Вътрешен дизайн по Нивиана/7/

• 186 202
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Скрит текст:
Снимки. В едър план на фладера на ореха и на венгето.
Венгето никога не червенее. Забравете за гранитогреса, можете да дигнете от ламината на пода ако искате да обличате комина.
Или поне за този гранитогрес.

Знам, че може да ви стресна, помислете за такива плочки.
https://www.pinterest.com/Dadodabrodo/tiles-and-ceramics/
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/8f/da/b8/8fdab8ebfe01f … b599d2ef2e774.jpg
Стените може да са в цветове от тези плочки. Синьо и кафяво си отиват.
Диванът има ли си дамаска?

Здравей наистина ме стреснаха тези плочки. По принцип съм по-консервативна и търся по-изчистени неща. Ето цвета на дограмата (дясната), вратата (дясната) и на секцията (последната) снимка

http://prikachi.com/images.php?images/838/8331838k.jpg

В секцията има и цвят слонова кост. Диванът също е в кафяво и слонова кост. Надявам се да се получи нещо от всички тези комбинации които искам да направя  newsm78 и дано не стане натруфено. Някакви други идеи за моите искания и цветове ако имаш... с удоволствие бих ги разгледала.
http://prikachi.com/images.php?images/839/8331839C.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/840/8331840M.jpg

Секцията ви не е венге, а байцван дъб.
Добре, хубаво, близки са дограмата и мебелите.
Облечете комина или някоя стена с такива облицовки:
http://www.kam.bg/?page=product&pid=21&cat=2&vcat=9& … id=21&lang=bg

Или с някаква друга плочка. Но не показания гранитогрес.
Облечете го само с пдч плоскости - има всякакви.

Боядисайте стените светло зелени и слагайте бели текстили.
Отива си с орех.

Топло светло зелено.

# 601
  • Sofia
Цитат на: Liya_LT
За [b
кухнята[/b] почти имаме консенсус - венге-зебрано, черен гланц, сиво и оранжево, като последните два цвята са любима комбинация за ММ и държи на тях. Ще я разположим на ъгъл, тоест ще заеме двете страни. Уредите черни. Моделът нещо като това, ще търсим производител.
Скрит текст:
но сиво и оранжево вместо бялото и жълто-оранжевото

Да вметна за зебрано и венге - преди десетина години, когато бяха много актуални и аз правих кухня зебрано и венге. Ужасно е тъмна, имаш чувството, че потъваш в нея, а като гледам и твоята не е голяма. Поне плотовете и гърба да бяха бели, защото всъщност зебраното се оказа много практично, макар да омръзва когато е на голяма площ.

Нищо следващата кухня ще е друга, човек се учи...

[Doris, аз под венге-зебрано имах предвид един цвят - нещо такова, но при другите цветове в комбинацията - черно, сиво и оранжево, последното минимално, пак ще е тъмна, да. Но ММ отхвърля моето бяло като зъболекарско Laughing
Нивиана не ми отговаря  Sad

# 602
# 603
Скрит текст:
Много благодаря, Нивиана!   bouquet
Разбрах описанието много добре. ММ може и да се противопостави на препречване на помещението... ще го видим как ще реагира, когато се прибере от далече.
Следващият ми въпрос е за цветовете в това помещение. След много разговори с ММ сме се спрели на сиво-бежов под, вероятно гранитогрес, - нещо от сорта, не сме го избрали още и не зная дали на Вашия монитор ще е като на моя.
За кухнята почти имаме консенсус - венге-зебрано, черен гланц, сиво и оранжево, като последните два цвята са любима комбинация за ММ и държи на тях. Ще я разположим на ъгъл, тоест ще заеме двете страни. Уредите черни. Моделът нещо като това, ще търсим производител.
Скрит текст:
Диванът ще е сив най-вероятно. Малко трудно се съгласих с това оранжевото - ММ казва, че щяло да му два настроение  Laughing, защото за мен акцентите идват с текстил най-вече или въобще с нещо, което мога да махна, ако ми омръзне.
Нивиана, при подобна кухня (масата и столовете по-нататък) и сив диван, в какви цветове виждате стените и тавана? Пердетата? Не ми се иска повече яркост освен оранжевото на кухненските шкафчета и някоя възглавничка и затова си мисля за бяло, сиво? Тапети също не харесвам.
ММ иска тавани с гипсокартон с осветление, не дискотечно  Laughing Дограмата е тъмнокафява, вратите венге.
Готова съм да чуя и други цветове за всичко - нали не сме почнали още  Simple Smile
Някакви съвети за наши производители на кухни и дивани?
PS На мен това помещение ми се вижда малко, 25-27 кв.м. е, иначе харесвам тъмни подове, но щяло да се смали още...
Благодаря Ви много  Simple Smile

Ние с Дорис мислим доста често подобно.
Не е фатално преграждането, ще гледате  тв и от масата. има и дивани с ниски облегалки.
Доста е драматична комбинацията оранжево и  черен гланц.
Макар че имам една подобна кухня, дори със зелено отпреди  години, не знам дали ще намеря снимка.

# 604
.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 09:42 от Нивиана

# 605
Здравейте! Бих искала да се допитам до вас относно цвета на стените на антре, в което има сложен такъв теракот. Евентуално и какви мебели ще са подходящи за такъв стил антре?
Благодаря предварително   bouquet

# 606
Здравейте! Бих искала да се допитам до вас относно цвета на стените на антре, в което има сложен такъв теракот. Евентуално и какви мебели ще са подходящи за такъв стил антре?
Който цвят ти хареса от теракота - но да са едноцветни. Може да са без извивки, или с малко такива - ще отиват.

# 607
  • Sofia
Скрит текст:
Много благодаря, Нивиана!   bouquet
Разбрах описанието много добре. ММ може и да се противопостави на препречване на помещението... ще го видим как ще реагира, когато се прибере от далече.
Следващият ми въпрос е за цветовете в това помещение. След много разговори с ММ сме се спрели на сиво-бежов под, вероятно гранитогрес, - нещо от сорта, не сме го избрали още и не зная дали на Вашия монитор ще е като на моя.
За кухнята почти имаме консенсус - венге-зебрано, черен гланц, сиво и оранжево, като последните два цвята са любима комбинация за ММ и държи на тях. Ще я разположим на ъгъл, тоест ще заеме двете страни. Уредите черни. Моделът нещо като това, ще търсим производител.
Скрит текст:
Диванът ще е сив най-вероятно. Малко трудно се съгласих с това оранжевото - ММ казва, че щяло да му два настроение  Laughing, защото за мен акцентите идват с текстил най-вече или въобще с нещо, което мога да махна, ако ми омръзне.
Нивиана, при подобна кухня (масата и столовете по-нататък) и сив диван, в какви цветове виждате стените и тавана? Пердетата? Не ми се иска повече яркост освен оранжевото на кухненските шкафчета и някоя възглавничка и затова си мисля за бяло, сиво? Тапети също не харесвам.
ММ иска тавани с гипсокартон с осветление, не дискотечно  Laughing Дограмата е тъмнокафява, вратите венге.
Готова съм да чуя и други цветове за всичко - нали не сме почнали още  Simple Smile
Някакви съвети за наши производители на кухни и дивани?
PS На мен това помещение ми се вижда малко, 25-27 кв.м. е, иначе харесвам тъмни подове, но щяло да се смали още...
Благодаря Ви много  Simple Smile

Ние с Дорис мислим доста често подобно.
Не е фатално преграждането, ще гледате  тв и от масата. има и дивани с ниски облегалки.
Доста е драматична комбинацията оранжево и  черен гланц.
Макар че имам една подобна кухня, дори със зелено отпреди  години, не знам дали ще намеря снимка.

Ок, благодаря, Нивиана  Simple Smile

# 608
  • Бургас

Плочките много ми харесаха. Аз бих ги съчетала с бели или светло сиви стени и мебели в бяло и тъмно дърво, бих наблегнала на средиземноморския привкус в обзавеждането. Дори и ковано желязо.

# 609
  • ВАРНА
Момичета,привет,търся идеи за преход между плочки и ламинат в кухня  newsm78 Съветват ме навсякъде да сложа само ламинат,за да не насичам помещението,но около мивка/пералня/съдомиялна и особено печка си мисля,че по-лесно за почистване и подръжка ще са плочките  Thinking

# 610
  • София
Фриз и метална лайсна, има малко по-назад хубави примери.

А наложително ли е да се сменя настилката? Може би да останат само плочки?

# 611
  • Варна
Здравейте!
Чудя се как да направя един хол по-просторен (4.70 м х 2.70 м). На две от стените ще има библиотека и шкафчета, вкл. за телевизор. Едната стена (от по-късите) е изцяло прозорци и врата към тераса. Ако на третата стена (от по-дългите) сложа един триместен диван и малка масичка, стаята се запълва. А бих искала повече хора да се събират... Благодаря предварително за отговорите и поздравления на Нивиана за съветите!

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 19:45 от malina_m

# 612
Здравейте!
Чудя се как да направя един хол по-просторен (4.70 м х 2.70 м). На две от стените ще има библиотека и шкафчета, вкл. за телевизор. Едната стена (от по-късите) е изцяло прозорци и врата към тераса. Ако на третата стена (от по-дългите) сложа един триместен диван и малка масичка, стаята се запълва. А бих искала повече хора да се събират... Благодаря предварително за отговорите и поздравления на Нивиана за съветите!

270 светло е доста малко.
Пробвайте  шкафове за тв на късата страна  без прозорци, и два успоредни на дългата страна триместни дивана. Така ще се оправи малко пропорцията и няма да е като коридор.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 23:07 от Нивиана

# 613

Ако не ви е страх от сини мебели,  и хубаво дърво, аз бих пробвала.

# 614
Здравей отново!
Скоро те питах за тавански етаж който ще пригодим за живеене на младеж. Ето и някакъв чертеж на самото помещение. Искаше ми се вместо парапет от едната страна да сложа бар и столчета за хранене вместо маса (в червено на чертежа). Не мисля, че ще е нужна маса на този етаж. Мъжа ми обаче измести прозореца за да има повече светлина към стълбите и тъй като това е таванско, прозореца е на 60 см от пода, някак сега не виждам мястото за хранене там. Ти как виждаш разпределението предвид, че там ще се помещава 17 годишен младеж, изходите за тоалетна, душ и мивка са вече изведени, всичко друго подлежи на интерпретация? Най-ниската част е около 1.60, средата на помещението е около 2,40

Общи условия

Активация на акаунт