Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 471
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 360
  • тук-там
Не, това беше позицията на Wild_rabbit и др. момичета. На Popule е, че парите са всичко.
Ако е изкарала по-малко, ако ще и до посред нощ да работи, прибира се и запретва ръкави.

Да, де...само дето Рабит няма деца за гледане, а такива, които също свършват по нещо...
Това вашето "домакинство" като чета, ще излезе, че обгрижвате цялата рода. ooooh!
 Няма ни от 8.00 до 19.00 - колко прах ще влезне през това време, че да го позабърша като се прибера.... newsm78

За парите няма да коментирам. Те са общи! Mr. Green Единия ги изкарва с кеф, за да може другия ги харчи! Пак с кеф!

# 361
  • тук-там
Парите, които човек получава не са съизмерими с натовареността му  Crossing Arms
Ако в едно семейство започнат да се мерят доходите работата не отива на добре, вкл. и домакинската  newsm78

Анджък!

# 362
Това вашето "домакинство" като чета, ще излезе, че обгрижвате цялата рода. ooooh!

Точно обратното, всичко е толкова леко, че мъжете ни сами тичат да го правят, чиста отмора след работния им ден  Simple Smile

# 363
  • тук-там

Точно обратното, всичко е толкова леко, че мъжете ни сами тичат да го правят, чиста отмора след работния им ден  Simple Smile

То и аз това казвам, само дето "тичащия" не би ми бил визуално апетитен! Peace

# 364
По принцип хубавото си е хубаво и под скъсан чул  Simple Smile

Въпреки, че ние не се оглеждаме, докато вършим нещата. А след това, когато сядаме заедно Simple Smile
Иначе като го върши само единият, времето е двойно по-голямо, а свободното време по-малко.

П.П. Извинете, но докато миете банята, например, мъжът ви надзирател ли го играе? Аз не намирам причина да седите и да го гледате как го прави, за да го определяте като апетитен, жалък или не знам си какъв, но явно традиции всякакви  Simple Smile

# 365
  • София
 Няма ни от 8.00 до 19.00 - колко прах ще влезне през това време, че да го позабърша като се прибера.... newsm78

За парите няма да коментирам. Те са общи! Mr. Green Единия ги изкарва с кеф, за да може другия ги харчи! Пак с кеф!

Ще започна отзад напред. Това за парите, харчени с кеф, може да е твоето мнение, дано да е същото мнението на половинката ти. Защото понякога се оказва, че човек проектира своето мнение и очаквания на другия, пък той съвсем различни такива има...Дано да не е такъв вашия случай.

Колкото до това, в какво се състои домакинската работа, на всеки критериите са различни. Аз съм изключителна чистофайница и не мога да си представя да мине една седмица без да се почистят баните - в нашия случай са три, подовете след всяко хранене и пр. и пр. Значи, в моя случай, домакинската работа е в огромни количества. Но, това вече е въпрос на лично виждане. И каквато съм чистофайница, ако седна да карам мъжа ми да ми помага във всичко, което съм си наумила да бъде свършено, съвсем ще повехне. Навремето си скъсвах задните части от домашна работа, само за да си насмогна на собствените си изисквания, но вече мога да си позволя помощ. Освен това, обожавам да готвя и това е нещото, което върша с удоволствие. Но и готвенето е времеемко. Така че, по моите критерии, мъжът ми никак няма да е щастлив да се включва в домашната работа, щото ще му писне на втория ден. А и няма нужда - правим достатъчно пари, че да си позволим друг да я върши.

# 366
Popule, според мен е най-важното двамата да се намерили. Иначе става страшно.
От друга страна, влиянието в/у децата е огромно. Казвам го от гледната точка на детето, както и назад писах. Толкова грозно беше в моите очи, че едва ли някога ще изтрия това си отношение.
Просто не мога да имам семейство и дом с човек, който не му е кеф да се грижи за него, да ме глези с жестове от типа на вечеря и др. подобни. Но не да ме заведе на ресторант или да сготви някой друг, само с двете ръце и желание.
Явно прекалено лично приемам нещата. Или съм егоист, обаче и аз искам съм човек и очаквам да получавам абсолютно същото. Пък нека е грешно...

# 367
  • тук-там
Казах вече, че банята я мие друг! Peace
Е, добре, де той като хване парцала аз какво да правя... Ми трябва да го гледам...
Или викаш през това време да готвя или...там нещо друго.
Ми, време бол! Как ли пък не съм си определила от 6 до 8 за "домакинстване".
Когато, на който, за каквото му е кеф.

Приемете, че не всички имаме програма...
Може и два дни да не мина с прословутия парцал, ама днес минах два пъти, защото не ми хареса миризмата на първия препарат...
А, да мъжа ми два дни сменя плочките на женската баня, в която иначе изобщо не влиза.
Ама реших, че старите са ми омръзнали...
Не всички се въртим около 60-те квадрата! И не всичко се върти около тях. Peace

Докато не спрете да употребявате думата "задължения" няма как да излезнете от "рамката".

# 368
  • тук-там
Ще започна отзад напред. Това за парите, харчени с кеф, може да е твоето мнение, ....
 Аз съм изключителна чистофайница и не мога да си представя да мине една седмица без да се почистят баните - в нашия случай са три,

Ето виждаш ли колко са различни хората...
Мнението за парите е общо! Но това е друга тема. Peace
Аз пък съм си мърла! Признавам. Банята се подсушава след къпане и чистенето е в ....който там ден се пада. Ние сме само с 2, ама пък с 3 WC.
Нямаме мебели като за "Мебелна къща" - парцалът не се спира и почти не заобикаля нищо по пътя си!
Прахосъбирачки също нямам!
Ъгълчетата и "невидимите" местенца има кой да ги търка!
Така, че при нас просто няма за какво да го "хвана" да върши. 
Ако е само, за да се чувствам великия диктатор винаги мога да го накарам да хвърли боклука! Peace

Аааа, забравих - обувките ги лъска той! Peace
И ми сваля и закача пердетата!
А, и бърше праха от полилея, който е на 4.00м височина.
Добре ли го представих! Laughing

# 369
Е, добре, де той като хване парцала аз какво да правя...

Същото, което прави и той, когато ти хванеш парцала Simple Smile
Само да уточня, че въобще не споменавам конкретно нещо - простиране, пране, готвене и т.н., а самото отношение, предразсъдъкът, че един човек е грозен, жалък, смешен, ако се грижи за своите неща.

# 370
Казах вече, че банята я мие друг! Peace

Ами вие нямате и кой знае каква работа да делите. Познавам семейства с големи къщи, в които домашната помощница работи до 17.00. След като тя е работила 8 часа (плюс готвила), нито един от двамата няма какво да подхване, освен хобита.

# 371
Еми един човек може да се скапва от работа и пак да му плащат по-малко от половинката. И той да си доработва вкъщи, за да компансирал. Това дом ли е или някакъв трудов лагер ли?
Това което се случва вкъщи си е съвсем отделно място от работното.

# 372
  • тук-там
И къде видя думи като "грозен, жалък, смешен"? newsm78

Отказвам се, честно. Вие сте просто като една мелница...

Значи, аз трябва да се лиша от удоволствието да си сгъна и подредя дрехите или да мина с парцала - да приеми го, че ми харесва- само и само за да  гледам как той го прави.... ooooh!

И какво значи своите неща, нали всичко е общо!
Той се грижи за определени неща, аз за други - на кой каквото му харесва,  кой каквото го влече и най-вече когато иска. Дали ще хванем гъбички ако не мина два дни подред с парцала? Не мисля.
А, ако не сготвя днес, ами след 3 дни - ще умрем от глад...Пак не!
М...ка му и гладене....
За нещата, които и на двама ни не са присърце си има хора...

Какво толкова сложно казвам, не разбирам...

Пуснете си хубава музика, потанцувайте заедно и спрете да приемате "ежедневието" като поредица от задължения! Peace

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 20:49 от Wild_rabbit

# 373
Изобщо няма да се преработи, ако измие пода - може и по-добре от мен да го направи, даже.
Просто не му давам шанс да се докаже! Peace

Горкият ти мъж, той бил под чехъл. Иска да простира и да мие пода, че и по-добре го прави от теб.
Ама проклетата му жена не му дава, щото си е втълпила че ще му омекне пишката.

# 374
  • тук-там
Горкият ти мъж, той бил под чехъл. Иска да простира и да мие пода, че и по-добре го прави от теб.
Ама проклетата му жена не му дава, щото си е втълпила че ще му омекне пишката.

Joy  Добър вечер...Сега изтрезняхме, или се прибираме от празничен труд?

Общи условия

Активация на акаунт