Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 291
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
Бе каква "в услуга"?!?! Да вземем значението на "съпруг" - идва от стара славянска дума, пруг - впряг. Съпруг се наричали животните, които впрягали да орат и работят заедно. Думата "заедно". Не единия вол да тегли ралото, другия да си почива. Теглите каруцата си заедно.

# 736
Абе, прост народ - слаба държава.

# 737
Супер смешно
http://www.dnes.bg/video/2014/05/09/myjkiiat-koshmar-bremenno-mo … si-bashtata.71923

Вижте и следващото  - Asking guys for sex. Има и мъже, които викат полицията... Но в крайна сметка 50 % от мъжете се съгласяват.

А да видим колко от жените се сегласяват на секс с непознат.
https://www.youtube.com/watch?feature=iv&list=PL2uZhEhKQPWYe … tation_4057773247

Направо да се чудиш защо курва е в женски род, а не мъжки Laughing Laughing Laughing Laughing

# 738
Не ми се чете назад, но отговора е ясен:
домакинската работа е женска работа и
следователно женско задължение.
 bowuu
Абсолютно точно !
Както и мъжът трябва да е provider и да носи поне 5 цифрена заплата  , да осигури дом, бавачка за децата и лек живот за жена си за да е тя красива, свежа и посрещаща го с жартиер ,омар и бяло вино .
  Кой както се уреди ,нали?
 bowuu

# 739
  • София
А така ! Обясни му на Лабрадора, той все не може да схване. Mr. Green
Ако са осигурили бавачка, прислуга и прочее, много ясно, че е женска работа. Ако не, да хващат парцала, иначе тоя номер с жартиерите ще го гледат през крив макарон.

# 740
  • София
Не ми се чете назад, но отговора е ясен:
домакинската работа е женска работа и
следователно женско задължение.
 bowuu
Абсолютно точно !
Както и мъжът трябва да е provider и да носи поне 5 цифрена заплата  , да осигури дом, бавачка за децата и лек живот за жена си за да е тя красива, свежа и посрещаща го с жартиер ,омар и бяло вино .
  Кой както се уреди ,нали?
 bowuu

Една бавачка? Не. На приятелка, мъжът ѝ е осигурил три бавачки за двете им деца. Той не пипва абсолютно нищо в тях, тя няма абсолютно никаква грижа за финанси. Та... Всеки да си  покрива собствените претенции. Ако даден мъж се бие в гърдите, че той е Мъжът... е, това носи съответните, доста големи отговорности и задължения.

# 741
Само бавачка евтинко ще му излезе. Моя близка има икономка, която се грижи за домакинството+плащане на сметки и всякакви такива уреждания на ремонти по дома, има бавачка за детето и учителка, която има задача да подготвя домашни и т.н.

Та трябва цял отбор, моля, моля  Mr. Green

# 742
  • Galaxy 13197853088
Много ясно.

# 743
И това е относително. Ако това значи липса на време за семейството или желание за това, хич не ме устройва.

# 744
  • София
И това е относително. Ако това значи липса на време за семейството или желание за това, хич не ме устройва.

Напротив, домашните помощници осигуряват повече време за семейството. Вместо да търкаш пода на кухнята, а той - на банята, може да изиграете една табла заедно или да пиете бира с приятели.

# 745
Вие какво предпочитате: да се занимавате с децата си или да вършите домакинска работа? Преди време четох някакво проучване сред америнаки, което показало, че повечето запитани жени посочили домакинската работа като по-приятна.
пп: на мен не ми тежи самото чистене, а подреждането преди това, а ако ще викам помощница, трябва да съм подредила, което обезсмисля начинанието. Но аз не живея в имение, де.

# 746

Напротив, домашните помощници осигуряват повече време за семейството. Вместо да търкаш пода на кухнята, а той - на банята, може да изиграете една табла заедно или да пиете бира с приятели.

Домашните помощници стават и за други задкулисни игрички  tooth... така че внимавайте какво си пожелавате!!!!  Laughing

# 747
  • София
Стават, стават  tooth   За водопроводчици и градинари какви филми има...  Flutter

# 748

Имам предвид, че доста от мъжете, които изкарват много пари, ходят по командировки, прибират се късно и т.н. Т.е. липсват физически, няма бавачка, чистачка или сума, която да компенсира това.

Вие какво предпочитате: да се занимавате с децата си или да вършите домакинска работа? Преди време четох някакво проучване сред америнаки, което показало, че повечето запитани жени посочили домакинската работа като по-приятна.
пп: на мен не ми тежи самото чистене, а подреждането преди това, а ако ще викам помощница, трябва да съм подредила, което обезсмисля начинанието. Но аз не живея в имение, де.

Занимаването с децата си е 2 в 1 (деца + домакинската работа) - като разлее нещо - чистиш, като огладнее - готвиш, като се омаже - переш/простираш/гладиш и т.н.
Ако е без деца, домакинството е песен - всичко си седи на мястото, работата е сведен до минимум.
Предполагам затова първосигнално избират по-лесното.

За подреждането преди чистене - и мен много ме мореше това. Години наред правих организация на дома, такава, че да се налага възможно най-малко местене преди да се стартира с прахосмукачката и парцала. Горе долу го постигнах, но има още какво да се желае. Най-много ми олекна след като детето започна да си оправя стаята, реди това само тя ми отнемаше 2 часа сортиране на дребни боклуци  #Cussing out

sote-full, затова е добре жената да внимава много с избора на персонала. Пък може и да мъж  Mr. Green

# 749
  Може да е Мистър Пропър Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт