Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 262
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Popule, ти толкова се изложи в тая тема, че сега колкото и да въртиш и да сучеш, все тая. Всеки средно интелигентен, способен да следи разговор в свързан текст, може да прочете какви си ги дробила.
Пък и само за пари, сметки, финансов принос и облагодетелстване говориш. Sick И да, сори, ти пък не си хванала господ за шлифера със заможния си мъж, а напротив, обувките ти сочат постоянно към вратата, защото ти сама се виждаш в такава позиция, проблемът си е изцяло твой, не наш. Няма какво да проектираш собствените си страхове за изоставяне, гледане на деца в бедност с мъж-прасе и прочее върху чуждите животи.

И не, няма да пусна някаква леля у нас да ми шета, да ми пипа вещите, абсурд да я изтърпя.
Ако аз ще върша повечето, за да избегна горното, пък тя само ще удари прахосмукачка и парцал, не виждам смисъл. Обсъдено е и отхвърлено за семейството ми. Като се сдобия с нещо над 200 квадрата за стопанисване, ще го мисля.  Mr. Green Сега за сега не ми пречи да го вършим с мъжа ми, той не бели два картофа и не се пльосва на дивана, описала съм по-назад.

ПП. Аз ти обясних с какво са различни законите достатъчно ясно. Повече не мога да ти помогна.

Ами освен да ти пожелая да живееш в нещо по-голямо от 200 кв. м. тогава, за да имаш възможността да усетиш удобството някой друг да ти измие прозорците и да ти изпере и изглади пердетата примерно (тази дейност, която се върши за един ден, струва около 30-40 лв., може и за по-малко да си намериш човек). На авторката на темата пожелавам да убеди мъжът си в удобството от наемане на домашна помощница. Колкото до това за законите, аз съм и чужд гражданин, та поназнайвам законите и в друга държава, малко "по-бяла" от нашата. Тази, дето гледаме повечето филми от. И не са много по-различни от българските по отношение на семейните отношения. Wink Питай когото си искаш, ако на мен не вярваш.

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 10:56 от Popule

# 781
Popule, според мен не схващаш основното. Никой не се бърка в твоите неща.
Ако в твоето семейство ти чувстваш, че си човекът, който е длъжен да обслужва другият от двойката, това си е ваша работа.
Ако смяташ, че е основно в отношенията ви и ако не му харесва как го правиш ще те остави, нормално е да се стараеш повече и да изпитваш страх. Аз си мисля, че само ако се огледаш, ще видиш колко перфектни домакини са зарязани, както и неперфектни, разбира се. Само за твое успокоение го казвам, не се шашкай толкова, каквото е писано, това ще стане.
Така сте си решили у вас, ок.
Но наистина ли смяташ, че всяко семейство няма право на това да направи собствен избор - както вас?
Колкото и да не ви се вярва, мъжете и жените се раждат равни. Всичко останало е въпрос на избор. И това въобще не значи сядане с тефтера и изчисления на пари, работа и т.н. Просто човешки отношения - виждаш, че има да се свърши нещо в дома ти. Ръцете на другия са заети, твоите свободни. Отвътре би следвало да ти щракне нещо, ако обичаш този човек. Нима това, че си изкарал повече тази седмица променя отношението ти към него? Нима мнението на съседа е по-важно?
Логиката оставям на вас.
Човек сам поставя ограниченията в живота си, сам допусна предразсъдъците да го поставят в някакви рамки и това е негово право. Но няма право да смята, че всичко останали от неговия пол са длъжни да бъдат в същото зависимо положение, нито че техните половинки са ги избрали с тази цел.

# 782
  • София
Popule, според мен не схващаш основното. Никой не се бърка в твоите неща.
Ако в твоето семейство ти чувстваш, че си човекът, който е длъжен да обслужва другият от двойката, това си е ваша работа.
Ако смяташ, че е основно в отношенията ви и ако не му харесва как го правиш ще те остави, нормално е да се стараеш повече и да изпитваш страх. Аз си мисля, че само ако се огледаш, ще видиш колко перфектни домакини са зарязани, както и неперфектни, разбира се. Само за твое успокоение го казвам, не се шашкай толкова, каквото е писано, това ще стане.
Така сте си решили у вас, ок.
Но наистина ли смяташ, че всяко семейство няма право на това да направи собствен избор - както вас?
Колкото и да не ви се вярва, мъжете и жените се раждат равни. Всичко останало е въпрос на избор. И това въобще не значи сядане с тефтера и изчисления на пари, работа и т.н. Просто човешки отношения - виждаш, че има да се свърши нещо в дома ти. Ръцете на другия са заети, твоите свободни. Отвътре би следвало да ти щракне нещо, ако обичаш този човек. Нима това, че си изкарал повече тази седмица променя отношението ти към него? Нима мнението на съседа е по-важно?
Логиката оставям на вас.
Човек сам поставя ограниченията в живота си, сам допусна предразсъдъците да го поставят в някакви рамки и това е негово право. Но няма право да смята, че всичко останали от неговия пол са длъжни да бъдат в същото зависимо положение, нито че техните половинки са ги избрали с тази цел.

