изплащане на болнични

• 7 511
  • 24
  •   1
Отговори
Мили мами дали има вероятност да изплатят болничните до петък или чак в понеделник за м.април.Имам в предвид за болничните внесени на 14 то число.

# 1
Болнични се изплащат само вторник и четвъртък. Крайният срок за платежно нареждане е 15раб. дни от подането на болничния лист в НОИ, ако не е върнат по някаква причина.
Същия отговор като от темата за майчиното счетоводство.

# 2
  • BG
Днес проверих в сайта на НОИ за болничен на майка ми, който трябва да е подаден на 15.04. - изобщо не е внесен даже за обработка. Така че не се надявай много. Вземи си ПИК код от НОИ и можеш да си проверяващ с ЕГН и ПИК движението на болнични и осигуровки в сайта.

# 3
Взела съм си ПИК и проверявам ,но статуса на документа е -"В МОМЕНТА СЕ ОБРАБОТВА " от края на м.април ,та си помислих,че може утре-четвъртък да им щукне да платят 2 раб дни предварително.А ДАНО ,АМА НА ДАЛИ!

# 4
  • Варна
Няма да е утре, щом още е със статус, че се обработва. Деня преди да получиш сумата(ако не и няколко дни) статуса се променя на изплатен с датата на плащането, която предстои.
Имай предвих и че 01-06.05 бяха почивни дни, т.ч. днес е първия работен ден за този месец, нищо че е 7мо число. Вторник трябва вече да си получиш парите.

# 5
  • Пловдив
Днес проверих в сайта на НОИ за болничен на майка ми, който трябва да е подаден на 15.04.
Кога е издаден болничния лист?

# 6
  • BG
Днес проверих в сайта на НОИ за болничен на майка ми, който трябва да е подаден на 15.04.

На 04.04. мама влезе в болницата за 2 дни - коронарография. Предполагам, че е с дата или 4 или 5 април  Peace

# 7

На 04.04. мама влезе в болницата за 2 дни - коронарография. Предполагам, че е с дата или 4 или 5 април  Peace
Ако е с дата април, се подава до 15 май.

# 8
  • тук-там
Няма значение кога е издаден, а кога е подаден.  Peace
Щом е със статус обработва се - значи е подаден. Смятай от 15 април  - 15 работни дни.

# 9
  • BG
Щом е със статус обработва се - значи е подаден. Смятай от 15 април  - 15 работни дни.

Wild_rabbit, обработва се болничният на авторката, нашият още не е подаден или поне не е обявен като такъв. Благодаря ти за мнението все пак!  Peace

# 10
Само два дни ли е болничният?
Нали първите три дни се изплащат от работодателят?

# 11
  • BG
Само два дни ли е болничният?
Нали първите три дни се изплащат от работодателят?

Не, само два дни е болничният престой, следва домашно лечение.  Peace

# 12
  • Пловдив

Защо очаквате да се подаде до 15 ти април тогава?Крайният срок е 15 ти май.Т.е съвсем нормално е да не е подаден.

Е,как да няма значение?Има.Според датата на издаване и носене във фирмата е и срока за подаване в НОИ

# 13
И аз да попитам дала съм си болничния на счетоводителката на 3-ти април а тои е от 2-ри кога на си чакам парите

# 14
  • Пловдив
И аз да попитам дала съм си болничния на счетоводителката на 3-ти април а тои е от 2-ри кога на си чакам парите

Крайният срок за внасяне е до 15 ти май.От там НОИ изплащат до 15 работни дни.През май трябва да имаш плащане.За да имаш повече яснота,си извади ПИК код и си следи на сайта на НОИ

Общи условия

Активация на акаунт