Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 272
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 750
  • София
sote-full, затова е добре жената да внимава много с избора на персонала. Пък може и да мъж  Mr. Green

Абсолютно! Бавач трябва да е. Дори най-добре - двама   Mr. Green

# 751
  • Galaxy 13197853088
Уляхте се  Sunglasses

# 752
И това е относително. Ако това значи липса на време за семейството или желание за това, хич не ме устройва.

Напротив, домашните помощници осигуряват повече време за семейството. Вместо да търкаш пода на кухнята, а той - на банята, може да изиграете една табла заедно или да пиете бира с приятели.
Те тия, дето осигуряват по 3 бавачки и 5 домашни помощници, оикновено не се свъртат в къщи и жените им ги виждат веднъж годишно, на високосна.     Laughing   Образно казано.

# 753
Защо ли? Защото 500 години сме били под турско робство.... защото сме балканци...заради ей такива неща. Това жената да върти къщата...нивата...а мъжът да е в кръчмата е традиция. С времето леки изменения има, но са изградени върху стара основа. Едно време мъжът гонел "храната", а жената я готвела... и после всичко се е наредило в нечия полза. Много ме радват изказвания на доволни дами, как мъжете им "помагат" в отглеждането на общите!!! деца, "помагат" им в поддръжката на общия!!! дом...въобще голям кеф да имаш такъв мъж дето да ти помага...какво добро сърце има! Всеки получава в живота това, което е поискал...това е положението. Ако някои усещат със сърцата си, че простирането на гащи не е мъжка работа...дано са щастливи да го правят. Който иска да му се помага- обикновено му се помага. Който иска да има равен партньор...това получава. Затова се мисли преди да се създаде семейство...тези филми с промените на по- късен етап... лоши филми!
 Иначе и аз съм за иконома, градинаря, чистачката.... всякакъв помощен персонал. Това, че богатите мъже не си стоят в къщи е като приказката за киселото грозденце Simple Smile и освен това са много грозни, нали хахах. Аз познавам хора дето вадят 200 лв и всичките ги изпиват в някоя квартална дупка и жените им пак не им виждат очите, обаче познавам и такива, чиито заплати позволяват помощен персонал, но уважават семействата си и прекарват достатъчно време с тях. А и защо мъжът трябва да е богат за да има помощен персонал? Нали говорим за равенство...мъж и жена с прилични заплати...аз така виждам нещата. Не е до парите...до човека е...

# 754
  • Galaxy 13197853088
Глупости на търкалета.
На нивите  са работели
и мъже  и жени и деца.

# 755
  • София
sote-full, затова е добре жената да внимава много с избора на персонала. Пък може и да мъж  Mr. Green

Абсолютно! Бавач трябва да е. Дори най-добре - двама   Mr. Green

Mr. Green Хм, не звучи зле.  Може да се навия на разделение на работата  Thinking

# 756
Глупости на търкалета.
На нивите  са работели
и мъже  и жени и деца.

Ми тя това писа:
...Това жената да върти къщата...нивата...а мъжът да е в кръчмата е традиция...

Цял ден на нивата, после продължава вкъщи, а мъжете в кръчмата.

# 757
  • София
...
 Иначе и аз съм за иконома, градинаря, чистачката.... всякакъв помощен персонал. Това, че богатите мъже не си стоят в къщи е като приказката за киселото грозденце Simple Smile и освен това са много грозни, нали хахах. Аз познавам хора дето вадят 200 лв и всичките ги изпиват в някоя квартална дупка и жените им пак не им виждат очите, обаче познавам и такива, чиито заплати позволяват помощен персонал, но уважават семействата си и прекарват достатъчно време с тях.
...
Е, има и такива, и такива.
Номерът е какви са повечето. "Богатите" обикновено си плащат, за да не ги занимават с нищо. Ако жената има претенции за отделяно време, грижи за децата и прочее, доводите са - "ама аз нали изкарвам парите, наел съм ти персонал, оправяй се".

# 758
  • София
Имам предвид, че доста от мъжете, които изкарват много пари, ходят по командировки, прибират се късно и т.н. Т.е. липсват физически, няма бавачка, чистачка или сума, която да компенсира това.

Айде ве! И кой ти го каза това? newsm78

Домашните помощници стават и за други задкулисни игрички  tooth... така че внимавайте какво си пожелавате!!!!  Laughing

Споко, моята не става, старичка е. Аз да не съм сляпа случайно, та да не внимавам какъв персонал си подбирам?  Wink Много филми гледате, ей...и то от едни по-особени канали... Joy Градинаря ни е готин, ама не чак толкова колкото по филмите... Sad

Е, има и такива, и такива.
Номерът е какви са повечето. "Богатите" обикновено си плащат, за да не ги занимават с нищо. Ако жената има претенции за отделяно време, грижи за децата и прочее, доводите са - "ама аз нали изкарвам парите, наел съм ти персонал, оправяй се".

И що реши, че "повечето" са от типа, който си описала? Познавам доста заможни хора и никой не е от този тип, всички са си ок със семействата си и се грижат и интересуват от тях. В крайна сметка, помисли логично, мъж, който може да си позволи всяка жена, решава да се ожени и да има деца. Защо ли? Thinking Едва ли е, за да продължи да си живее като ерген. Wink

# 759
  • София
В крайна сметка, помисли логично, мъж, който може да си позволи всяка жена, решава да се ожени и да има деца. Защо ли? Thinking Едва ли е, за да продължи да си живее като ерген. Wink
О-о  censored
Всяка с цена, имаш предвид, разбира се.
Защото със сигурност има и безценни жени, които могат да си позволят въпросния мъж.

# 760
Откакто дивата зайка избяга, темата взе да става скучна. Няма кой да ме разсмива Cry Cry Cry

# 761
Оф,  излиза че мъжът е някакво вездесъщо същество, което може да си позволи тази или онази жена и тя ако иска да е с него трябва да го гледа като покорна подчинена.
Аз пък мисля че човек може да бъде с много мъже/жени, но обикновенно избира да бъде с един от тях, защото може би между тях протича някаква емоционална, интелектуална, сексуална връзка, а не сметки от рода на тя/той ще направи тези и тези неща за мен, ако не взимам друг/а.

# 762
  • София
В крайна сметка, помисли логично, мъж, който може да си позволи всяка жена, решава да се ожени и да има деца. Защо ли? Thinking Едва ли е, за да продължи да си живее като ерген. Wink
О-о  censored
Всяка с цена, имаш предвид, разбира се.
Защото със сигурност има и безценни жени, които могат да си позволят въпросния мъж.

Това ти го казваш. Но те разбирам, защото сигурно вярваш на разни градски легенди, че всички заможни мъже са ниски, грозни и дебели чалгаджийски мутри без всякакъв чар и маниери... Joy

# 763
  • София
Е, виждам,  че си запозната с тоя тип.  Моите читави заможни мъже са с равностойни партньорки,  а не с…  домакини.

# 764
  • Канада
А защо мислите, че жената, която е домакиня, не може да е и интелектуалка. Двете неща несъвестими ли са?
А сега ми хрумна да ви кажа, че в Северна Америка се ползват сушилни и никой не простира. Европейският стандарт сушилни не са удобни изобщо поради размера им и начина на сушене...
За това хората тук имат проблеми с това пусто простиране.

Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт