К.О.Т.К.И.-те [тема 6]

• 22 625
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас / UK
Ресторанта с дервиша се намира: заставате с гръб към Св.София и тръгвате към Синята джамия,малко преди да стигнете до нея има една улица наляво(аз за първи път я видях  Mr. Green) и тръгвате по нея.Ресторанта се пада в дясно и се нарича Мешале(Mesale),беше препълнен,едвам намерихме места.Има за хапване,за пийване и за пушене (наргилета) Ние пихме чайове,кафета и ядохме сладкиши,мисълта ми е,че не е задължително да се храните  Mr. Green
Благодаря ви,че харесахте снимките  Hug

# 721
Днес по Жените говорят по ТВ 7, и утре всъщност, предаването е посветено на Турция. Та днес бяха поръчали баклавички, кюнефе и казан диби от някаква баклаваджийница в Каракьой, но не беше Гюлулулу /или както се казва там/. А утре ще приготвят кюнефе Катето Евро и няква мацка, която явно си живее в Истанбул. Та аз се размечтах как на 12-ти ще си хапваме кюнефе  Crazy

Ааа и за турска баня говориха.....ходи ми се многооооо! Тук някъде в Сф има такова спа дето правят турска баня!

# 722
... Та аз се размечтах как на 12-ти ще си хапваме кюнефе  Crazy

...
Взе ми думите от устата.  Laughing

Аз пък сега ходих на Панаира на книгата и си купих(освен другите книжки) "Приказки за Истанбул" - автор Мине Сойсал. Това не са точно приказки, а е преразказана историята на града.

# 723
  • София
Чефи мерси за информацията върти ми се нещо в главата и ако ме огрее може да го посетя, предполагам, че не е от най-скъпите ресторанти.

Мими книгата за Истанбул ми изглежда интересна, после да разкажеш за нея като я прочетеш.  Simple Smile

# 724
Oooo разкажете кой, кога, къде ще хапва кюнефе?

# 725
  • България, София
Ехооо, момичета  Hug най - после пак съм сред вас  Simple Smile

Редемче, имаш много, много положителна енергия и стиснати палци от мен всичко със здравето ти да е наред  Praynig
Фиорче, на 01.07. вероятно и аз ще съм си в София, поне така мисля и ще се радвам да се видим.

Пожелавам ви хубаво да си изкарате на 12.06. и да напълните тумбаците с турските вкусотии.

Аз не можах да се включа по - рано, но ми беше такава лудница преди почивката. Подух се от един зъб, цепиха ми венеца, три дни поред ходих на зъболекар, задачи бързах да приключа, първокласничката да запиша на училище и да приготвям багаж. С АБ заминах на почивката, но това не ми пречи на узото вечер  Mr. Green
Благодаря на всички за пожеланията за хубаво време. Дано се сбъднат. Засега не се оплакваме. Днес малко беше облачно, но пак се показва слънчицето. Следобяд може пак да става за плаж. Водата още е по - хладна от колкото ми се иска, но днес се прежалих. Надявам се в следващите дни да става все по - топла.
Обичам ви и ви пращам солени целувки от Касандра (по - точно от Вила Пефка между Калитея и Криопиги). Мястото е прекрасно, ще има снимки  Hug

# 726
Вели, пожелавам хубаво време и чудно изкарване! И се топкай в морето и заради нас! Hug Hug

# 727
  • Бургас / UK
Вели,  Hug много хубаво да си изкарате и много черни да се завърнете  Wink Наслаждавайте се на хубавото време,че тук е кошмарно,поне в Бургас всеки ден вали  umbrella
АЗ,не знам защо никога не съм ходила в Гърция,но и изобщо не ме влече,но ще взема да се пробвам,може и да ми хареса  Simple Smile

Чефи мерси за информацията върти ми се нещо в главата и ако ме огрее може да го посетя, предполагам, че не е от най-скъпите ресторанти.

Мими книгата за Истанбул ми изглежда интересна, после да разкажеш за нея като я прочетеш.  Simple Smile
Миме, ако те огрее наистина,отидете там,не мисля,че е много скъпо.Цените не съм гледала,но от факта,че е огромно заведение и препълнено си правя извода,че е достъпно.Може би не колкото ''Ортаклар'' например,но все пак не е и някаква цифромания.Срещу Еминьоню,в една сграда,точно където е надлеза за пешеходци,има един ресторант на последния етаж '' 4 KAT restaurant'' и там ходих,но си беше цифра и  беше почти празно,та от там си правя изводите за цените.Ама то и тук е така,където има калабалък значи цените са нормални.

# 728
  • София
Чефи, това ресторантът, който е до входа (от страната на Синята джамия) на банята на Хюррем ли е? Градината му опира в задната улица, която е със занаятчийски магазинчета. Иначе и зад занаятчийските магазинчета е много приятен двор с работилници и приятен на вид ресторант. Бяха си сложили менюто на показ, но не помня как бяха цените.

А колкото до Гърция - ако обичаш селска идилия с вкусна храна и невероятно море, ще ти хареса. Поне аз съм влюбена в Гърция. Лошото е, че напоследък на много нашенци, сърби, македонци и румънци им хареса и се пренасели.  Sad Да беше само пренаселността все някак ще се изтърпи, но тя често е придружена с простотия.  Sad

Вели, дано се стопли морето!  Hug

Няма ли някой да се прежали и да пусне нова истанбулска тема? Николчето май скита някъде. Мими, ти не изяви ли желание преди няколко дни или нещо не съм дочела?  newsm78 Ще вземат да я заключат.  Sad

# 729
...
Няма ли някой да се прежали и да пусне нова истанбулска тема? Николчето май скита някъде. Мими, ти не изяви ли желание преди няколко дни или нещо не съм дочела?  newsm78 Ще вземат да я заключат.  Sad

Аз щях да я пускам темата, когато пътуваше Шебечето, но сега тя се върна и сигурно ще си я пусне.  Simple Smile
Надявам се, ако няма желание да пусне темата, да пише.  Joy

Вели, поздрави на Касандра от нас.  Hug

# 730
  • София
Вели  Hug Приятно изкарване с много слънчеви лъчи и да се цопваш в морето и за нас.  Wink

Вчера в фейсбука попаднах на една заведение с хубава гледка, но за съжаление не пишеше как се казва, ето и снимката, ако някой се сети  Simple Smile

# 731
  • Велико Търново

Чефи, едва сега успях да изгледам снимките, много са хубави, и така ми се приходи в Истанбуууул.  Sad

Велинче, приятно моренце, дано да се задържи слънчево и топло, та да се насладите максимално на почивката.  Hug
А за юли приемам делегации всякакви.  Laughing

# 732
  • Бургас / UK
Tанче, банята май  newsm78 я подминахме.Тя нали е по-близко до Св.София,входа и на банята? Лошото е,че беше тъмно,а аз нямах представа къде ме водят  Mr. Green ,но много добре помня,че малко преди Синята Джамия,тръгнахме по една улица наляво и наистина по нея има разни магазинчета,а самото заведение се пада в дясно на тази улица и се слиза по едни стълби надолу.Има закрита част и много голяма открита,а отстрани на самото заведение пак има разни магазинчета.На снимките с дервиша,зад музикантите се виждат тези магазинчета.
Дано да ме разбрахте,че стана сложно  ooooh! Но за името ''Мешале''(Mesale) съм сигурна.

Ето,намерих го в Трипадвайзер,че хич ме няма по упътването  ooooh!
http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g293974-d2281755-Re … afe-Istanbul.html

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 18:04 от Чефи-то

# 733
  • София
Toчно заради снимката, на която се виждат магазинчетата се заблудих, но сега като видях сайта - определено е друго мястото.  Wink

# 734
Вели, много целувки и прегръдки на вас и гръцкото море!

Чефи, ако затръгваш за Гърция и си нямаш къмпани аз съм насреща  smile3521 /само че, само през август, като от 20-ти до 24-ти съм заета  Laughing/

Мимето, ти кога ще заминаваш за Истанбул?  newsm78

Мимии, според мен Шебекова изобщо не е тук. Виж, че не е писала и при нас. Така че пусни нова тема за Истанбул, преди Бялк да е пуснал  Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт