Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 471
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 315
  • тук-там
Инструменти, като инструменти, за работа са направени, не за естетика. За това си има изкуство Simple Smile А парцалът красиво ли изглежда в ръцете на една жена?

Моят да!  Laughing

# 316
Някои хора просто имат нужда да се нагърбят с всичко, за да се чувстват перфектни.

# 317
  • София
Бих казала принципно, че не ме касае мисленето на Пенка и дали й е скверно да види Него с леген, но...тъпото е, че докато не се изкоренят напълно тези предразсъдъци, все някъде, в някое семейство ще има следното - ама как така Пенка върши цялата женска работа, а Гошко си живее живота, а ти мрънкаш.
Момичета, осъзнайте се. Както писах, не живеем в праисторията.
Уважавайте се сами, за да ви уважава и Той.  Tired
Инструменти, като инструменти, за работа са направени, не за естетика. За това си има изкуство Simple Smile А парцалът красиво ли изглежда в ръцете на една жена?
Моят да!  Laughing
ooooh! Sick

# 318

И на фона на това си представете силният мъж, който геройски кара колата на сервиз или веднъж в месеца хваща гаечен ключ!  Mr. Green

# 319
  • София
Забрави, че строи къща  Laughingи ще храни внуците един ден  Mr. Green....
Хайде да не вадиш думите от контекста.  Mr. Green

# 320
НСЧ, забрави и сменянето на изгорели крушки. Даже не знам как още това мъжко задължение не е споменато Laughing

# 321

И на фона на това си представете силният мъж, който геройски кара колата на сервиз или веднъж в месеца хваща гаечен ключ!  Mr. Green

То да беше само сервизът, преглъща се... Ами кой ще поеме шопинга на една самотна жена?

# 322
И пликчето с боклук на малкото пръстче, моля ви!
Дааа, много е натоварен, горкият hahaha

# 323
  • тук-там
Започвате да си изсмуквате вече от....и аз незнам откъде.
Нито имам деца за гледане, нито чистя всеки ден, още по малко пък готвя.
Виж, тази с трите деца я разбирам....и си я представям, де.

То, човек да ви ожали, ще каже, че по цял ден с парцала и метлата се вихрите.
Какво пък чак толкова правите в тези апартаменти - 2 на 5, че и ежедневно.  newsm78

# 324
Ами не, аз вече писах, толкова е леко и весело всичко, че въобще не виждам как би се натоварил един мъж. Вашите как толкова се претоварват от подобни леки неща, чак се чудя  Simple Smile

И пак ще те помоля да отговориш. У нас има само чистене, готвене, простиране и т.н. подобни неща. В духа на темата, кой се предполага да ги свърши?

# 325
Започвате да си изсмуквате вече от....и аз незнам откъде.
Нито имам деца за гледане, нито чистя всеки ден, още по малко пък готвя.
Виж, тази с трите деца я разбирам....и си я представям, де.

Въпросът е, че в много случаи мъжът хептен нищо не прави. Обаче жена му яростно го защитава колко бил натоварен като карал колата на сервиз и автомивка, сменял гумите и косял трева. Все дейности, дето не са чести. Хем мъжът нищо не прави, хем жената се опитва да убеди другите колко много задължения има мъжът. На всичкото отгоре - не само че жената върши  всичко вкъщи, ами си омаловажава и труда с въпроси като: "Е какво чак толкова правя?" Ти може и почти нищо да не правиш, ако имаш помощница, но много жени се гърбят с всичко и пак нищо не били правели по техни думи.

# 326
  • София
И аз се чудя. И винаги от такива теми виждам как се делим на няколко типа жени.

Аз се насилвам да не върша толкова, колкото върша (добре че са такива теми да ми напомнят, че трябва да се изморявам и да ми е тягостно от нещо), само и само да не дойде момент, в който мъжа ми да започне да чака всичко на мен или да му напомням. Хаха, ама то ако един мъж е предразположен, нали се сещате кога ще го отучите.... Луда работа.

Което ме подсеща за една случка, за която разказах и в предната тема от този тип.
Имахме едни приятели, които толкова ясно си бяха разделили задачите, че чак им се чудех. Мацката още учеше и не работеше нищо, седеше по цял ден вкъщи да учи или да гледа телевизия. Не миеше чинии, никога, щото било задължение на мъжа й. И един ден, "пътят" на боклука беше следния: Фаза вмирисване - пликчето се завърза, извади се от кофата и се сложи настрани. Мъжа се прибира вечерта, нито дума. Фаза 2 - плика се изнася на балкона, вече се разтича. След 3 дни същия този плик си беше на балкона, потънал в солидна локва. Май още 2 дни по-късно вече се изпокараха за тоя боклук и мъжа го хвърли....

# 327
Po3u, не знам кое те кара да тълкуваш така темата.
Обсъждаме това защо по подразбиране се смята, че всичко ежедневно е женска работа, нищо повече.
За твоята приятелка, сутрин на вратата просто трябва да му каже, изчакай секунда и да му сложи пликчето в ръчичката, случва се да забрави човек.

# 328
  • тук-там
Ами не, аз вече писах, толкова е леко и весело всичко, че въобще не виждам как би се натоварил един мъж. Вашите как толкова се претоварват от подобни леки неща, чак се чудя  Simple Smile

И пак ще те помоля да отговориш. У нас има само чистене, готвене, простиране и т.н. подобни неща. В духа на темата, кой се предполага да ги свърши?

Пак едно и също - кой говори за натоварване... Мислиш, ли, че ако е "натоварване" ще ме остави да го върша аз. Вашите парцали от желязо ли са?
Изобщо няма да се преработи, ако измие пода - може и по-добре от мен да го направи, даже.
Просто не му давам шанс да се докаже! Peace

Всяка къща си е различна. Нито знам колко пъти на ден готвиш, нито пък колко пране простираш.
Може и да е уморително, знам ли.
На мен "домакинстването" ми отнема около 30 мин на ден. Сега сигурно ще излезна и мърла, знам аз! Peace

# 329
  • София

С предишният ми мъж имам следната история: Изкарвахме еднакви заплати. Деляхме си домашните задължения. И така - една от задачите му - той отсервира и мие чиниите. Аз готвя и сервирам храната. Познайте какво се случи след известно време - домъкна миална машина! Машината мие, той си седи, а аз все още готвех и сервирах храната. Crossing Arms #2gunfire Обаче кво да праиш, който се прецакал, прецакал. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт