отколкото да свършиш нещо.
Но пък има и жени с такова мислене, та важното е да се намерят Simple Smile

Popule, такива има и мъже, и жени. С една дума - свине. Ако някой иска да живее с прасе и да му чисти, това си е негово желание, но не бива да обяснява и на другите, че е тяхно задължение.

Драги ми дами, ако мъжете искаха и можеха с голяма педантичност да се грижат за домовете си, за какво сте им вие?

Shocked Shocked Shocked
Нарича се любов и желание за общ дом.
Няма логика да живеят двама отделно, всеки да прави всичко сам. И когато се съберат, вместо да си поделят нещата и да им олекне и на двамата, единият да се натовари с всичко, а другият да щрака с пръсти.
Но ако вас са ви взели с тази цел - ок.

# 622
Popule, ти да не си Лабрадорица? Laughing Laughing Laughing

# 623
  • София
Сега ще напиша малко собствени разсъждения и наблюдения по въпроса защо мъжете не се интересуват от домакинство? Мъжкият тоалет е много по-елементарен от женският. Мъжете не слагат грим. Мъжете могат да ходят с измачкани ризи и пак да са готини. Мъжете могат да ходят само по дънки и фланелка и пак да са секси. Мъжете могат да ядат върху вестник и ще са ок с това, защото "бялата покривка" (за буквалистите "бяла покривка" е метафора) е лукс, от който спокойно могат могат да се лишат и не им е необходим. Колкото "по-опръскан с кал" (отново метафора) е един мъж, толкова е по-мъжествен. Мъжът може да живее в кочина и пак ще се намерят жени, с които да се търкаля там. Това са мачовците, ония готините, некрасиви, но суперсекси мъже, по които жените въздишат и за които с голям кеф ще въртят парцала...ако ме разбирате какво ви казвам... Wink

Сега дали ти стана ясно защо на мъжете не може да се разчита за въртене на домакинство? И дали ти стана ясно защо мъжете имат нужда от жена, за да им създаде семеен уют?

Драги ми дами, ако мъжете искаха и можеха с голяма педантичност да се грижат за домовете си, за какво сте им вие? Да, има такива мъже, но те са или стари ергени, или меки китки. Помислете върху това! Не се отказвайте от привилегията да бъдете нужни на мъжете, чрез създаването на уют, спокойствие и добро отношение в дома си. Защото един истински мъж може да мине без това и да си живее кефски живота, но вие можете ли да минете без него? Wink

Дали мога да мина без такъв мъж? Огромно ДА. Даже е за препоръчване. Мъж, който не може да се грижи за себе си, не ми трябва.

# 624
 Къв суперсекси мачо, това е някакъв неандерталец. Ся мъжете не са такива, те са обезкосмени, миришат хубаво и имат повече козметика от мене, а вместо да маат пръжки от вестник ядат пълнозърнест хляб.

Не е познал да му въртя парцала в кочината, хич не ми е сексапилно Laughing

# 625
  • София
Любов! Joy hahaha
След 15-ина години, като "одъртеете и погрознеете", ще видите вие една любов... hahaha
Продължавайте да ги юркате. Нищо чудно, че процентът на разводите е толкова висок...
Ама той си дига чукалата, създава си кочина и си намира младо прасенце да живее с него, а вие му отглеждайте децата и се гънете от безпаричие... baby_neutral
Сори, че съм толкова натурална, обаче кой разбрал - разбрал!

# 626
 Виж сега, и затоплени да му подаваш всяка вечер чехлите, намери ли младото прасенце, ще забрави за манджите ти. Само дето си се гърбила да го обгрижваш.

# 627
Ми някои като Лабрадора криворазбрано се гордеят че са неандерталци, мърльовци, мързели и свине.

Чувам тук и в други теми, че някои се оплакват от това че в България тарикатлъка, лъжата, кражбите и простащината виреят.

Та нищо чудно тези неща да се случват и на семейно ниво. А когато някой примитивник се гордее с това че се скатава, че се държи като средновековно говедо, мърльо, свинчо, че са с две леви ръце, тогава тая държава тотално е сбъркана и с такива манталитети по-добре да се премести някъде по на изток.

Нали знаете простакът понеже не съзнава че е простак се гордее с простащината си и си мисли че другите му ръкопляскат, а те му се присмиват.  Горките изкопаеми, сбъркали сте времето си.

# 628
  • София
Аз съм повече от 15 г. с мъжа си  Wink Ако търси камериерка, е свободен да си хване багажа във всеки един момент. Аз такава няма да бъда. При такъв вариант, разводът ще бъде повече от добре дошъл. Дали има любов? Разбира се - обичам себе си. Който разбрал - разбрал  Wink

# 629
Лабрадор, що ги дразниш  Laughing
В интерес на истината, дори в едно градско домакинство, където няма трева за косене, градина за копане и кюмур за ринене с лопата, има типично мъжка и типично женска работа, колкото и да се напъваме да изравним силите. Малко жени разбират от ток и жица, докато масово на мъжете им се удава. То и аз знам закона на Ом, но някак не успявам да сменя реотан или нещо такова, изпитвам истинска безпомощност пред проблеми от този род. Същото е с инсталацията на някой уред за дома, повечето мъже се справят, докато повечето жени не. А като един ден взех да боядисам, няма да казвам какво направих, ужас  Embarassed
Разбира се, може тези неща да ги свърши човек, който работи това, но опитът ми е показал, че не е добра идея и е по-добре мъжът в къщата да ги може тези неща. Затова не се чувствам като слугиня, когато трябва нещо да зашия кръпка на скъсаното коленце на детето или да сготвя, всеки да прави това, което му иде отръки. Няма какво да се лъжем и за грижата за малкото дете, жената е създадена да бъде майка, не мъжът.
А работата по поддържането на чистота не изисква никакви специални умения и може да се свърши от всеки, даже от децата. За нея и мъжът, и жената са еднакво подходящи.

Общи условия

Активация на акаунт