П. П. Бая ще се замисля за какво съм му на тоя мъж, ако намира за нормално аз да се гърбя с всичко, а той да седи да се чеше, щото, нали, женска работа не пипва. Че и да се боря да го задържам.
То по отношението и по идващото от самосебе си разпределение си личи кой мисли и го е грижа за жена му и на кого му е все тая колко ще се натовари тя, стига да не закача него за нищо.Доколкото разбирам, на авторката са й нужни моите съвети, както и тези на всички останали участници. Ние си говорим, тя си прави изводите. А това, че ти бая ще се замислиш...как беше, за какво си му на мъжът ти, е такава демгогщина и двоен стандарт! И какво, ако мъжът ти смята, че прави други неща за теб, за които ти обаче, си сляпа? Искаш ли да ти кажа какво мисли за себе си един обикновен мъж, който си носи всичките пари вкъщи, който не ходи по купони сам, който не кръшка, който се прибира чинно от работа вкъщи и който не е алкохолик? Мисли си, че е най-добрият съпруг на света (нищо, че не домакинства, домакинстването не интересува толкова обикновения мъж, колкото обикновената жена, щото не го влече генетично). И той смята, че е най-добрият съпруг на света и прави гореизброеното заради теб, защото те обича. Ами сега? Ти едно мислиш, той друго. А какво, ако той се замисли за какво ти е? Къде ще стигнете по този начин?
И ако не върти парцала заедно с мен, значи не ме обича - леле! И това ако не е сметкаджийство, здраве му кажи. И някои хора имат очи да ме коментират като меркантилна....
По това удивително си приличат с белите, жълтите и червенокожите мъже. Бъди сигурна в това.

А повярвай ми, за 8 часа труд в къщата ти два пъти седмично, домът ти ще свети и ще носиш изгладени дрехи и бельо. А можеш да я викаш и веднъж седмично, още по-насметка. Да свърши основната работа, която иначе вие трябва да вършите и кога, кога, обикновено в събота...