Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 894
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, момичета!

Имам следната чуденка: в градината, в която кандидатстваме (за яслена група) има бройки по социален критерии и по общите критерии. От баткото знам, че някои от местата по социални критрии ще се освободят и прелеят при общите, защото деца с точки по социалните критерии са посочили градината като ниско желание.
Обаче забелязвам нещо ново за мен - има деца с първо желание в социалните критерии и там влизат. Същите деца са много напред (с 8.2 т) в списъка с общите критерии пак с  първо желание и шанс за място.
Питането ми е - те по социални критерии ли ще бъдат класирани или по общи? - сега прочетох първа страница  Embarassed ясна ми е работата

# 31
Успех и от мен на всички ...то не че може всички  да влязат , но все пак  Simple Smile
Ние се борим засега за сигурно място  и то благодарение на спорната точка от яслата. Но много ме притесняват тия многоточновците в социалната, голямо движение , голямо нещо . То като имаш избор и се чудиш накъде да хванеш. Засега има още 5 места , но явно ще трябва да се седи до последно да е сигурно положението. На всички на жребий незнам какво им е в сърцата, мога само да гадая ,но стискам палци. То вече няма много време, но аз лично бих направила компромис с градината заради по-голям шанс.

Аз чакам да открият места за ясла до нас, ама пусто не го направиха и до днес. Сега съм принудена да се застраховам и да кандидатствам на други неудобни места.  Twisted Evil
Ако си сигурна ,че ще открият ясла за тази учебна година и ще пуснат места да знаеш ,че ще стане на трето класиране или малко по-натам. Но ако ви приемат сега по първо желание губиш трите точки и после може и да не влезете в тази ясла с 2те точки, имай го предвид. Не че съветвам , но само споменавам , защото имах приятелки , които чакаха така откриването на цяла детска градина. Незнам дали умишлено или не , но за новите сгради , които ще работят от септември не обявят местат на първо класиране и много хора от страх си изгърмяват 3те точки ... поне имам такива наблюдения за 3-4 одз-та...
Pippilota_Mentolka , децата в социалната си влизат от социалната, в общата са без тези социални точки , но ако влязат по социален директно изчезват от общата ,т.е. не ги брой в общата ... малко объркано го написах ,но дано ме разбра Simple Smile

# 32
  • София
Пипилота, ще отпаднат от общите, ако се класират по социални. Споко.
Айдеее, момичета 45 минути.
А тука е някаква лудост : http://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/waiting/2017

# 33
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Да се присъединя към страстите.... На последен поглед, нямаше промяна. Борбата обаче е безмилостно жестока-близо 260 деца кандидатстват! Shocked

П.С. Погледнах горния пост...има и по-лош сценарий.. Mr. Green

# 34
  • София
Аз пък се чудя защо деца, които могат да кандидатстват в градини, в които биха имали някакъв шанс за прием (макар и на лотариен принцип), кандидатстват в такива, в които нямат никакъв шанс? Виждам доста такива деца с точки под тези на граничните групи и същевременно виждам градини, в които тези деца биха попаднали в гранична група.  newsm78

# 35
  • София
Аз пък се чудя защо деца, които могат да кандидатстват в градини, в които биха имали някакъв шанс за прием (макар и на лотариен принцип), кандидатстват в такива, в които нямат никакъв шанс? Виждам доста такива деца с точки под тези на граничните групи и същевременно виждам градини, в които тези деца биха попаднали в гранична група.  newsm78

Ем, а де?! И аз това питам. Аз бях изтръпнала, че точно те, ще се осъзнаят на финала и ще се домъкнат при нас, защото с 1 свободно място, то е ясно, че дори с 9 точки няма как да влезеш, да не говорим акоимаш 8. Ама не! Там са си.... Стоят и ще се борят за 1то място. Има един с 9,3 точки, който влиза със сигурност, един с 9,2 точки и надолу висят с по 8,2 / 8,1... направо им се чудя на какво учдо се надяват. Но още няма 18ч, де. Може би ще ме изтормозят до 17:55ч и ще цъфнат.

# 36
За мене отговора е, че просто си пробват късмета. Имат баби или някакъв вариант за гледане, и просто опитват, да видят какво ще стане. Някои от тях може и да не се запишат. Има и второ и трето класиране, имайте надежда.

# 37
Благодаря ви много момичета!
Ама то сега ли затварят системата? Не утре? Ако е така съм егасимуси блейката  Laughing
Късмет на всички ни!  Hug

# 38
Уффф момичета и аз взех да се изнервям вече  #2gunfire Успех на всички:)

# 39
  • София

Може да кандидатстват за преместване, т.е. това да е желаната от тях градина и седят ако някога се освободи място. Иначе са в друго ДЗ.
Няколко хидяди кандидатстват за преместване и са на същите опашки.

# 40
  • София
Как така срока за записване след първо класиране е 23.05., а свободните места за второ класиране ще се обявят на 19.05.?

# 41
Много деца от набор 2013 или по скоро майките им са ги записали ей така , да видят как стават нещата. После дори и да ги приемат не се записават , защото изведнъж се сещат ,че детето е малко за ясла. така че там трудно се преценяват нещата. ние преди 2 години за яслата имахме около 10-12 деца приети на първо класиране и незаписали се ... виж за набор 2011 незнам защо се редят на опашките , има и такива  ,които нямат идея как точно се приемат децата има и оптимисти ... знам ли Simple Smile

# 42
  • София
Много деца от набор 2013 или по скоро майките им са ги записали ей така , да видят как стават нещата. После дори и да ги приемат не се записават , защото изведнъж се сещат ,че детето е малко за ясла. така че там трудно се преценяват нещата. ние преди 2 години за яслата имахме около 10-12 деца приети на първо класиране и незаписали се ... виж за набор 2011 незнам защо се редят на опашките , има и такива  ,които нямат идея как точно се приемат децата има и оптимисти ... знам ли Simple Smile

В какъв смисъл не знаеш защо се реди 2011 г. по опашките? Това е 1 група и е съвсем нормално да се редят.

Вече сме 3 места надолу, едно дете само щъка по градините.

# 43
  • София
Как така срока за записване след първо класиране е 23.05., а свободните места за второ класиране ще се обявят на 19.05.?

И аз това се чудех няколко дни и все да питам, ама нали други трески ме тресат сега...
Много деца от набор 2013 или по скоро майките им са ги записали ей така , да видят как стават нещата. После дори и да ги приемат не се записават , защото изведнъж се сещат ,че детето е малко за ясла. така че там трудно се преценяват нещата. ние преди 2 години за яслата имахме около 10-12 деца приети на първо класиране и незаписали се ... виж за набор 2011 незнам защо се редят на опашките , има и такива  ,които нямат идея как точно се приемат децата има и оптимисти ... знам ли Simple Smile

В какъв смисъл не знаеш защо се реди 2011 г. по опашките? Това е 1 група и е съвсем нормално да се редят.
Кати, тя имаше предвид моя пост ... Защото така или иначе не влизат, защо висят там, вместо да отидат в друго ДЗ, където имат шанс. И обяснява, че за 2013 разбира, защото може би самопробват, но за 2011 - не разбира

# 44
  • София
violenzaa, разбрах, благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт