Домакини 38

• 39 670
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Ама голям съм заплес, имах предвид 1 000 долара, изтървах нулите, хаха. hahaha
И да знаете, че без червена фльонга не го взимам, тъй де! Crossing Arms Шегувам се! Heart Eyes

Контеска - и аз си мислех, че говориш по принцип.... нямам думи.... Sad

# 331
Благодаря ви ,момичета и не, не говоря по принцип .  Cry
.....

Марче, аз каквато съм шматка помислих ,че за мен говориш за гювеча и се чудя и мая какво пропускам .Но това " на края на географията' САМо на мен ми заприлича . Шемет съм .Браво на теб   bouquet

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 00:04 от Анонимен

# 332
Боже, Контеска, това, което разказваш е ужасно. Как полицията да не може да направи нищо, каква полиция е това? Иначе да си вземат заплатите могат, думи нямам. Лека й пръст на баба ти! И мен ме хващат бясовете като чета.

Ама ти като си заидваш към БГ и теб ще те посрешнат с гювеч, ама за пренасянето ти да му мислиш. Wink

# 333
  • UK
Добър вечер!

Контеса  #Crazy аз направо не мога да повярвам, че написаното е ИСТИНА! Звучи като от филм Rolling Eyes

а за детето да се оправя бързичко Hug но тези банани да не и разстроят стомахчето още повече? На мен поне, така ми действат Crazy

# 334
Ужас, Контеска, направо нямам думи. На никого не бива да му се случва такова нещо, горките ти баба и дядо  Confused Горките хорица, какво са изживели, и накрая така да си замине баба ти. Ужас  Cry

# 335
  • София
Ужас, Контеска...

Горките хора... Cry

# 336
Де да беше филм ,но не е.
За съжаление в това ще се превърне България след 15-20 години. По селата е така от 10 години поне .Гледах преди предаването за чужденците през 2012 ,които си купували къщи из България как се оплакваха от грабежи и заплахи, но вече за съжаление ромите огладняха ,набраха сила и численост ,озвериха се и нападат най-беззащитните хора.
 Майка ми е усетила,че нещо не е наред когато се е прибрала за погребението и видяла,че нямат както преди лимони, мед, купешко месо, риба и зехтин ,а са с над 1000 лева доход (пенсии)  на месец .След много разпити дядо едвам е казал, че това е станало и баба го е изживявала доста по тежко. Той е доста уплашен , отива сам в друга къща и  загуби съпругата си ,какво да го питаш повече  .
Майкини са Отишли при кметицата , събрали са полицаите в града барабар с познат там полицай ,който е казал под сурдинка ,че някои от колегите му са комбина с ромите за рекетите , питали са във всички къщи дали и при тях е ставало и някой знае ли ги откъде са тези 8-10 рома и истината е из-кристализирала лека по лека . Много  Confused

# 337
  • при късмета
Контеска, като прочетох се чудя да заплача или да се вбеся по-напред. Ужасно е. Дядо ти сега като се поуспокои, да се обади в някоя телевизия на криминален репортер. На Карбовски или каквото ви дойде наум. Карбовски имаше една поредица с едно село Мечка, със същата тематика. Каза, че се разпространява с бясна скорост на много места.
Да разкаже дядо ти и да ги покаже на журналистите, щом вече няма да живее там. По този начин и полицаите, които ги пазят ще изгърмят. Думи нямам.
Аз това бих направила и за капак един хубав бой и заплахи с оръжие да видят как е от другата страна.
Побеснях  #Cussing out

# 338
ма ко   Hug ,меко  е изказването ,че съм бясна и полудяла от мъка, безсилие  и гняв!!
Аз лично ще пиша  .  Даже есента когато си ходехме преди заминаването ни да ги видя писах за разбитите им пътища , снимах, за липсата на лекар и дори автобус за придвижване до града ,но не ме отразиха. Сега ще съм още по упорита! Благодаря ти за идеята и подкрепата!
..
Много ,много ми е  #Cussing out #Cussing out

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 00:02 от Анонимен

# 339
Контеса Hug Hug Hug нямам думи... Аз нямам фб и сега разбирам какво е станало  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Това ми е познато, с тази разлика, че моята баба при първата кражба на животни я прибрахме, но това беше 2001г. преживя инсулта - добре, че комшии я бяха открили навреме, а от двуетажна къща нищо не остана... и е на 47км от Варна. В България цари пълно беззаконие и то не е от сега... В България не може да се живее на село... Това е трагедия!!! Ако се защитиш както подобава - тогава ти си виновен и ти ще лежиш в затвора... Болно ми е... Мм освен брат има само дядо, който е на 86г - всеки ден се чуваме, но той живее в град, а и всеки ден има жена която ходи да му помага - въпреки това все обясняваме за телефонните измами - колко пъти и на него му звъниха... Дано баба ти е намерила покой вече  Flowers Rose На дядо ти ще му е много трудно, но не бива да остава там...Ега ти и живота подвластен на страх...Корупцията е огромна - тв си прави предаванията колкото да вървят рекламите и няма никакъв ефект от шумотевиците ден до пладне... Полицаите наистина са в комбина - да не кажа и мозика на тези операции...Контеса трудно ти е, но това е живота - с всичките ми хубави и лоши страни... Не можем да поправим станалото, но можем да предпазим себе си и децата си  Hug Hug Hug Hug
Марче страшна си!!! Избрала си най-писаното гърне!!! Здрав купон ти пожелавам! Проверих аз за амонячната сода - води се Ammonium bicarbonate, обаче тук за разлика от бг има доста неща забрнени за продажба, за да не се правят бомби и други такива щуротии - та те това чудо може да се закупи само от специални доставчици на химикали на едро или от ебей и амазон от продавачи с неясен произход. По същия начин е и за спирт за горене, лимонтозу и още куп продавани свободно неща в бг. В Англия може и да са доста крайни в решенията си за защита на населението, но в тон с написаното от Контеса аз съм за тези ограничения - пък курабии ще правим и с хлебна сода!
Смърфи без нулите изглежда по-добре  Joy
Ма ко тук вече до 21ч. е светло - много ми е неестествено  Joy

# 340
Марче дай боже!Аман от вируси.
Мисля вече сериозно за вадене на сливици.
Не е добре работата.Боледувам повече от детето.Ще отида на лекар Унг в бг и ще видим.АКо се наложи ще си взема едната баба да ни гледа.
Гвендулин каци нещо по-кратичко да те наричаме.
Марче гювеча е много хубав.Браво!Чакаме да видим 1 ядене в него:)
Контеса съчувствам ти.Гадове са спор няма.В на дядо селото е същата история.Ограбиха го 100% такива.Взеха му всичко ценно от къщата.Точно за седмица докато беше болен.Добре,че са успяли да го успокоят.Но не иска да се мести.Предложиха му да го вземат във Варна.Отказал е.Как да се съгласи.Милите хора цял живот са се трудили и са градили.Взеха му точно газовия пистолет ,който му подариха за да е спокоен.Стреляше няколко пъти във въздуха да ги плаши.
 Hug  те силно

# 341
Да, Калинка, колко си права! Животът на село не е това ,което беше.
Сега вече ще е различно ,но на каква цена. А личен асистент майка им намери, парите през кметицата ,която ни е роднина щеше директно да се плащат ,жената е от село мед. сестра ,еми  три години все отказват да идвала  у дома им дори и само за домакинската работа . Докато били двама се оправяли добре и щели да м мислят когато останели сами ,но са и само на 71 и 74 и на крака .
 Ох,ох ..за полицията ми беше ясно още преди това ,но не мога място да си намеря как са крили от нас като всеки месец някой ги посещава ,майка си ходи 3 пъти в годината ,а брат ми си беше при тях април месец когато всичко е било ескалирало неимоверно много?
Това е най трудното когато си далече. Безсилен си , нищо не си...

Тите ,помня за дядо ти .Милият!  Hug
Те идват 8 човека загащени с пистолети, да не мислиш ,че стрелба с газов пистолет ще ги уплаши мръсниците? ..

# 342
  • при късмета
Контеса, дядо ти ги е виждал много пъти. Ако се заинтересува някой журналист, или надявам се направо Карбовски, може да им ги покаже направо, като се завъртят из селото. Останах с впечатление, че тормозят и други хора, няма това да им е последното появяване там. Дядо ти може да си стои в колата на журналистите, само да ги покаже и от там си знаят. Не знам дали човека ще има сили обаче, може и някой твой братовчед да е с него, да знае, че не е сам.
Даже ако не напусне селото веднага, може толкова да изнаглеят, че пак да му се обадят за още пари. Може да подаде жалба в прокуратурата, която е по-високо от тази на региона, направо в окръжната. Така на други полицаи ще го разпоредят.
Даваха за няколко случая на измами, предотвратени по този начин и потърпевшите с полицаите правят постановка на измамниците, че все едно ще им дадът парите, а ги чакат полицаите.
Ако известен журналист стикова подобно нещо с прокуратурата ще има по-голям ефект, защото всички печелят, а на журналиста ще обърнат внимание. Или поне повече от колкото на поредната жалба по канален ред.

# 343
ма ко това не го знаех .БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО!
Задействах се вече !Ще пиша по-късно,защото е 10 часа при вас и обещах тогава да звънна на майка !
 Hug Hug Hug Hug

# 344
  • при късмета
Контеска, за целта дядо ти трябва да си подаде официална жалба в полицията или прокуратурата, във авшия случай прокуратурата е по-добре, щом цялото село няма доверие на полицаите.
После на журналиста се казва за жалбата и от прокуратуурата започват да работят, защото някой отразява случая.
А от полицията призоваваха възрастните хора да се обаждат при всяка заплаха или опит за измама, защото като ги хванат на място е много по-лесно после. Проблема е, че пращат за парите предимно куриери, но този случай не е такъв. Останах с впечатление, че идват едни и същи всеки път
Просто идеи, не се знае какво ще проработи

Общи условия

Активация на акаунт