Защо се предполага, че домакинската работа е задължение на жената?

• 30 157
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 1 005
Краси, на мен стандартната мивка ми е добре, а също и на децата, не виждам защо да я правим висока. А ако човек я ползва, само за да си мие ръцете, няма нужда да я повдига още  Peace
Не знам колко е висок мъжът ти, но моят е с 42 см по-висок от мен, опитай да си представиш.

# 1 006
1.80 е.
А аз дори над стандартната височина стоях наведена....затова, при ремонта я вдигнахме.
Сега съм нормално изправена и не се натоварва кръста.

# 1 007
Може ли 10 дни да не си изпере мръсните гащи и да ги носи обратно в София майка й да й ги пере! Аз ако съм майка на такава, ще я смачкам мърлата му с мърла. И да пропуска плаж, защото дори не се е сетила да си простре банския, а после реве. Мърла, но и лигла.

За банския ти разбирам възмущението, но за бельото ми е странно. Аз като пътувам някъде нося достатъчно бельо за всеки ден и като се прибера отива в пералнята. За детето - също. Ако ще ходи за 10 дни ще я пратя с поне 10 чифта гащи и отделен плик за мръсно бельо. И не бих се възмутила, че не си ги е изпрала.

# 1 008
Имам син 1.90 и никога не съм смятала, че това би било причина да не го включвам в домакинските задължения. Ако имате представа пък коша за боклук и прахосмукачката колко ниско му идват... Все наведен, горкият, все наведен... Големи мъки и страдания!
За кръста няма по- добро упражнение от всякакви навеждания и поклащания  Laughing, та то да не е само фитнеса? За какво му плащам карта за там и го храня, ако няма да ми свърше нещо и у нас?  Laughing "Хранено, пък некарано" не ми е хорошо.
Темата, в тази й част, за кръста и ръста, е типично петъшно- веселяшка.

# 1 009
А аз пък мисля, че е пълна мърлящина да си трупаш гащите и чорапите в плик, вместо да отделиш 5 минути да си ги изпереш, когато нямаш пералня  Sick
Моят син и у дома си пере чорапите след футбол, защото са кални, твърди и смрадливи, а такова нещо не може дори в пералня да се пусне преди да е отпрано предварително. Но явно момичетата са по-специални и не трябва да се грижат за хигиената си. Леле, ако след години някоя такава ми стане снаха, ще я сложа в ред  Twisted Evil

# 1 010
 То не навсякъде има мегдан и да се пере и особено да се суши. Това е маловажен въпрос, дали ще ги пере на място, или ще ги връща, може и така, и иначе.
  Щеше да е хигиенен, ако ходеха десетте дни с едни и същи гащи.

# 1 011
Аз съм висока 1.66, на мен стандартната мивка ми е ниска.Затова я направихме по-висока.   Laughing
Така е по-удобна и за мъжа ми.     Mr. Green
За всеки проблем има решение, стига да иска човек да го намери.   Simple Smile

На мен всички мивки са ми неудобни за миене на чинии. Винаги усещам напрежение в кръста, въпреки че нямам проблеми с него.

...
  Щеше да е хигиенен, ако ходеха десетте дни с едни и същи гащи.

Joy

Като студентка съм прала бая, но винаги, когато е имало вероятност в близките дни да имам достъп до пералня, независимо дали на хазаи или вкъщи, съм събирала. Не виждам смисъл да пера на ръка, щом има възможност за машина.

# 1 012
 То не е толкова въпрос дали ще ти се изтъркат ръчичките, а дали е целесъобразно. Ако е в някой хотел... дори и на лагер и на бунгало няма нужда  да се веят  простори с пране от-до.

Преди години, си спомням, отивам в командировка в чужбина на някаква конференция, тя в един високопланински курорт, хотела бая звезди, аз в двойна стая с колега от страната, която не познавам. Две нощувки, на третия ден кой откъде е. И тая жена, първата вечер си изпрала бикините, чорапогащника, сваля си ги жената - изпира си ги. И докато си тръгнем висяха и се сушаха на мястото на кърпите за баня...

