Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 24

• 41 572
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря Ви. От сутринта опитвам да се свържа на спешния, но няма резултат. А дали ако отида без час ще ме видят?

# 406
Благодаря Ви. От сутринта опитвам да се свържа на спешния, но няма резултат. А дали ако отида без час ще ме видят?

Спокойно можеш да пиеш Но-шпа ,  и отивай направо там и настоявай да те прегледат ако много те боли  ...

# 407
Момичета, в събота бях на биопсия. мисля че резултата вече е готов, пратих смс на Персенска още сутринта, но никакъв отговор. Дали да пиша пак? Довечера ще ходя до клиниката за резултатите от имунологогичните изследвания, но те се получават на регистратурата, дали има начин от там да си взема и резултата от биопсията?

# 408
Елена, аз съм правила инсеминация, но не съм имала никакъв дискомфорт! И моят съвет е да отидеш да те прегледат, също ми се страват странни тези болки! Дръж ни в течение...

# 409
  • Варна
... на регистратурата, дали има начин от там да си взема и резултата от биопсията?

Не, само лекуващия лекар дава резултат от това изследване.

# 410
Цвети ще ти отговори.По мои наблюдения докторката е по заета до към 17-18ч после е малко по айляк.Ина мен ми е отговаряла късно вечерта или на др.ден.Успех  и само добри резултати

# 411
  • София
Днес мина и моята пункция, успях да запазя фоликула цял за учудване на всички с този висок LH , но за съжаление д-р Шефкетова каза, че е празен.
 Е2 ми беше 170, и преди е бил по толкова и винаги имаше яйцеклетка, по този повод потърсих информация и намерих една статия от някакъв американски доктор, който казва, че неточно се казва, че фоликула е празен, той си има яйцеклетка, но по различни причини - дефекти в хромозомите или неточно поставен прегнил и недоузряване, яйцеклетката остава залепена за стената на фоликула и неможе да се аспирира. Приемам, че това е така и дано следващия месец имам късмет.

# 412
Maka,не се отчайвай, ще имаш късмет, важно е да не губиш надежда Hug

# 413
  • Пловдив
Привет и от мен, днес ми е 8 ден стимулация. До днес бях на Пурегон 150Е, а от днес на Менопур по 150Е. Хормон Е2 ми е 417, а прогестерона 0.29, имам си по 5-6 яйцеклетки и в двата яйчника с големина 10-12 мм,и лигавица 6-7мм., в събота пак съм на преглед. От днес док ми изписа и Достинекс по 1/2 т.вечер и Ка-вит по 10 капки дневно. За сега каза че вървим добре. Стискам палци и се моля да е така и за напред!  Praynig Praynig Praynig

# 414
Привет и от мен, днес ми е 8 ден стимулация. До днес бях на Пурегон 150Е, а от днес на Менопур по 150Е. Хормон Е2 ми е 417, а прогестерона 0.29, имам си по 5-6 яйцеклетки и в двата яйчника с големина 10-12 мм,и лигавица 6-7мм., в събота пак съм на преглед. От днес док ми изписа и Достинекс по 1/2 т.вечер и Ка-вит по 10 капки дневно. За сега каза че вървим добре. Стискам палци и се моля да е така и за напред!  Praynig Praynig Praynig

Имаш стиснати палци и от мен. И моята стимулация беше почти същата, но аз имах и цитротид последните дни. Успех  Hug

# 415
Успех stasy, дръж ни в течение thumbsup

# 416
  • Ст. Загора
Здравейте,
най-накрая и при нас има развитие - препоръчаха ни (бях записана за Стаменов, но без дори да се представи директно с нас започна да говори д-р Шефкетова) да опитаме 3 месеца да направим инсеминация ... ако не стане следва инвитро на естествен цикъл ... както винаги забравих да питам много неща и се надявам да ми помогнете  Embarassed

- някой правил ли е инсеминация без стимулация и може ли да ме ориентира в цената?
- четох, че ако се прави вътрематочна инсеминация може да бъде опасно ако не е обработен "материала" и че в някои клиники той не се обработва, а трябвало специално да си кажеш, че искаш ... и в Надежда ли е така?
- трябва ли да спазвам някакъв режим след инсеминация? в смисъл да си лежа? да си взема ли почивен ден?

И най-важния поне за мен въпрос ... на предишната ни консултация д-р Стаменов каза, че ако показателите на мъжа се потвърдят няма смисъл да се бавим и директно започваме инвитро ... сега обаче Шефкетова препоръча да опитаме с инсеминация, въпреки че резултатите му са все така зле ... ако някой има опит с инсеминациите да каже дали има смисъл да губим време с тях?

Предварително благодаря Simple Smile

Габолинка, ето малко инфо от личен опит:
1. Цената на инсеминацията е 300 лв., а на реинсеминацията е 50 лв.
2. В Надежда винаги обработват материала, няма опасност от инфекция, защото преди това ти правят промивка.
3. След процедурата е желателно да нямаш физическо натоварване, но не е нужно да лежиш. Можеш да почиваш в същия ден, но това има  по - скоро психологически ефект.
И аз мисля, че са подходящи при умерен мъжки фактор. Дали има смисъл не знам, аз имам две инсеминации без резултат и се насочих към ин витро като и ние сме с мъжки фактор.
Успех Peace

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 18:52 от CapricornS

# 417
Доколкото съм запозната процента на успеваемост при инсеминация не е голям, трябва да се вземат предвид и други фактори, но след като лекарите го предлагат.значи има смисъл...пък и е доста по-лека процедура от инвитрото

# 418
Когато правих моите инсеминации четох, че успеваемостта е едва 15% ! При ин-витро имаме 40 %!
На мен поне, една ми е излизала с лекарствата след това към 800 лв грубо. Може би, когато човек прави първи стъпки в опитите си за АРТ бебе е склонен на тези процедури с толкова малък шанс за забременяване, но ако аз можех да се върна назад щях да ги пропусна.....

Все пак предполагам всичко зависи от случая. Успех в начинанията!

# 419
Момичета, имам сериозен стоматологичен проблем и ходя на зъболекар в София. Искам да го съчетая с биопсията и да си запазя час, но още не ми се е пукнал фоликула. Интересува ме дали биопсиите се насрочват от 5-я ден на овулацията, като тя за 0-лев или 1-ви ден ли се брои ? Тоест ако овулацията ми е утре, както очаквам - петък, то за кога се пада да се насрочи биопсията?
Също така, биопсиите сутрин рано ли се правят?
Благодаря ви предварително, момичета.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт