Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 298
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 600
  • Tам през Атлантическия океан

Ще се радвам, ако и ти отговориш на същия въпрос, с конкретно уточняване на дейностите, които прави мъжът ти, не се заяждам, наистина ми е любопитно.

Ще си ги мерите  Laughing

# 601
Хаха, не, както стана ясно, аз искам смешен мъж, а нейният не е такъв, така че не ми отговаря на критериите  Mr. Green
Просто ми е чудно какви толкова много ежедневни "мъжки" дейности има в наши дни. Все пак, предполагам, че пазаруват от магазина, а не си отстрелват храната всеки ден. Но все пак са в къща, което предполага доста допълнителни дейности, така че не е невъзможно и наистина да има. И е съвсем нормално да ги върши, съгласна. Но пък тя май не е съгласна, че като няма такива, истинският мъж подхваща, каквото има, а не седи и да чака нещо да се счупи.

# 602
  • София
Не си представям да се приберем заедно след работа с мъжа ми, той да се опъне на дивана, а аз да почна да връткам парцала и манджата.

Аз пък го правя, през ден поне, освен ако нямам излизания някакви.
Моя като се прибере има потребност да се опъне малко, да не говори за нищо, аз имам нужда от физическа активност =)

Много го извъртяхте на Adellle изречението.... Тя никъде не споменава за мъжа. Говори за жената. И аз съм на същото мнение, че дори да не прави всичко от изброеното (пране, чистене и т.н.) за "домакински" задължения, една жена трябва да може да ги извършва.
Ако и мъжа може, още по-добре!

# 603
Аз пък съм на мнение,  че и мъжът трябва да може да ги извършва.   Не да живее сам, а да се пере у мама или сестра му/гаджето да му чистят, щото е работа на жената това.

# 604
Аз пък съм на мнение,  че и мъжът трябва да може да ги извършва...

Абсолютно.

...една жена трябва да може да ги извършва.
Ако и мъжа може, още по-добре!

И пак се връщаме на въпроса защо наличието на пишка е фактор, който дава подразбираща се привилегия на даден човек да не се грижи за личните си неща, а друг да е длъжен да му ги обслужва.
Не опира до "може". Всеки може. Въпрос на желание е всичко. Но пак казвам - не е задължително, ако го мързи и има кой да го прави, обаче оправдания от типа на тя трябва, а той - ако може, са излишни.

# 605
  • София
Въобще нищо не й извъртат на Адел. Жената не била пълноценна, ако не извършвала домакинската работа, а многократно в темата повтори, че мъжът не трябвало да бъде каран да прави нищо домакинско, само ако той искал.
Нещо някои са по-равни от равните.

Ами ето , Wild_rabbit, ти си се уредила с "пакета" да не чистиш тоалетни, друга пък е впрегнала мъжа си да го върши. Проблем не виждам, всеки си намира начин.

# 606
...друга пък е впрегнала мъжа си да го върши...

Недей така, че сигурно си представят как не го прави сам, а под заплаха с пищов Laughing

# 607
  • Galaxy 13197853088
Не ми се чете назад, но отговора е ясен:
домакинската работа е женска работа и
следователно женско задължение.
 bowuu

# 608
 bowuu

У вас.

# 609
  • Galaxy 13197853088
Сега у нас, после и в други домове  Joy

# 610
Точно обратното, все по-малко жени са съгласни да живеят като камериерки в хотел  Simple Smile

# 611
Точно обратното, все по-малко жени са съгласни да живеят като камериерки в хотел  Simple Smile

Но ако живееш така е най-удобно да убедиш себе си, че така си жена с главно Ж  Whistling

# 612
 bowuu

Кой както се уреди. Някои се жените за слугини, а някои се женят за принцеси Laughing Laughing

# 613
  • Galaxy 13197853088
ще
ви
се.
 Joy

# 614
  • София
[quote author=Не се сърди, човече link=topic=779721.msg28137340#msg28137340
И пак се връщаме на въпроса защо наличието на пишка е фактор, който дава подразбираща се привилегия на даден човек да не се грижи за личните си неща, а друг да е длъжен да му ги обслужва.
Не опира до "може". Всеки може. Въпрос на желание е всичко. Но пак казвам - не е задължително, ако го мързи и има кой да го прави, обаче оправдания от типа на тя трябва, а той - ако може, са излишни.
[/quote]

Нее, не да е "длъжен". Аз просто така съм възпитана, имам доста по-крайни примери около себе си, но... Възпитана съм, че една жена, дори и да не го прави (домакинстването), трябва да го може.
Просто не мога да си представя за "логично" семейство, където жената не може една прахосмукачка да пусне, или да пусне пералнята, или да простре.
За това става дума като говорим за "трябва" и "може".
А това кой какво върши вкъщи и как сте си разпределили домакинските задължения е въпрос на разбиране, уговорка и перфектно съчетание на "трябва" и "може".

Оф, не знам дали ме разбрахте, сънена съм още.

Общи условия

Активация на акаунт