Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 378
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 495
И аз не обичам да се занимавам с боклука  Sick Sick На въпроса-всеки ден изхвърляме боклук и не е по-лек от дамската ми чанта. Аз обичам да мия чинии, така че относно тези двете задължения сме си много доволни и двамата   Peace

# 496
..."Каменчооо, дай ръчичка, тати!"

Joy Joy Joy

Скрит текст:
Аз веднъж тръгвам да излизам с детето и виждам, че има 2 плика. Тя взима единия, аз - другия. И за всеки случай в другата ръка си приготвям една мокра кърпичка, за да си изтрием ръцете после. Стигаме до контейнера, тя мята нейния, аз моя, подавам й кърпичката да си изтрие ръцете първа, тя я хваща и доволно я мята след торбите  Mr. Green
Помислила си, че й подавам някаква хартия за изхвърляне, чак като видя изумения ми поглед се сети, че нещо не е наред.

# 497
Е какво му е гнусното на боклука  newsm78 Всичко е в найлон, нали?
А тези работи в боклука са остатъци от храна, която сте яли .. или обелки някакви.
Нищо гнусно не виждам в цялата история.  Rolling Eyes

# 498
  • София
И аз боклук не изхвърлям, да ви приличам на боклукчия? Crossing Arms
Иначе не ми пречи миенето на чиниите, отнема ми 5 минути по часовник вечер. Даже миялна не искам, имам чувството, че повече време ще иде в плакнене, зареждане и прочее. Но с прахосмукачки не се занимавам, веднъж на 6 месеца да ми се падне.

И у нас винаги е било подобно, баща ми е пускал цял живот прахосмукачка, участвал е активно в подреждане, прибиране на масата, винаги той е правел таратори, айрани, салати, пържене на картофи, тиквички. Като я няма майка ми, ни е готвил и по-сложни работи, тип мусака, пълнени чушки, отваря готварската книга и криво-ляво ги е докарвал човекът. Това перални да се пускат, да се простира... хич не му е пукало немъжествен ли е пред комшиите. Ризите само той може да ги глади като хората.
И мъжът ми сега така, даже по-голям периметър покрива понякога. Пък след като родих, докато детето се откаже от нощното хранене, няколко месеца почти нищо не бях пипвала. Дори не сме го коментирали. А без нощното хранене, само го преместих да спи откъм дъщеря си и край, повече не съм се будила и ставала нощем.

# 499
  • където ми харесва
Adellle, щом не ти тежи, не разбирам защо караш дъщеря ти да го прави. Нито пък защо нея, а не мъжа си.

ПП. Госпожите с прислугата те ли плащат за нея или си делят с мъжа им, не разбрах само.
Ами точно това е, аз не карам никого да прави нищо. Тя го прави по собствено желание. Сама реши, че ще чисти цялата къща с прахосмукачката. Ама защо трябва да го карам него? Аз и сама мога да го правя. Ако тя не бе проявила желание, щях да продължа да си чистя с тая  пуста прахосмукачка. 10 минути ми отнема да изчистя абсолютно цялата къща с нея...
Ако почна да му рева "ох, изчисти ти, защото аз съм изморена", все едно е не уважавам факта, че и той също се труди, а аз съм едва ли не някаква жертва на домашните задължения Crazy

# 500
  • София
А той как уважава факта, че ти също се трудиш?

# 501
Да си дойдем на думата Simple Smile

Жените уважават мъжете като им чистят, готвят, перат... и красят живота  Mr. Green
А мъжете как уважават жените? Като строят замъци и се бият с дракони  hahaha

# 502
Според моите рзбирания децата трябва да си поддържат стаите чисти и подребени, сами да си сгъват дрехите и да ги слагат за пране на правилните места, да не трупат мръсни съдове по стаите, а да ги подреждат в мивката, накиснати във вода. И това след определена възраст, разбира се, не си представям на 10-годишен да му ходя по задника и да му събирам опърдените гащи и да го моля да си вдигне краченцата, че да мина под тях с прахосмукачка. Който има стая, чисти и подрежда, това е положението.

# 503
...Даже миялна не искам, имам чувството, че повече време ще иде в плакнене, зареждане и прочее...

Аз обичам да мия чинии, това + простирането, ми харесва, без майтап, обаче не мога да е кажа, че миялната си е миялна.
- Зареждането е просто да ги поставиш. Дали в мивката или в машината, няма разлика. Ваденето по шкафовете - също.
- Пести много вода, мноооого. Поне при нас разликата беше няколко кубика, защото не спирахме водата при миене не ръка.
- А и после ми отнемаше много време подсушаването, не обичаме сушилници и всичко се триеше с кърпи, които пък после подгизнали трябваше да се перат, което идваше още 1 пералня седмично.
- Ноктите ми, все си мислех, че са здрави, ама чак сега разбрах какво е да имаш здрави нокти Simple Smile
- Препаратът ни излиза по-евтино.
- И най-важното - не можеш да ги измиеш на ръка толкова добре, в сравнение с машинно миене. Преди да минат всички тенджери през нея веднъж се загледах и уж са от 1 комплект, ,но изглеждаха различно. Оказа се, че митите там са със страхотен блясък, като нови, другите седяха някак матирани, нищо че бях старателна в търкането.

Направо съм ходеща реклама на миялни  Blush

...Ама защо трябва да го карам него?...

Оффф. Не става дума да караш някой. Питаме защо при двама възрастни в едно семейство А и Б, по подразбиране А, примерно, се приема, че е длъжен, а Б - само ако поиска или го накарат.

# 504
Според моите рзбирания децата трябва да си поддържат стаите чисти и подребени, сами да си сгъват дрехите и да ги слагат за пране на правилните места, да не трупат мръсни съдове по стаите, а да ги подреждат в мивката, накиснати във вода. И това след определена възраст, разбира се, не си представям на 10-годишен да му ходя по задника и да му събирам опърдените гащи и да го моля да си вдигне краченцата, че да мина под тях с прахосмукачка. Който има стая, чисти и подрежда, това е положението.
Оф, това се опитвам да го втълпя на сина ми ежедневно.. И въпреки това всички дрехи, чорапи и гащи са разхвърляни на всевъзможно места.. Няма да говоря за хаоса с играчките, учебниците.. направо ми е мисия невъзможна да го накарам нещо да направи - камо ли по собствено желание.
С добро, с лошо - тц.. не приема  Outta Joint
А не е като да няма пример - баща му ми помага абсолютно за всичко - т.е. ни вижда, че и двамата си подреждаме дрехите, чистим и т.н. ...
Опитвам се да му давам 1 по 1 малки и конкретни задачки ама - нъцки  Sick

Единственото домакинстване което НЕ понасям е бърсането на прах. Направо се изприщвам като знам, че трябва да преместя 730103410 дребосъчни щуротийки, за да забърша нещо  Tired

# 505
  • София
А тая хватка с прахосмукачка за 10 минути на цялата къща трябва да намеря някой да ми я покаже. Аз, колкото и рядко да ми се случва, под 30 мин на стая не падам. Другото ще да е нещо отгоре-отгоре.

Не се сърди, водя си записки, ще помисля по въпроса. hahaha

# 506
Цитат на: Не се сърди, човече link=topic=779721.msg28129711#msg28129711
- Пести много вода, мноооого. Поне при нас разликата беше няколко кубика, защото не спирахме водата при миене не ръка.

При нас няма никаква разлика в потреблението на вода, но останалите неща са точно така. На мен ми е най-ценна откъм пестене на време, защото никога миенето на съдове не ми е отнемало 5 минути, а най-малко 20, най-малко.
пп: Прахосмукачка на целия апартамент не ми отнема 10, а 20 минути - няма килими, като всичко е подредено, се минава много бързо.

# 507
  • където ми харесва
Ами, писала съм и по-назад. За мен уважението в една двойка не се изчерпва с тая прословута домакинска работа. Извинявайте, ама вие съдите колко ви уважават мъжете ви по това, дали са пуснали пералня/прахосмукачка, то това не говори добре за отношенията ви. Някой по-назад ме нарече "куче", защото видиш ли, мъжа ми ме води на ресторант. Леле, каква трагедия. Другите ходели заедно. И същия този човек, после обясни, че другите били промити мозъци. Явно си представя, че човека ми слага каишката на вратата, тегли ме до ресторанта и ме връзва на дървото пред него Joy
Както и да е, аз пак ще се повторя-тези неща съм ги правила и преди да съм с него, продължавам да ги правя и откакто съм с него, защото на мен ми е приятно. Не се приемам нито за нечия слугиня, нито за нещо друго. Но и не смятам, че ако не съм разделила домашната работа точно 50/50 значи мъжа ми е бебе, което не може да се обслужва само. Преценила съм, че може да ми е в помощ с простирането, прозорците и пердетата, и той го прави. БЕЗ ДА ГО КАРАМ. И между другото, дъщеря ми не я карам да ми слугинства. Вашите, като изхвърлят боклука са героини. Моята, понеже по собствена воля чисти с прахосмукачката-слугиня съм си я направила. И не, не е защото има вагина, Не се сърди, човече!
Изобщо, някога ще ви се случи ли да приемете факта, че не всички живеят според вашите разбирания?

# 508
  • София
Ама нали и прах с прахосмукачката, не само подове?

За чиниите - аз пък почти никога не оставям да се съберат много, все като мина покрай мивката, измивам каквото има вътре. Но ще поразсъждавам за миялна.

# 509
Ама нали и прах с прахосмукачката, не само подове?

Само за подове, прах имам навик да събирам с мокра кърпа.

Общи условия

Активация на акаунт