Вътрешен дизайн по Нивиана/7/

• 186 116
  • 769
  •   1
Отговори
# 60
Имам цяла къща за ремонт. Тук съм за да черпя идеи.
Невиана можеш ли да ми дадеш съвет. От теб се запалих по бели мебели.
 бъдещата ни къща имаме вече граниторгес - http://www.hikovi.bg/gallery/73/g_8_1318942120_15x60-granitogres … .00-lv---kv.m.jpg , дограмата ни е същия цвят от естествено дърво. Вратите са бели. И сега въпроса е за кухнята. Искам да е бял гланц и гърба и плота да е дървесен цвят. Залитам обаче по естественото дърво-https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcROJdAPhQ9Eb0DgMRnr-Pwjc0-bg7ZR0Gg3qyWNJR4_whG_v4i-vg
И после каква да бъде трапезарията - бяла ли, венге ли, естествено дърво ли?
И стените изобщо не знам какъв цвят да бъдат Sad
Ох Sad Ще се радвам на съвет от теб   bouquet

Трапезарията  може да е с бяла маса и светлосини столове, например.
Или зелени. Подът  вече  ви е достатъчно тъмен.
Не го правете на парче, измислете си концепция.
Погледайте картинки.
Разгледайте тапети за стените.

# 61
Здравейте мили момичета моля за съдействие....

Какви са правилата при поставянето на интериорни врати? С какво трябва да се съобразят?
С цвета на дограмата?
С паркета?
С мебелите? или всичко това съвкупно.
Какви врати биха отивали на светъл паркет и какви на тъмен?
Вярно ли е, че интериорните врати трябва да се с един тон по тъмни от паркета или като тъмната
жилка от разцветката на паркета?

Благодаря предварително Simple Smile Много ще се радвам на малко помощ  bouquet

Доста комплициран  въпрос.
Принципно се съчетават с дограмите на прозорците. 
Днешно време технологиите позволяват да бъдат  двуцветни,тоест откъм всяка стая различни.
Ако искате да са ви дървени -  изберете нещо неутрално.
Могат да са бели също. Аз напоследък не харесвам много тъмни врати, предпочитам да са по свързани със стените. А не като дупки в тях.

# 62
Привет и от мен.  Simple Smile
Имам една огромна молба. Обзавеждаме си хола, имам някаква идея кое къде и как, но има две неща, с които не мога да се преборя.
1. Има една тераса, която е затворена (вижда се на снимката) и главата не ми побира как да оползотворя пространството зад оформения параван, а и самия него. Преди свекървата е слагала цветя на него, но на мен ми се иска да е малко по-функционално.
2. Как да комбинирам ъглов хол с ниска масичка и трапезарна маса на едно относително малко пространство?

Ето и снимката. Имате ли идея какво може да се направи? Ще ви бъда много благодарна, ако споделите.

Поздрави   bouquet

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t31.0-8/1 … 14455889805_o.jpg

# 63
ridzhina, не съм Нивиана, но ще споделя няколко идеи Simple Smile

Разбирам, че кухнята е на друго място, защото иначе това пространство е идеално за кухненски бокс, с което можеш да си освободиш сегашната кухня /ако приема, че е на друго място/ и да си направиш там детска стая, спалня или каквото искаш. Ако това преустройство ти се вижда трудно и скъпо за момента, можеш да вдигнеш нивото на преградната стена и да си сложиш плот с две високи столчета и да оформиш нещо като бар. От страната на балкона може да направиш шкаф, който да идва под плота и да си събираш всякакви неща. Ако не слагаш високи столове можеш да залепиш дългата страна на дивана за балконската преграда.
На късата страната на балкона може да си направиш библиотека с книги и да си сложиш удобен футьойл или люлеещ се стол с малка маса за кафе. Ето така - http://www.tektonika.info/2012/12/%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%bd … %d1%82%d0%b0/3-8/ или така http://krasivdom.com/2010/01/31/%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D … 0%B5%D0%BD%D0%B5/

Масата за хранене бих сложила пред полу-стента на балкона, а ъгловия диван след това в средата на стаята. Ако дадеш и размери на помещението и колко голяма маса/диван ще слагаш ще е по-лесно.

# 64
съпружка, благодаря за споделеното мнение.
Да, кухнята ни е далече от хола. Има вариант да се измести всичко, но ще струва скъпо, а нямаме възможност да правим такова преустройство сега. Иначе е перфектно!

И ние мислихме вариант за бар, но някак не го доизмислихме. Трябва да се вдигне нивото, да. Но високите столове искаме да гледат към стаята, т.е. да са от страната на балкона, а не с гръб, а терасата не е особено широка...

В момента сме в провинцията и нямам възможност да пусна точни размери, но ще го направя при първа възможност.

# 65
Другото, което ми хрумна е, че ако от едната къса страна на балкона е кът за четене, от другата страна може да си сложиш бюро, да направиш кабинет или място за хоби /ако имаш такова/.

За бара, ако се разходите из някой мебелен магазин могат да ви помогнат с идеите.
Иначе тук- http://artcafe.bg/apartament-v-madrid-ss-stilen-i-mladezhki-interior/- стаята е подобна на показаната от теб. Simple Smile

# 66
Здравейте,

имам въпроси по отношение разположение на зони и стаи в мезонет. Стериотипа, стандарта (поне в България) е първи етаж - кухня, дневен тракт, евентуално кабинет/спалня, а втори етаж - спални, бани.

Тъй като архитектурно и конструктивно е възможно да "обърнат" етажите - първи етаж - спални, втори - кухня, дневен тракт и кабинет имам въпрос - как ви се струва тази идея и има ли недостатъци от интериорна гледна точка.

Мотивите за такъв избор са основно два - първо на долния етаж няма възможност за тераса, а на горния - има достатъчно голяма тераса, което е едно от основните ми изисквания за кухня/дневен тракт. Просто за мен е безмислено да имам голяма тераса на спалнята на втория етаж, абсолютно неудобно ми се вижда да изкачвам стълби и да минавам през спалнята с чаша кафе в ръка Simple Smile.
Вторият ми мотив е гледката, която естествено от втория етаж е доста по-добра.

Единственият контра-мотив, който чух досега е шума - как ще тропаме над спалните (имаме две деца). За мен е несъстоятелен, тъй като като не си на последен етаж винаги има такъв риск, а освен това ще си тропаме ние Simple Smile

След дългото описание очаквам съвети, мнения за и против, идеи Simple Smile 

# 67
  • София
Raffaello и аз съм си мислила за такова обръщане преди време  Simple Smile  

Имам един въпрос - на 2-я етаж има ли входна врата или входната врата е само една? Едно евентуално неудобство за мен е, ако трябва да се качваш по вътрешните стълби мъкнейки торбите всеки ден и то по няколко пъти. Това от женска гледна точка  Laughing  Друго си е да се качиш с асансьора и само да ги внесеш (ако кухнята е на съответният етаж).

Сега се сещам и за още нещо - когато идват гости, трябва да влезнат на етажа със спалните и да се качат нагоре. Ако има възрастни или болни хора, малки деца - не винаги ще е удобно за тях…

Това е, което за мен би било минуси. И то само ако нямаш и не можеш да избиеш 2-а врата и на горният етаж.

# 68

Имам един въпрос - на 2-я етаж има ли входна врата или входната врата е само една? Едно евентуално неудобство за мен е, ако трябва да се качваш по вътрешните стълби мъкнейки торбите всеки ден и то по няколко пъти. Това от женска гледна точка  Laughing  Друго си е да се качиш с асансьора и само да ги внесеш (ако кухнята е на съответният етаж).

Wave, има варианти - може асансьора да спира само за нас на последния етаж, може да има само стълби, а асансьора да стига само до долния етаж. Със сигурност не си представям да има вход само от етажа със спалните Simple Smile

Сетих се за друг важен мотив за "обръщането" за мен - на горния етаж могат да направят френски прозорци, което е една от моите мечти за жилище Simple Smile, а на долния няма такава възможност.

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 09:44 от Raffaello

# 69
  • София
Ако има асансьор, споменатите "неудобства" отпадат   Simple Smile

Плюс, за който се сещам е, че миризмите (от цигарите и от готвенето) няма да слизат към спалните.

Като цяло аз съм ЗА такова разпределение.  Peace 

# 70
  • В градината...
Ние сме в къща. На първия етаж направихме детската и кабинета на мъжа ми, а на втория е трапезария-кухня-хол /общо помещение/ и нашата спалня. Трапезарията ни е най-свтлото помещение в цялата къща и най-удобна за целта. Всички възразяваха в началото и ни убеждаваха, че трапезарията трябва да е на първия етаж, как като остарея съм щяла да качвам стълбите. За всеки случай в детската /долу/ оставихме изводи за чешма, ако някой ден преместим кухнята. Но долу е тъмно и по-хладно, което пък е удобно за спане. Имаме бани и на двата етажа, което си е плюс. Освен това, кабинетът на долния етаж е с падащи легла в случай, че имаме гости с преспиване.

# 71
  • Sofia
perunika,

малко в страни от темата, но ме интересуват падащите легла от къде си ги взехте и доволни ли сте от тях? лесно ли се вдигат и свалят?

# 72
Wave, purunika, благодаря.
Липсата на миризми от кухнята - още един плюс Simple Smile
Светлината и гледката от дневния тракт е целта на занятието.

# 73
  • В градината...
perunika,

малко в страни от темата, но ме интересуват падащите легла от къде си ги взехте и доволни ли сте от тях? лесно ли се вдигат и свалят?
Сами си ги правихме /както и всички мебели и кухнята/. Ето тук - едното е отворено. Между леглата има шкафове за завивките. Рафтовете служат за крака на леглата.
Скрит текст:

# 74
  • Sofia
Благодаря за отговора, но аз сама няма да се справя Sad  даже неискам да рискувам да поръчам на майстор и да незнам какъв ще е резултата. Намерила съм една българска фирма, която ги произвежда, но нямат мостра в мебелния си магазин, което според мен значи, че не са ок леглата им и няма да рискувам да си поръчам. Още малко време имам да мисля какво легло да си сложа в дневната Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт