Диаманти Valentin - възмутена съм!

• 37 479
  • 573
  •   1
Отговори
# 195
Четох, четох, кой с кого спал, кой на коя купил пръстен, кой трябвало да си смени мъжа... и една само Вермилиън каза, че имала пръстен с диамант. Другите нямате май. Ах, злобичка...

По-глупав коментар от този няма в цялата тема Shocked Да, аз наистина нямам пръстен с диамант, едно защото когато се женехме още не беше навлязла тази американска мода, а и второ защото не си падам по диаманти. И затова имам дизайнерски годежен пръстен от злато, платина и някакви други камъни. Също така не държа на диамантите - не им виждам смисъла. По едно време проучвах инвестициите в инвестиционни диаманти, но се оказа, че полза няма и това е само заблуда - диамантът няма никаква практическа стойност и е много лошо ликвиден - ако опиташ да го продадеш ще вземеш много по-малко пари.
Та за какво да завиждам ми кажи, след като само за седмица летуване това лято ще дам повече пари, отколкото за 2 хубави годежни пръстена с диаманти? Ако ми беше зор да имам диаманти спокойно можех да отида на по-евтино място и да се натруфя с диаманти. Само дето повечето хора няма даже и да забележат, че това е диамант, а не циркон. А и скоро ще ми писне да го нося и ще се търкаля в някое чекмедже. Това, че диамантите са най-добрите приятели на момичетата е рекламен слоган и стръв за наивници. Който се хванал - хванал. Но бъди сигурна, че тези, които не са лапнали въдицата, изобщо не завиждат за диаманти Laughing

# 196
Жалка история, но с претенции.

Много точно определение за цялата тема - жалка история, но с претенции Twisted Evil

# 197
  • София
  И аз не я разбирам тази диамантена истерия! Диамантите са придобити с кървав труд.Разбирам,че вършат работа в разни високотехнологични машини и уреди и там са необходими , но до там е полезността им.Не нося пръстени и обици много отдавна.

# 198
Имам позната,която си проверява цените на всички подаръци Rolling Eyes
Защо го прави  newsm78?Какъв е смисъла?По цените на подаръците ли се определя нейното отношение към хората?

по-скоро обратното - разбира каква цена са й дали хората:-)

много простотия, много

# 199
Четох, четох, кой с кого спал, кой на коя купил пръстен, кой трябвало да си смени мъжа... и една само Вермилиън каза, че имала пръстен с диамант. Другите нямате май. Ах, злобичка...

Laughing Laughing Laughing Това че не сме казали, не значи че нямаме.

Трябва ли задължително да казваме?

# 200

Laughing Laughing Laughing Това че не сме казали, не значи че нямаме.

Трябва ли задължително да казваме?

Не по- важно е да се знае поправяни ли са?! Whistling

# 201
  • Ямбол
И ако нямаме пръстен с диамант, не можем да кажем на някоя, че се държи като кифла?
Сега разбирам, защо има зли свекърви....

# 202
 И аз не я разбирам тази диамантена истерия!

Злоупотреба със сапунени сериали и розови романи в невръстна тийнейджърска възраст, когато се изгражда мирогледът на човека. Неслучайно в училищната програма са заложени по-сериозни и и възпитаващи произведения, ама... Кой да ги прочете, кой?  Mr. Green

Според мен пръстенът е избран умишлено по-голям, за да не се налага авторката да го коригира, когато надебелее. Нали се сещате - както на децата се подаряват по-големи дрешки, така и годежните пръстени трябва да се подбират с перспектива.  Peace

# 203
И ако нямаме пръстен с диамант, не можем да кажем на някоя, че се държи като кифла?
Сега разбирам, защо има зли свекърви....
Направо не знам как сме се омъжили без диамантен пръстен преди сватбата Crazy

# 204
Малко забавно научнопопуярно четиво за любителите на диаманти:

http://borsi.dir.bg/_wm/library/item.php?did=536045&df=8&dflid=3

Цитат
След Втората световна война, диамантеният бизнес е така затънал, че De Beers, световен монополист, притежаващ 95 % дял в добива и търговията тогава, предприемат изключително скъпа и дълга рекламна кампания в САЩ, за да разработят този сравнително нов пазар и да убедят американските момичета, че мечтата им е годежен пръстен с диамант, по причина, че на европейските момичета на първите години след войната въобще не им е било до диаманти, а до това какво ще ядат, предвид купоните във Франция по него време, разрушената Германия и бедната тогава Великобритания затънала в дългове.   De Beers успяват и от 50 години на 20 век слагат началото на нов възход, с една от най-успешните реклами кампании в световната история под заглавието “Diamonds are forever”. Така “обичаят” да се подарява пръстен с диамант се налага.  

Както се казваше в един филм “Какво? Любов ли? Ние я измислихме, за да продаваме чорапогащници!”  

Този път обаче годежът и задължителния пръстен с диамант струващ едногодишната заплата на кандидат женихът, си пробиват път и стават традиция почти като Дядо Коледа, поне в САЩ.
В Германия, Австрия, Италия и Испания и до сега идеята за даване на диамантен пръстен за да се отбележи годеж, никога не се е приемала задължително. В Англия и Франция, диамантите все още се считат бижута за аристократи, а не на масите и буржоата.  
Още в 1938 г. около ¾ от всички диаманти на картела са били продадени за годежни пръстени в САЩ. Повечето от тези камъни, обаче, са по-малки и с по-ниско качество от тези, купувани в Европа и със средна цена от 80 $ на парче.
Ако се замислим то камъкът е възможно най-непрактичното нещо което може да се подари на една булка от страна на съпруга и (цената му може да спадне почти двойно още с излизане от магазина), но за любовта и за парите граници няма.

.................................

Евтините малки камъни които се подаряват на булките, поскъпват по-малко, но и цената им се срива като на големите камъни, поради все по-големия им пазар. 
Как бихте продали и къде, годежния си пръстен е вече ваш проблем. Още с излизане от магазина цената му може да е паднала с 30-50%.
Някой търговци говорят за обратно изкупуване, това обаче е по-скоро търговски трик отколкото истина. Разбира се, те с удоволствие биха купили обратно камъка, но зависи от цената. А за откупуването на диаманти след време? По-добре не се ловете. Дори да ги купят след 10 години от вас, бъдете сигурни, че пак ще сте вътре.
Има и друго – Доста от търговците на дребно получават своите диаманти от търговци на едро на консигнация и не се налага да плащат за тях. Те няма лесно да рискуват собствените си пари, за да купуват диаманти от клиенти.

# 205
Всичко е въпрос на вкус.
И аз не разбирам масовите истерии, но и никой не ме задължава да си купувам нещо, което не ми е по вкуса.
Съвсем друго е мисленето, че щом нямаш, значи просто не можеш да имаш и се скъсваш от завист. Това вече е присъщо за една особена категория хора.  Mr. Green
Но не е лъжа, че има и друга категория хора - също толкова особени, които наистина само гледат в чуждото канче и присвиват устни.  Flutter

# 206

Цитат
След Втората световна война, диамантеният бизнес е така затънал, че De Beers, световен монополист, притежаващ 95 % дял в добива и търговията тогава, предприемат изключително скъпа и дълга рекламна кампания в САЩ, за да разработят този сравнително нов пазар и да убедят американските момичета, че мечтата им е годежен пръстен с диамант, по причина, че на европейските момичета на първите години след войната въобще не им е било до диаманти, а до това какво ще ядат, предвид купоните във Франция по него време, разрушената Германия и бедната тогава Великобритания затънала в дългове.   De Beers успяват и от 50 години на 20 век слагат началото на нов възход, с една от най-успешните реклами кампании в световната история под заглавието “Diamonds are forever”. Така “обичаят” да се подарява пръстен с диамант се налага.  

Както се казваше в един филм “Какво? Любов ли? Ние я измислихме, за да продаваме чорапогащници!”  

Този път обаче годежът и задължителния пръстен с диамант струващ едногодишната заплата на кандидат женихът, си пробиват път и стават традиция почти като Дядо Коледа, поне в САЩ.
В Германия, Австрия, Италия и Испания и до сега идеята за даване на диамантен пръстен за да се отбележи годеж, никога не се е приемала задължително. В Англия и Франция, диамантите все още се считат бижута за аристократи, а не на масите и буржоата.  
Още в 1938 г. около ¾ от всички диаманти на картела са били продадени за годежни пръстени в САЩ. Повечето от тези камъни, обаче, са по-малки и с по-ниско качество от тези, купувани в Европа и със средна цена от 80 $ на парче.
Ако се замислим то камъкът е възможно най-непрактичното нещо което може да се подари на една булка от страна на съпруга и (цената му може да спадне почти двойно още с излизане от магазина), но за любовта и за парите граници няма.

Евтините малки камъни които се подаряват на булките, поскъпват по-малко, но и цената им се срива като на големите камъни, поради все по-големия им пазар. 
Как бихте продали и къде, годежния си пръстен е вече ваш проблем. Още с излизане от магазина цената му може да е паднала с 30-50%.
Някой търговци говорят за обратно изкупуване, това обаче е по-скоро търговски трик отколкото истина. Разбира се, те с удоволствие биха купили обратно камъка, но зависи от цената. А за откупуването на диаманти след време? По-добре не се ловете. Дори да ги купят след 10 години от вас, бъдете сигурни, че пак ще сте вътре.
Има и друго – Доста от търговците на дребно получават своите диаманти от търговци на едро на консигнация и не се налага да плащат за тях. Те няма лесно да рискуват собствените си пари, за да купуват диаманти от клиенти.

Жената Агонизира ,а вие локуми разтягате за Диамантите Laughing

# 207
  • Sofia
Ужасно много злоба и негативизъм има тук, но благодаря на хората, направили си труда да вникнат в същината на оплакването ми. Явно в България така ще се обслужваме още 100 години. Жалко е, но е факт. Вземем ли ти парите, вече няма значение нищо. И не, не съм се тръшкала, не съм изпадала в истерии и т.н. Просто няма как да стане това. Но тъй като и другите институции не работели, затова  и тези хора така. Жалка история, но с претенции.

Дано и ти си направила някакви изводи от тази история и да се научиш да цениш повече чуждия труд. И аз работя с клиенти, при това само с такива от западна Европа, хората имат изисквания към получаваната услуга, имаме си и претенциозни клиенти, но никога не са били дотолкова неоснователни претенциите, че да изискват работа в официалните ни празници. Имай предвид, че българските празници не съвпадат с техните и е имало и по-належащи ситуации от свиване на някакъв пръстен, но уважението към работещите там е на друго ниво и никой няма безумната претенция да отворим заради него в почивни дни.
Дали с теб са се отнесли уважително, като с клиент, това е друг въпрос и не става ясно от поста ти, от който само разбираме, че всички са длъжни да работят по твоите часови претенции. Това няма как да стане никъде в Европа, освен срещу съответното значимо заплащане и да, там така се обслужват стотици години.

Доколкото разбирам си преживяла някакво разочарование в миналото, явно неуспешен стар годеж и може би си чувствителна по темата, и много ти се е искало всичко да е перфектно този път, затова и така си се разстроила, но като отминат емоциите и размислиш разумно можеш все пак да подходиш човешки към труда и на другите.

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 18:31 от NBM

# 208
  • Оптимист по принуда
Относно познатата,дето си проверява цените-прави го с всичко.Обидно е, наистина,но съм свикнала и май вече ми е смешно...Някои хора никога не могат да оценят жест,без да видят паричната му стойност.Пък ако ще и всъщност да е предложение за брак.
Нелка,така и не обясни с какво те разреваха в магазина-че имаш д-и-а-м-а-н-т-е-н пръстен,го разбрахме още от заглавието,но така и не схванах всъщност каква ти е жестоката драма.
Желая ви все такива да са ви проблемите.

# 209
  • Egypt

Цитат

Преди няколко дни случайно гледах тоя клип, как Де Беерс измислят "традицията" за диамантения пръстен, и много се смях:
https://www.youtube.com/watch?v=N5kWu1ifBGU
Изводите- всеки сам  Laughing

Между другото по света корекции на момента се извършват в малко бутици, и то срещу солидно заплащане  Peace

Общи условия

Активация на акаунт