Поради каква причина намираш, че казаното от мен е вид намеса в нечии лични отношения? Ако е така, мога сериозно да съчувствам на такъв човек. Тук е форум и всеки споделя своите лични виждания по въпросите, които се поставят в темите. А ако на някого те не му дават възможност да заспи и започва да се пита прав ли е в своите решения, то това си е лично негов проблем, не мислиш ли? Ако започнеш да имаш съмнения в своите разбирания, четейки моите мнения, или не ги чети, или потърси причината в себе си. Peace

# 783
  • София
Ето, на Popule мъжат ѝ ги обяснява нещата  Mr. Green

">#t=366[/video]

(6-та минута)

# 784
Моето бившо гадже, тъкмо беше започнал да ми обяснява как не съм била зряла, защото не съм искала да въртя домакинство, не съм искала да готвя и такива неща. Като разбрах какви са му разбиранията за съвместния живот плюс почти откачената му ревност, веднага ми стана ясно, че ще си останем на ниво излизане заедно, ходене на кино и толкоз. 

# 785
Поради каква причина намираш, че казаното от мен е вид намеса в нечии лични отношения? Ако е така, мога сериозно да съчувствам на такъв човек. Тук е форум и всеки споделя своите лични виждания по въпросите, които се поставят в темите.

Поради думите, с които изразяваш вижданията си:
Цитат
Ако заплатата ти е 30% от тази на съпруга ти, трябва да си доработваш вкъщи. Няма как.

Цитат
Меренето на доходите е абсолютно задължително, когато става въпрос за вършене на допълнителна работа срещу (vs.) лежане с бира/бяло вино пред телевизора.

Цитат
И те напусне. А този ден неминуемо идва, повярвай ми.
  Crazy

Цитат
Ако жената е по майчинство, тя трябва да се грижи за домашните задължения като пране, готвене и пр. на децата.

Цитат
Затова, всяка жаба да си знае гьола. Ако изкарват поравно - да си делят домакинските задължения. Обаче ако единия вади 30 процента от заплатата на другия, естествено ще трябва да поеме повече трудови задължения (домашни)

Цитат
Естествено, че така трябва да се гледа на нещата.

Може да кажеш, че така трябва да бъде в твоето семейство и че ако не е така, той ще те напусне неминуемо. Напълно ти вярвам, че е така при вас и не го оспорвам.

Но няма как да обясняваш на чуждите семейства какво трябва да правят, ако обичат дома си и искат да се грижат за него, ако не им харесва да гледат другия с няколко неща на ръце едновременно, само защото този месец са изкарали повече хартийки.
Има семейства, в които парите са основен фактор, и това си е тяхна работа, но не може да очакват, че всички са като тях, свят широк и шарен.

А ако на някого те не му дават възможност да заспи и започва да се пита прав ли е в своите решения, то това си е лично негов проблем, не мислиш ли? Ако започнеш да имаш съмнения в своите разбирания, четейки моите мнения, или не ги чети, или потърси причината в себе си. Peace

Нямам никакви съмнения в разбиранията ми, още повече, че са общи със съпруга ми, затова дори да са неправилни, са идеални конкретно за нашата връзка. Въпросът е защо ти смяташ, че трябва да правим това или онова, което за вашата е ок?
Спах чудесно почти 12 ч., благодаря  Simple Smile

# 786
  • София
Нямам никакви съмнения в разбиранията ми, още повече, че са общи със съпруга ми, затова дори да са неправилни, са идеални конкретно за нашата връзка. Въпросът е защо ти смяташ, че трябва да правим това или онова, което за вашата е ок?
Спах чудесно почти 12 ч., благодаря  Simple Smile

Ама това "трябва" ли те притеснява? Така мисля, така говоря. Теб това защо те притеснява? newsm78 Да не би да имаш някакво вътрешно усещане, че все пак имам известно право? Wink

# 787
Добре де, медицинската сестра, която всички знаем в Бг за колко работи, след нощна смяна за парцала ли трябва да се хване да си доработи, защото видиш ли мъжът й с 8-часовият работен ден от 8 до 5 на бюро изкарва 3 пъти, колкото нея? newsm78

# 788
Добре де, медицинската сестра, която всички знаем в Бг за колко работи, след нощна смяна за парцала ли трябва да се хване да си доработи, защото видиш ли мъжът й с 8-часовият работен ден от 8 до 5 на бюро изкарва 3 пъти, колкото нея? newsm78

Еми 400-500лв, предполагам. И аз това имах предвид преди няколко десетки поста, труда у нас не е релевантен на заплащането и това да се доработвало вкъщи, защото не си докарваш колкото партньора, ми е доста странна картинка. Но ме изпратиха на терминал 2, за това изказване. Rolling Eyes

Според мен тук има и поколенчески момент, предполагам попул принадлежи на една друга генерация, която ги приема тези междуполови "правила" по-безпроблемно.

# 789
Ама това "трябва" ли те притеснява? Така мисля, така говоря. Теб това защо те притеснява? newsm78

Нищо не ме притеснява  Simple Smile
Само казвам, че никой няма право да казва какви да са правилата във всички връзки. По простата причина, че те са съставени от различни хора и е невъзможно да се ръководят от еднакви правила. Ако някой смята, че е възможно, то той няма никаква представа от връзки.

Да не би да имаш някакво вътрешно усещане, че все пак имам известно право? Wink

Разбира се, че имаш право - за твоята връзка.
Нямам и капка съмнение, че важи онова, което пишеш  Peace

# 790
  • София

Е, не е необходимо веднага след нощната смяна. Но това само при условие, че мъжът й носи 1500-2000 лв. и повече. Което все пак е доста повече от нея и де факто тя може да си позволи да не работи при това положение. Wink Ако обаче мъжът й работи за заплата, близка до нейната или със сто-двеста лева повече, хваща парцала заедно с нея и ушите му пляскат (защо го пропускате този момент не мога да разбера). bowuu

# 791
  • Насред хаоса
Ох, Популе, докога ще набъркваш финансовите въпроси в разпределянето на домакинството?
Според мен докато не се заличи клишето, че жената ТРЯБВА се старае да задържи мъжа с едно или друго, докато той си седи и приема всичко за даденост, тия разделения ще съществуват.

# 792
  • София
Ох, Популе, докога ще набъркваш финансовите въпроси в разпределянето на домакинството?
Според мен докато не се заличи клишето, че жената ТРЯБВА се старае да задържи мъжа с едно или друго, докато той си седи и приема всичко за даденост, тия разделения ще съществуват.

Аз мислех, че тук е форум, в който пишат предимно жени и затова съветите, които давам, са насочени към жените. Защото ако искаш, мога да насоча някои съвети и към мъжете, как да си задържат жените. Но не мисля, че ще има интерес. Не гледай едностранчиво на подобна дискусия. Тя е такава поради участниците в нея. Ако имаше мъже, щеше да протече по съвсем различен начин. Simple Smile

П.С. Изключително ми е интересно да чета мислите за любов на някои потребителки, която любов обаче е базирана на материални критерии (зле прикрити с някакви духовни критерии). В случая става въпрос за домашен труд, който има своята цена в пари, ако го вършиш извън семейството. Значи, разбирате ли, мъжът ми ме обича, затова върти парцала заедно с мен? Joy И ако не върти парцала заедно с мен, значи не ме обича - леле! И това ако не е сметкаджийство, здраве му кажи. И някои хора имат очи да ме коментират като меркантилна....

А ако горкият ти мъж те обича и все пак не иска да върти парцала какво правиш? Биеш му шута ли?   newsm78

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 19:27 от Popule

# 793
  • София
Колкото до това за законите, аз съм и чужд гражданин, та поназнайвам законите и в друга държава, малко "по-бяла" от нашата. Тази, дето гледаме повечето филми от. И не са много по-различни от българските по отношение на семейните отношения. Wink Питай когото си искаш, ако на мен не вярваш.
Е, не мога да повтарям едно и също по сто пъти, прощавай. Споменах и писах точно в коя част се различават нашите и техните закони. Няма нужда да питам никого.

# 794
  • Насред хаоса
Ама никой не ти иска съветите, Популе. Всеки си е наредил нещата в семейството така, както го устройва, и не е нужно да даваш акъл кое и как.
П. П. Бая ще се замисля за какво съм му на тоя мъж, ако намира за нормално аз да се гърбя с всичко, а той да седи да се чеше, щото, нали, женска работа не пипва. Че и да се боря да го задържам.  Stop То по отношението и по идващото от самосебе си разпределение си личи кой мисли и го е грижа за жена му и на кого му е все тая колко ще се натовари тя, стига да не закача него за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт