Тениска по собствен дизайн

• 9 151
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте!
От известно време търся сайт, който да ми направи тениска по мой дизайн с размер на щампата лице - А3 и гръб - А4.
Единственото място, което намерих е това:
https://www.orangecenter.bg/kopirni-uslugi
Свързах се с тях във фейсбук и се оказа, че бях изчислила правилно - ще ми излезе 37,00лв.
Проблемът е в това, че аз имам множество въпроси, свързани с това какъв трябва да е размера на снимката, дали качеството на изображението е достатъчно добро и един куп други неща, а това става чрез връзка с оператора им - за разговор 15 минути цената е 4,50лв.
И така тениската с доставката и всичко останало ще ми скочи на поне 45,00лв, което не е никак малко.
Така, че очаквам от вас съфорумци по-приемливи предложения.
  bouquet

# 1
А ако ти нарисуват ръчно по твой дизайн ...

В София в подлеза на НДК преди много време бях правила тениска с надпис-щампа и с тяхна тениска, излезе не повече от 20-25лв (но беше отдавна) - ако не става дума за София, уточни ако може за къде.

Ако ти трябва с лична снимка или друга подобна, в много фотостудиа предлагат тази услуга ...

# 2
  • София
Аз в Младост - в един магазин за бойни спортове преди време си правех, като цената тогава беше 20 лв. - 10лв. тяхна тениска, 10лв. щампата. Намерих няколко сайта, които предлагат такава услуга: Може и ти да си донесеш тениската, но важно е да е памучна. Също за изображението до колкото помня е добре да е поне 1000 на 1000 пиксела. И последно по темата - копирам едно супер подробно мнение от друг форум на потребител exile
Скрит текст:
Цитат
Ем въпросът е да знаеш какво искаш. Една технология си има едни предимства, друга други.
В портокал се използва термофолио.
То може да е флекс, флок и колорфлекс.
Флексът е прекрасен материал за едноцветни щампи, които не са особено сложи, т.е. надребнени. Т.е. за надписи, примерно, е най-доброто.
На пипане е като гума.
Проблемът е, че не трябва да е прекалено сложна щампата, защото технологията представлява изрязването на парчето фолио с желания цвят (бял, примерно), изчистването на излижното фолио , за да остане желаната форма (надпис), налагането на фолиото върфу тениската и фиксирането му с преса, която се нагрява до около 160 градуса. И ако има някакви съвсем малки парченца или много много тънки линии, има опасносто просто да се стопят при нагряването. Или ако е прекалено сложна щампа изчистването на излишното фолио стават много сложно, понякога невъзможно.
Естествено има фолио и фолио, работил съм с едно италиянско фолио, с което можеше да се направи едва ли не всичко, обаче масово се ползват по-груби фолиа, което са по-евтини. Те са също толкова здрави, даже може би повече, но просто не ти дават тази свобода.

Флока е в общи линии същя като флекса, но изглежда и на пипане е мъхест и по-изпъкнал. Гъзарийка изглегжда. Не позволява да се заиграваш много, но е гот.

Колор флекса е може би най-интересната технология, защото ти позволява печат върху флекс.
Т.е. докато флекса представлява просто парче с някакъв цвят, щамповано върху тениската, при колорфлекса върху това паче се печата пълноцветно, т.е. отгоре можеш да печаташ абсолютно всичко - всякакви снимки и други джафки.
Недостатъци не е като да няма. Примерно не можеш да направиш някаква сложа преливка със самата тениска, понеже подложката от флекс все пак има ясни граници. Не е чак толкова издържливо като качествения ситопечат, но все пак е по-издържливо от 90% от цветните тениски, стига да не се пере при екстремални температури.
Огромното му предимство пред всички останали технологии за пълноцветен печат е, че е не по-малко издържливо от всички тях, и най-важното - позволява да печаташ пълноцветни тениски на единична бройка без да ти пука цвета на самата тениска.
Защото обикновения ситопечат не позволява печатането на единична тениска - страшно нерентабилно е!
Е технологиите до момента, които се опитват да направят нещо като ситопечат на единични бройки са много добри, да, стига да се задоволиш с бяла тениска.
Върху черна тениска лъсват недостатъците им - започват да избиват нишките на плата през щампата и други гадости.

АКО искаш сложна щампа, примерно много дребен текст или сложно изображение върху БЯЛА тениска, най-доброто са именно тези технологии наподобяващи ситопечат. Такава машина имат sedem.bg

ПРИ ВСИЧКИ останали случаи по-доброто е фолиото, независимо дали искаш флекс, флок или колорфлекс. Това е технологията на Portokal.bg, Kanape, teniski.DMCA-removal-from-Google и т.н.

Ест. има и други технологии. Като впръскване на мастила директно в тъканите на тениската. Но става за много малко неща реално, трябва да намериш човек да ти го направи, голяма играчка е, скъпо обикновено и като цяло няма смисъл.
Най-големия шит са тениските с ония хартии за принтер, дето се фиксират с ютия. Бягайте далеч. "

Обяснявал съм като за музиканти [smilie5]

Основно - седем.бг - само на бяла тениска, на черна да не си помислил! Освен ако не са направи мини революция в технологиите, които ползват.
препоръчвам да ползваш portokal.bg - най-малък шанс да се омота нещо.
kanape.bg, portokal.bg, teniskis.DMCA-removal-from-Google и т.н. - всичко това е от партньорската програма на portokal.bg, т.е. тениските се правят и минават от едно и също място - "Канапе" в Пловдив. Кадърни, много опит натрупаха, бачкат си хората добре.

Ако ще печаташ някаква снимка, демек някакъв правоъгълник - ползвай колор флекс в портокал.
Да не забравя - поръчвай от portokal.bg само, понеже другите си слагат надценка.
Тениските им са много, много, много качествени [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] Носят до врата.

# 3
  • Beyond the stars
Поръчвала съм
Скрит текст:
и от
Скрит текст:
Доволна съм и от двете места, на първото тениската беше една идея по-качествена  Wink

# 4
teniski.eu - Правили сме много при тях, винаги са отлично качество. Тениските избираме да са Fruit of the Loom. Перя ги редовно в пералнята, 40 градуса, и щампите не са мръднали. Имам такива от поне година и половина, като нови са.

# 5
teniski.eu - Правили сме много при тях, винаги са отлично качество. Тениските избираме да са Fruit of the Loom. Перя ги редовно в пералнята, 40 градуса, и щампите не са мръднали. Имам такива от поне година и половина, като нови са.

И нашата тениска е същата марка -  наистина мърдане няма  Peace

# 6
Благодаря на всички!
Аз също имам много тениски на Fruit of the Loom, щях да поръчам на позната фирма, но ми трябва само една бройка.
Няма значение от кой град, нямам проблем да си поема доставката. За съжаление на повечето сайтове, щампата която предлагат е А4, а аз искам А3. Освен да се свързвам с админите на всеки сайт. Grinning
Определено ще разгледам обстойно всички предложения, а за изображението:
Графика по мой модел е, не знам как ще я натъкмя с такива огромни размери. Ето затова са ми нужни хора, които ще приемат поръчката и ще ми помогнат, а няма само да ми вземат парите. Simple Smile

# 7
  • София
А ако дизайна не е някакъв супер сложен, защо не си поръчаш да ти я нарисуват? Ръчно рисуваните тениски стават наистина уникални! Издържат на пране както щампованите. Разбира се, ако ти ги нарисува професионалист и използва качествени бои, защитно покритие и т.н. И са много, много по-красиви и ефектни. Имам такава по моя картинка и я съсипвам от носене а няма ден в който да не са ме питали откъде ми е....  Цените са пак около 30 лв. Пиши ми на лично ако искаш да ти дам препоръка. Не искам да правя директна реклама, макар че момичето я залужава.

# 8
Аз съм правила тук:

http://g-stampo.com/

Много съм доволна, отидох на място и човекът ми обясни кое и как може да стане. Ако не си от Сф, може и по телефона.

# 9
Аз съм правила тук:

http://g-stampo.com/

Много съм доволна, отидох на място и човекът ми обясни кое и как може да стане. Ако не си от Сф, може и по телефона.
Определено за тази идея ме устройва този сайт и цените са доста приемливи. Ще се свържа с тях и ще покажа резултат след време.
Относно РИСУВАНИТЕ тениски  - свързах се с теб на лично BlaCk RoSe, интересуват ме рисуваните тениски! Simple Smile

# 10
Тук направих няколко щампи и останах много доволна newsm74

https://www.facebook.com/textilprintmm

# 11
Аз съм ползвал тези юнаци за тениска с пират за подарък - http://www.printadesigns.com/clients.html Справиха се добре, но не мога да кажа колко време е оцеляла детската тениска.

# 12
# 13
И аз се интересувам от печатане на тениска, обаче имам няколко съображения:
- да не е някакво фолио, което на първото пране ще се пропука или разкриви Sick (това при положение, че ще ползвам бяла тениска, която възнамерявам да си пера на 60 градуса);
- да не ми искат да купувам тяхна тениска, която я ми стане, я не;
- става въпрос за едноцветна щампа, която за изрисуване може да дойде малко сложна, защото е с доста странни форми... Но все пак се интересувам къде може да ми я нарисуват.  bouquet

# 14
Има много начини за пресъздаване на изображение върху текстил, като има изисквания за материята, затова фирмите ти предлагат тяхна, т.е. не става на каква да е, или поне цветовете може да не са същите. Единият начин за едноцветни е с текстилно тип пвц фолио, което се натиска с преса и така залепва. Другият начин е със отпечатване със специално мастило - казва се ситопечат, но за единични бройки не е ефективно. Може да се направи с трансфериране на образа, този линк е за такъв тип като мастилата се отпечатват на специален принтер с такива мастила и после чрез нагряване проникват в материята. По такъв начин се правят фоточашите (чашите със снимка). Има и начин с директен печат на вид принтер върху тениската, но тя ще ти излезе скъпа. Да не забравям и това, че има печат върху тип гумирано фолио, което се изпича един вид върху тениската. Питай най-добре в рекламна агенция. Но мен ако питаш онзи вариант за 12 лв с включена тениска е удачен.

Общи условия

Активация на акаунт