Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 24

• 41 583
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Иля, не бързай да се паникьосваш! Когато на мен ми правиха  лапароскопия и ми махнаха едната тръба, с мен беше още едно момиче, което беше сигурно, че ще махат нейната (запушена на ЦС). Е, аз се разделих с моята, но при нея се оказа, че просто е имало полип на коляното и я спасиха. Така че смело напред!

# 391
Има случаи на естествено забременяване при овулация от яйчник, към който няма тръба - другата е направила някакви гимнастики и е "прихванала" яйцеклетката.
Редактирах се - другата тръба имах предвид  Peace

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 20:07 от Mometo*

# 392
Има случаи на естествено забременяване при овулация от яйчник, към който няма тръба - другият е направил някакви гимнастики и е "прихванал" яйцеклетката.

И това, да.

# 393
  • София
cristi , Mometo, много успокоително ми действате, благодаря ви!  Hug

Имах късмет поне да се вредя за час след 2 седмици и така няма да загубя този месец.
А ако всичко е наред, много се надявам да започнем с опита следващия месец.... само дано не излезе още нещо.

# 394
  • Варна
Здравейте,на мен ми предстои инвитро с донорска яйцеклетка,но забравих да попитам дали ще ми дадат болничен,тъй като по принцип се дава от пункция нататък,а аз не съм по тази процедура.Дали ще мога да изляза в болничен,някоя от вас ползвала ли е и колко дни дават? Simple Smile

След замразен трансфер, където няма пункция, също дават болничен, така че би трябвало да няма проблем. А и мен на предното ин витро ме питаха от ден на пункция или от деня на трансфер да ми напишат болничния.

# 395
Има случаи на естествено забременяване при овулация от яйчник, към който няма тръба - другият е направил някакви гимнастики и е "прихванал" яйцеклетката.

И това, да.

Да, и аз знам за такъв случай! Напълно вярно.

# 396
Да, Анджелика 3-5 ден се прави. Момичета, каква е цената на Фемара в аптеката на клиниката и продават ли по 1 блистер или само цяла кутия?

Да продават по 1=   30,93 лв - 1 блистер   bouquet

Благодаря Bo Dill  Hug

# 397
След замразен трансфер, където няма пункция, също дават болничен, така че би трябвало да няма проблем. А и мен на предното ин витро ме питаха от ден на пункция или от деня на трансфер да ми напишат болничния.

След пункция има ли нужда да се лежи, почива?

# 398
След пункция има ли нужда да се лежи, почива?

В самия ден - да, ако си с упойка ще ти е замаяно. В следващите дни - не трябва да се лежи.

# 399
Благодаря, и аз така предполагах за това се замислих защо болничен след пункция.

# 400
Здравейте,
най-накрая и при нас има развитие - препоръчаха ни (бях записана за Стаменов, но без дори да се представи директно с нас започна да говори д-р Шефкетова) да опитаме 3 месеца да направим инсеминация ... ако не стане следва инвитро на естествен цикъл ... както винаги забравих да питам много неща и се надявам да ми помогнете  Embarassed

- някой правил ли е инсеминация без стимулация и може ли да ме ориентира в цената?
- четох, че ако се прави вътрематочна инсеминация може да бъде опасно ако не е обработен "материала" и че в някои клиники той не се обработва, а трябвало специално да си кажеш, че искаш ... и в Надежда ли е така?
- трябва ли да спазвам някакъв режим след инсеминация? в смисъл да си лежа? да си взема ли почивен ден?

И най-важния поне за мен въпрос ... на предишната ни консултация д-р Стаменов каза, че ако показателите на мъжа се потвърдят няма смисъл да се бавим и директно започваме инвитро ... сега обаче Шефкетова препоръча да опитаме с инсеминация, въпреки че резултатите му са все така зле ... ако някой има опит с инсеминациите да каже дали има смисъл да губим време с тях?

Предварително благодаря Simple Smile

# 401
  • Живее на Луната
Габолинка, моето мнение за инсеминациите е че са най-успешни когато проблема е при мъжа само. Но все пак трябва спермограмата да се види от лекар и той да каже дали има смисъл. Ако споблема е в подвижността например, те могат да я подобрят преди инсето. Потърси още едно мнение и действай.  Hug

# 402
Здравейте момичета, в неделя и понеделник правих инсеминации и имам адски болки в яйчниците, които не са спирали от тогава. Звънях в клиниката, но никой не ми вдига, а толкова мн боли. Кажете някоя имла ли е такива болки и дали е приемала някакви болкоуспокоителни. Гледам сега опаковката със но-шпа, но не смея да пия Sad

# 403
Здравейте момичета, в неделя и понеделник правих инсеминации и имам адски болки в яйчниците, които не са спирали от тогава. Звънях в клиниката, но никой не ми вдига, а толкова мн боли. Кажете някоя имла ли е такива болки и дали е приемала някакви болкоуспокоителни. Гледам сега опаковката със но-шпа, но не смея да пия Sad

Звънни на: 0884 700 704 - спешен. Дано всичко е наред.

# 404
  • В сърцето на любимия човек
Елена - ако на спешния не ти вдигнат, по-добре направо отиди да те прегледат. Чак такива болки не ми се виждат нормални, още повече при инсеминация  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт