ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 50 тема

• 40 299
  • 725
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Искам само да споделя, че Анита, която беше изчезнала и пуснахме тук зов за помощ е намерена вече! Heart Eyes

# 46
Искам само да споделя, че Анита, която беше изчезнала и пуснахме тук зов за помощ е намерена вече! Heart Eyes

Много се радвам!

Момичета моля спешно за помощ , току що се порових по Айра -намерих и кърлеж забил се е доста сериозно- опитах се да го извадя обаче стана лошо-скъсах го и сега се панирах много. Какво да правя ? Да дезинфекцирам ли мястото със спирт? Утре ще я заведа на ветеринар веднага но сега мога ли да направя нещо ?

В пинсета пробва ли, да го извадиш?
Утре сутрин бързо на доктор, сега не се сещам, какво можеш, да направиш.

kinira Пъпчиците може, да са от някоя трева или буболечка.

# 47
Колко много снимки! Голям кеф Simple Smile

АшаHug  bouquet

Вероника, няма нищо страшно в това, че главата е останала. Ще се капсулова. Следващият път дърпай по внимателно.

За тези, които искат да от учат кучето си да се качва на леглото - гледайте това видео. Много по-ясно ще ви стане, отколкото ако трябва да обяснявам. Питайте, ако имате въпроси.

# 48
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Фея Кръстница , благодаря за успокоените-снощи прочетох че е добре да се дезинфекцира мястото и го намазах с памуче със спирт . Сутринта момичето от зоомагазина също ме успокои -каза просто да наблюдавам мястото да не се подуе , ако това стане да се обърна към ветеринара. Иначе гледах много внимателно клипчето за кърлежа и уж така го правих- но е трудно когато мърда кучето и е с голяма козина , на клипчето изглежда всичко лесно и бързо -но не е така

# 49
  • София
Фея Кръстница , благодаря за успокоените-снощи прочетох че е добре да се дезинфекцира мястото и го намазах с памуче със спирт . Сутринта момичето от зоомагазина също ме успокои -каза просто да наблюдавам мястото да не се подуе , ако това стане да се обърна към ветеринара. Иначе гледах много внимателно клипчето за кърлежа и уж така го правих- но е трудно когато мърда кучето и е с голяма козина , на клипчето изглежда всичко лесно и бързо -но не е така
Затова си вземи един комплект за вадене на кърлежи, примерно като моя O'tom. Лесно, бързо, и с минимален шанс да скъсаш кърлежа, а и не е нужно да го докосваш с ръце даже. Аз вадя трети кърлеж с това нещо и никакъв проблем, все едно сама се пуска гадината.

# 50
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ

[/quote]
Затова си вземи един комплект за вадене на кърлежи, примерно като моя O'tom. Лесно, бързо, и с минимален шанс да скъсаш кърлежа, а и не е нужно да го докосваш с ръце даже. Аз вадя трети кърлеж с това нещо и никакъв проблем, все едно сама се пуска гадината.
[/quote]
Точно това купих сутринта но е на друга фирма две жълти пръчици и ми казаха като захвана кърлежа да завърта и той си излиза сам-дано стане

# 51
Я да ви питам ... оказа се, че имаме по-сериозен проблем от това да вземем ли Тори с нас на море или не ... Малкият е със зачервени очи вече трета седмица ... Водих го на лекар изписаха му капки и казаха, че сигурно бил алергичен към препарата с който мием подът ... Спрях да ползвам препарати ... Капахме капките седмица някъде уж се пооправи, после пак се зачервиха ... Вчера докторът идва вкъщи ... продължавайки да твърди, че е алергична реакция на нещо ... но аз не разбирам на какво ... каза нищо да не правя и да не му слагам повече капки ... ама как така да го държа с червени очи ... не ми се вижда нормално ...

# 52
Аз да се оплача - моята Айра тотално отказва гранулите (роял к. ) -даже вече не иска да погледне какво и слагам в купата -лежи и само с поглед ме следи - третото и ядене (вечер ) е ориз със зеленчуци и пилешки дреболийки-тях ги омита за секунди . Да ми препоръчате някакви други гранули -искам да си ги яде като в началото с огромен апетит ( днес купих за проба Про План)

Аз винаги смесвам гранулите с готвено и нямаме проблем. Ако не съм успяла да сготвя за него, му правя тараторче - айрян със или без краставици и гранулки, и не отказва да ги хапне  Peace 

Страхотни пролетни снимки сте пуснали   bouquet 

А по темата с кърлежите да питам : кой от вас е ползвал пудра и от коя марка сте останали доволни  newsm78 

Аз дезинфекцирам с йод, ползвам ръкавици и специална пинсетка за кърлежи  bowuu

# 53
Я да ви питам ... оказа се, че имаме по-сериозен проблем от това да вземем ли Тори с нас на море или не ... Малкият е със зачервени очи вече трета седмица ... Водих го на лекар изписаха му капки и казаха, че сигурно бил алергичен към препарата с който мием подът ... Спрях да ползвам препарати ... Капахме капките седмица някъде уж се пооправи, после пак се зачервиха ... Вчера докторът идва вкъщи ... продължавайки да твърди, че е алергична реакция на нещо ... но аз не разбирам на какво ... каза нищо да не правя и да не му слагам повече капки ... ама как така да го държа с червени очи ... не ми се вижда нормално ...
според мен  второ мнение не лошо да ти даде друг вет  Peace

# 54
А по темата с кърлежите да питам : кой от вас е ползвал пудра и от коя марка сте останали доволни  newsm78  
Тапилан. Внос от Израел. (Има и менте. )Peace
Аша,    bouquet Hug

# 55
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Щом направихме третата ваксина ветеринара ни даде пудра и каза да слагаме на 10 дена -но явно недейства щом си ловим кърлежи-довечера ще кажа каква марка е

и нещичко от снощи

# 56
Имали сме си юбилейна тема и цели 4 изписани страници, а аз си дремя в старата тема  Crazy Аша, благодаря за положения труд  Hug  bouquet

Този Тори е голям сладурко  Heart Eyes

Съни също е почетен член на групата на злоядите кучета  ooooh! Отказва всякакви гранули. Може да седи гладен с дни, но няма и да ги погледне. Това разбира се е резултат от минаването на готвена храна. Щом опита веднъж варено пилешко с ориз, приготвено специално за него, тотално бойкотира гранулите  Crossing Arms И така сега е на готвено, от което се опасявам ,че не си набавя нужните витамини и минерали. Не иска да яде никакви зеленчуци или плодове и от време на време му давам кучешки витамини на хапчета.

# 57
А по темата с кърлежите да питам : кой от вас е ползвал пудра и от коя марка сте останали доволни  newsm78  
Тапилан. Внос от Израел. (Има и менте. )Peace
Аша,    bouquet Hug

Мерси   bouquet Аз пудрата ще я ползвам заедно с другите прапарати. Казаха ми, че след като плува и изсъхне, на каишката и трябват няколко дена за да предпазва и за този период да ползвам пудрата  newsm78 . А днес сутринта вадих кърлеж от муцуната на Тими   ooooh! Цял ден ме сърби тялото   Animal Snail

# 58
Привет и от нас в новата темичка, имам нужда от съвет за моя Берк, държи се много злобно с непознати, въпреки че казвам стого не и корегирам по вратлето, спира до следващия задаващ се човек или куче. Като срещнем кученце дори и дребничко се почва един лай и едно голене на зъби, щом се отдалечим започва да скимти и да ги търси  Sick, направо в чудо се виджам с него...
Фейче ако ми намеиш някое клипче   bouquet, сега отивам да препрочета книгата на Сизър, горещо я препоръчвам но тя по-скоро ме научи как да познавам кучето си и да мисля като него.
momi4eto do teb добре дошли  Hug
Много хубави снимки сте качили, ето малко и от моя калпазанин

с морското свинче нямаше проблем просто се влюби в нея  Heart Eyes hahaha

# 59
  • ВАРНА
 Имам питане за кокер,който е с екземи незнайно от какво.Дано някой ми помогне.Лекар непрекъснато я следи,предложи да и сменим храната -без резултат.Пробвахме с кортикостероиди -пак нямаше резултат.Сега е избръсната милата,за да е улеснено третирането на болните участъци.Вече не и се дава никаква "човешка храна",но полза няма.

Общи условия

Активация на акаунт