# 1 013
  Янечек, явно доста си набрала на момиченцата.

# 1 014
Не съм, но обръщам внимание на интересния факт, че уж мъжете са супер мързеливи и нищо не правят, а в същото време се оказва, че момчетата се оправят, а момичетата не, когато останат без мама наоколо.
Докато се чудите как да не свършите нещо, не сте научили дъщерите си на елементарни неща, то на един млад човек ако не му дадеш сам да си изпере гащите и да си почисти стаята, а все ти тичаш да обгрижваш душицата, няма и да се научи. Тази работа не става с гледане кое върши мама и кое тате, а с постепенно поемане на грижата за себе си.
Но при положение, че майките намират за срамно прострените чисти гащи и чорапи на колежката и за приемливо мръсните да се натикат обратно в багажа, няма какво да се чудим, че и малките са същите мърли. Обзалагам се, че на море вие им перете банските.

# 1 015
  • София
Спомням си аз темата за "праните гащи", но имаше и една дали перете гащите на мъжа си. Laughing
Аз ако ида на конференция с Ирис, сигурно ще е възмутена и от моите опрани гащи, обаче е абсурдно да им говориш във второ лице, също се съмнявам да си проверявала бельото и прането на съученичките на синовете си.

Ако не намериш някоя балъчка за снаха, да варди кръста на синковеца, не зная... може и ядове да береш, то напоследък е модерно свекървата да я пращат в трета глуха.

# 1 016
  • София
Но при положение, че майките намират за срамно прострените чисти гащи и чорапи на колежката и за приемливо мръсните да се натикат обратно в багажа, няма какво да се чудим, че и малките са същите мърли. Обзалагам се, че на море вие им перете банските.

Да ве, те им перат банските. Чакай ти. Татковците ги перат! Joy hahaha

Ако не намериш някоя балъчка за снаха, да варди кръста на синковеца, не зная... може и ядове да береш, то напоследък е модерно свекървата да я пращат в трета глуха.

Дреме й на свекървата на свекървината. Днешните свекърви не са като едновремешните. Днешните свекърви си ходим по екскурзии и се занимаваме с други важни неща, като да се събираме с приятелки и да играем бридж. Ама на вас дупе да ви е яко, като няма кой да ви гледа децата един секс да направите както трябва...и ще наемате ау пеър да й плащате, когато излизате ако въобще, с приятели. Ще има да целувате свекървенски дупета ама...да видите вие кон боб яде ли.  hahaha България вече е в Европа, а европейските баби не са като българските.  Wink Учим се бързо обаче, ще знаеш...

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 14:39 от Popule

# 1 017

Като ви чета, направо имам чувството, че е по-добре синът зет да ти доведе, а не снаха.

# 1 018
Не съм, но обръщам внимание на интересния факт, че уж мъжете са супер мързеливи и нищо не правят, а в същото време се оказва, че момчетата се оправят, а момичетата не, когато останат без мама наоколо.
Докато се чудите как да не свършите нещо, не сте научили дъщерите си на елементарни неща, то на един млад човек ако не му дадеш сам да си изпере гащите и да си почисти стаята, а все ти тичаш да обгрижваш душицата, няма и да се научи. Тази работа не става с гледане кое върши мама и кое тате, а с постепенно поемане на грижата за себе си.

Това е така, но аз пък съм забелязала, че точно майките на момчетата ги обгрижват повече и тичкат след тях за всяко нещо. Имам позната, която се отнася доста различно с двете си деца, заради пола им. Например оправя леглото на синчето (на 24г. ), момичето, разбира се сама си го оправя. Освен това я кара да чисти, да сервира и отсервира на баща си и брат си! А за сина такива дейности няма, на него му се дава на готово щото е МЪЖ!
Е, излишно е да казвам, че е абсолютен търтей и мърльо и си търси същата жена като МАМА да му слугува. А пък дъщерята и тя живее с подобен екземпляр и упорито върви по стъпките на майка си. Та така...

# 1 019
  • София
Popule, обгрижването на задници е твой патент. Аз за свекърви 5 пара не давам, ела да провериш. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт