Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 405
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 345
Popule, ясно е, че ти моята логика няма да я приемеш, нито аз твоята, опитвам се да намеря смисъл в това да се превърна в слугиня, защото той изкарва повече, но ми е трудно.

Ами знаеш ли какво? Ще намериш смисъл, ако един ден мъжът ти, който носи голяма цифра вкъщи реши, че не е правилно той да носи голямата цифра и същевременно да върши домакинската работа. И те напусне. А този ден неминуемо идва, повярвай ми. Очите на всеки се отварят рано или късно.

Ценете си половинките, които ви хранят бе, хора. Помислете си какво ще правите без тях, ако се появи жена (или съответно мъж), която/който да им предложи това, което вие не им предлагате.  Wink

Жалко е, че млади жени като вас намират домакинската работа за слугинаж. Ако наистина така мислите, защо въобще е тази тема, а и защо се омъжвате? Слугувайте си сами на себе си. А иначе като се омъжите, наемайте си домашни помощници и всичко ще ви е наред. Това го прокламирам в последните страници много живо.

Които ви хранят?????  Ето защо по-рано в темата казах-изкарвай си сама парите и си имай глас.Не целя да се заям,но просто не ми го побира акъла .Ми аз не съм с него,защото ме храни или защото ми плаща сметката,ами съм с него защото е умен,хубав,мил и грижовен.И искам да кажа,че за 8 години той ми е платил сметката точно 5-6 пъти максимум и то защото едва ли не се бях сбила вече с него сама да си я платя.Сама си пазарувам,каквото ще ям аз,той също сам си пазарува.Сама си купувам дрехи,сама си купувам обувки.Аз си плащам сметката за телефона и си делим другите сметки и то по мое желание.Е,сега,я пак с какво по-точно съм му длъжна?Ми като ще ме напуска-прав му път,надали съм се променила за 2 дни,като ме е избирал да е гледал и ако нещо не му е харесало да си го е казал.Еми съжалявам,ама ако ще златен да е пак няма да съм слуга и да му ходя след задника с една салфетка и да му викам "Айде бебиии,духай сополчетата.Бравоооо на момчетооо,дай да ти изближа и ходилата,че си донесъл парички вкъщии."  Rolling Eyes А като аз си изкарвам парите и той неговите също какво?Чистим на равно,готвим си заедно и никой на никого не е длъжен с нищо.  Wink

# 346
  • В полите на Пирин планина
Е, това ме учуди много силно, честно  newsm78
С половинката ми съм се събрала не заради заплатата му, а по n на брой други причини, извън парите.

Ама и от заплатата му няма да се откажеш, нали? Wink
Щото ако не ти трябва, можеш спокойно да я даряваш на домове за сираци, психично болни, възрастни и пр.  Hug

Защо пък да се отказвам от заплатата му  newsm78 Пък и той не се отказва от моята  Mr. Green

Даренията са друга работа и нямат общо с темата.

А наистина дали изобщо слугуваш на мъжа или той на теб няма връзка с това дали ще го/я запазиш или не.
Домакинската работа не е слугинаж, а просто наложителна такава, ако не искаш да стоиш в кочина, да ядеш намазани филии нон-стоп и да носиш мръсни гащи. В нея няма нищо унизително, нито за мъжа, нито за жената. Независимо и въпреки размера на заплата му/й.

# 347
  • София
Не приемам домакинската работа за слугинаж в моя дом. Такава е в дом, в който това е задължение на този, който е без пенис. Явно въпросният орган е много определящ.

Ами защо ли нещо не ти вярвам? Thinking А, ще ти кажа защо - защото от всичко това, което написах, ти видя само онова, което теб те касае. Не видя, че слагам под равен знаменател мъже и жени, във всичките си мнения. Видя само това, че ти като жена, трябва да слугуваш. Защо ли четеш толкова избирателно? Хммм....

вЕрвай ми не си разхождам само точкетата до там.

Значи ти покриваш критериите ми за това, че ако носите поравно, трябва да си делите домашните задължения. Какво лошо видя в това ми изказване? newsm78 А може да отидете и по-далеч - да си наемете домашна помощница, след като сте толкова добре с парите. В това пък какво лошо видя?

# 348
  • София
Които ви хранят?????  Ето защо по-рано в темата казах-изкарвай си сама парите и си имай глас.Не целя да се заям,но просто не ми го побира акъла .Ми аз не съм с него,защото ме храни или защото ми плаща сметката,ами съм с него защото е умен,хубав,мил и грижовен.И искам да кажа,че за 8 години той ми е платил сметката точно 5-6 пъти максимум и то защото едва ли не се бях сбила вече с него сама да си я платя.Сама си пазарувам,каквото ще ям аз,той също сам си пазарува.Сама си купувам дрехи,сама си купувам обувки.Аз си плащам сметката за телефона и си делим другите сметки и то по мое желание.Е,сега,я пак с какво по-точно съм му длъжна?Ми като ще ме напуска-прав му път,надали съм се променила за 2 дни,като ме е избирал да е гледал и ако нещо не му е харесало да си го е казал.Еми съжалявам,ама ако ще златен да е пак няма да съм слуга и да му ходя след задника с една салфетка и да му викам "Айде бебиии,духай сополчетата.Бравоооо на момчетооо,дай да ти изближа и ходилата,че си донесъл парички вкъщии."  Rolling Eyes А като аз си изкарвам парите и той неговите също какво?Чистим на равно,готвим си заедно и никой на никого не е длъжен с нищо.  Wink

Ето сега и ти - защо толкова яростно седна да се защитаваш? Ако си толкова ербап и носиш наравно с него, казала съм по-горе - делете си и домашната работа. Нещо лошо ли виждаш в това? Обаче ако той носи кинтите, сори, ама ти трябва да вършиш домашната работа, защото така е честно. А в това какво лошо видя? newsm78

# 349
Ако само той работи, естествено, че ще поема домакинската работа.
Тук не става ли въпрос за случаите, когато и двамата работят, но единият си прави пас за дома?

# 350
  • Насред хаоса

Макар, че като гледам отсреща комшията как изпуска и гони щипките.... Хич не му се отдава на милия! Peace
Ами кьопавото си е кьопаво. А ти откъде разбра, че не му се удава? Може "милият" да трепери от яд, че са го накарали да върши тая работа и затова да ги изпуска. Или пък се е изхитрил да прилага принципа "като те накарат да свършиш нещо, свърши го така, че да не те карат повече".

# 351
принципа "като те накарат да свършиш нещо, свърши го така, че да не те карат повече".

Това е много гаден номер.

# 352
  • София
Ако само той работи, естествено, че ще поема домакинската работа.
Тук не става ли въпрос за случаите, когато и двамата работят, но единият си прави пас за дома?

Значи, явно се налага да се повторя отново - ако работиш само, за да си разхождаш красивите обувки на работа, с други думи, за който клати гората, защо въобще ходиш да работиш? Та в този смисъл, казах вече - ако изкарваш колкото мъжа ти, делете си домашната работа. Ако изкарваш доста повече, той трябва да върши домашната работа, ако той изкарва доста повече - ти. Така е честно и повярвай, по-сигурно за семейството ти. Защото идва видов ден и ако ти носиш много по-малко от него вкъщи, а го караш да мие пода наравно с теб, един ден ще си зададе въпроса защо? Защо ме тормози да мия пода, след като аз съм заслужил почивка, сравнявайки това, което съм направил носейки кинти, с това, което тя е направила. И да знаеш, мъжете не са прости. Виждат ги тези неща, започват да ги виждат в момента, в който влюбването ги напусне, а това става от 2 до 10 години след началото на връзката. Като 10 години е изключителна рядкост. И после, ама той що се разведе с мен? Ами развежда се, щото намира някоя, дето ще му глади ризата, ще му мие пода и ще му готви и при която с кеф ще си носи парите от заплатата, защото ще се чувства удовлетворен, а не използван. Чувството, че те използват е много гадно. Изживявала съм го и не бих искала да го изживявам никога повече.

# 353
Стига с това делене спрямо парите Crazy ще седи детето гладно или насрано, защото бащата е сметнал, че днес е изкарал повече и няма да прави нищо, докато жена му не се върне след 1 час, примерно.
Или ще седи и ще се кефи как тя тича да простира, докато манджата загаря, а с другата ръка пуска прахосмукачката, защото детето е обърнало кутия с бисквити.
Нали тия неща бяха леки и неусетни, как така изведнъж сега ги имате за важна работа, която ако не се върши, той ще ви напусне  ooooh!
И при това говорим за неговият собствен дом, не за комшийския.

Ами защо ли нещо не ти вярвам? Thinking А, ще ти кажа защо - защото от всичко това, което написах, ти видя само онова, което теб те касае. Не видя, че слагам под равен знаменател мъже и жени, във всичките си мнения. Видя само това, че ти като жена, трябва да слугуваш. Защо ли четеш толкова избирателно? Хммм....

Аз не те карам да ми вярваш. Обичам да се грижа за дома си. Само го споделям.
Не, не видях да ги слагаш под равен знаменател, видях само, че ако една жена очаква от мъжа си да с грижи за собствения му дом, то той щях да си намери коя да го прави, без да го закача Simple Smile
И не става дума за последния ти пост, а за цялостното ти отношение по темата - а именно, че жената е длъжна да обслужва. Ако съм в грешка, извинявай.

Защо ли четеш толкова избирателно? Хммм....

Написах вече. Подобен ред имаше в дома на родителите ми и това ме направи толкова върл противник, че само ми дай повод  Mr. Green определено съм повредена, толкова ми натъжаваше детската главица, че явно още не мога да се оправя.

# 354
  • София

Ами в грешка си. Писаната реч стои. Та...защо така избирателно четеш? newsm78

Колкото до домашната работа, когато не съм имала домашна помощница, съботите ми си заминаваха в домашна работа, защото през седмицата нямахме време да я вършим. И това беше при положение, че с мъжа ми си я деляхме, е той си купи миялна машина. Joy Така че, хич не ми хвали домашната работа. Тегаво нещо си е и с годините става още по-тегаво, щото остаряваме. Организацията на домашната работа е от ключово значение за семейството, трябва да бъде направена така, че да няма недоволни. Защото недоволството води до конфликти, а конфликтите до неминуема раздяла.

# 355
...Та...защо така избирателно четеш? newsm78...

Е, сега ти не четеш  Joy
Написах, че като дете ми беше много грозно да виждам жените като обслужващ персонал. Че и мен се опитваха да включат, докато мъжете седят и чакат. А, да бе, веднага.

Върнах се да чета. И не, не съм съгласна. Работата ни е такава, че няма как резултатите да излязат веднага. Така че предпочитам да поема повече, когато видя, че е уморен или му се налага да работи в почивен ден да кажем. А не, когато видя финансов резултат. Тогава вече е късно, работата е свършена отдавна.
Освен това, ако съм мъж на детска учителка, а аз работя на бюро, например, никога не бих сравнявал заплатите. Защото знам, че само 1 час в стая с 30 деца, ще е натоварване колкото почти целия работен ден на др. място.
Въобще, стигне ли се до мерене, нещата са заминали. Изключвам случая, в който съвсем не работи единият от двамата, тогава съм съгласна, че поне това може да прави.

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 18:04 от Не се сърди, човече

# 356
  • Blondeville
Като цяло, наистина мнението ми напълно припокрива това на НСЧ.   bouquet

Домашната помощница винаги е добър вариант, аз все пак имам някои резерви относно това. Но тук не е това темата. Темата е защо да е женска работа домакинстването. И за мен въпросът е във взаимното ценене. Това не включва доходите или половите органи да се мерят.

Това с "Мъжът ти ще те остави, ако не си степфордска съпруга" е част от усиленото, дългогодишно промиване на мозъци. Що за мъж би сменил жена си по тази причина, сериозно, и кой би искал такъв мъж. Да живея в страх, че мойта мусака може да не като на съседката?  Stop А защо жената да не реши да смени този дето търка дивана с някой, който ще я буди с кафе и ще й приготвя любимите спагети? Например.

Наистина, всичко е до вътрешно усещане на двамата. Никога не сме го обсъждали и разграфявали някакви задачи, просто си ги вършим и двамата. Никой никога не е давал зор на другия.

# 357
Popule, работя не за да се разхождам с красиви обувки, а защото съм намерила това, което е мое хоби, моя любов и професия. За да мога да се издържам, да съм си самодостатъчна, защото никога нищо не се знае и за да мога да допринасям за общото благо. За да не се труди само той, за да не усеща отговорността и за двама ни само на своите рамене. За да не се притеснява, че ако го уволнят или нещо друго се случи, ще се чудим как да се оправим.
Искам да мога да се справям и сама, но съм избрала да съм с него, защото го искам. Не защото трябва да избера някого, не защото някой трябва да ми гарантира нещо. Искам да има възможност да работи това, което иска, независимо дали ще е по-добре платен от мен или не. А не, заради нечии предразсъдъци, да работи, за да доказва нещо на някого или просто да преживяваме.
Всяко семейство само преценява, но да смяташ, че в 21 век еди какво си трябва да е задължение на жената, а другото на мъжа, независимо от обстоятелствата, е жалко.
Как може жена ти да се прибира от работа, така както и ти, тепърва захващайки домакинството и грижата за децата, а на теб поне малко жал да не ти стане? Тя няма ли право на свободно време? Това ми е странно у хората.

# 358
Всяко семейство само преценява, но да смяташ, че в 21 век еди какво си трябва да е задължение на жената, а другото на мъжа, независимо от обстоятелствата, е жалко.
Как може жена ти да се прибира от работа, така както и ти, тепърва захващайки домакинството и грижата за децата, а на теб поне малко жал да не ти стане? Тя няма ли право на свободно време? Това ми е странно у хората.

Не, това беше позицията на Wild_rabbit и др. момичета. На Popule е, че парите са всичко.
Ако е изкарала по-малко, ако ще и до посред нощ да работи, прибира се и запретва ръкави.

# 359
  • В полите на Пирин планина
Парите, които човек получава не са съизмерими с натовареността му  Crossing Arms

Ако в едно семейство започнат да се мерят доходите работата не отива на добре, вкл. и домакинската  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт