Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 34 022
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Може би е добре повече хора да попитаме, иначе едва ли ще има особен ефект.
И аз изпратих запитване през системата. После ще сравним какво са отговорили.

Отговорът който получих е срамен. Незнам кой ми е отговорил, но е избегнал въпроса и се е опитал да ме забаламоса. Пуснах запитването отново.  Моля майките които участват в работни групи да поставят въпроса и да ни уведомят, тъй като чрез формата за обратна връзка през системата не може да се получи нормална кореспонденция поради ограничеността на размера на съобщенията.
За справка отговорът:
Уважаеми господин/госпожо,

На 11.05.2014г. получихме запитване със следното съдържание:
Здравейте детето ми .......кандидатства за 2 яслена група набор 2012 за ХХ ОДЗ и не е приета. Моля за отговор на следното: Преди класиране детето е 11 по азбучен ред, по време на теглене на случайните номера на № 11 е друго дете, което получава номер с 0 и влиза, моето дете някакси се премества на 15 място и получава № започващ с 6 и не влиза. Защо при получаване на случайните номера децата са ръзбъркани, а не са както са по азбучен ред. Защо първо се теглят случайните номера пък после се слагат на който както си искат, а не подред? С какво ще обясните това разбъркване или по-точно наместване на децата според изтеглените предварително номера? Поздрави ......

Нашият отговор:
Моля, отворете страницата на детската градина списък "некласирани",в който се виждат имената на децата, подредери по големината на генерираните числа.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

# 526
Не са се опитали да те забаламосат ами не са разбрали въпроса. Аз ако не бях чела тук и аз нямаше да разбера какво питаш.

Интересно на другите подали запитване какво ще отговорят.

# 527
6tuR4e, от въпроса ти оставам с впечатлението, че имаш очакване класирането да се извършва по азбучен ред и малките случайни числа, които важат за джуркането да следват азбучния ред.
Поздравления на всички родители, които вече нямат проблеми със системата! Дечицата им да посещават градините и яслите здрави и спокойни.
На всички останали, оставащи в играта желая късмет. Не очаквайте да обявят свободните места, а следете внимателно градините, в които има текущо незаписани дечица.  Специално за тези от вас, които кандидатстват за първа градинска група, очаквайте през септември да пообявят известно количество места. Директорките тогава решават да пуснат места, с които да уплътнят групите. В предните години е имало градини (не от новопостроените в районите около София), в които са били обявявани допълнително по над 10 места за първа група. Т.е. следете си електронните пощи и следете редовно системата за информационно обслужване. Успех!   bouquet

# 528
6tuR4e, от въпроса ти оставам с впечатлението, че имаш очакване класирането да се извършва по азбучен ред и малките случайни числа, които важат за джуркането да следват азбучния ред.

За да се разбере за какво точно се ядосвам трябва да се отворят двата файла
http://kg.sofia.bg/isodz/news/1198
Там се вижда в първия файл, че първо се изтеглят номера, които не са поредни, а са много разбъркани. Това е ОК по него не споря. След това във втория файл се вижда класирането за всяка детска градина или ясла. Там ясно не вижда че така изтеглените номера се слага по едно дете като детето е произволно - или пък нагласено.  Искам да разбера защо тези произволно изтеглени номера не се дават подред на децата както са примерно по азбучен или друг ред. Защо след като имаме веднъж произволни номера и те се генерират за всяко дете, после се налага да се бъркат /или подреждат/ и децата. Нямаше да имам съмнения ако имаше някакъв ред но понеже няма затова у мен се будят такива за корупция.  В конкретния случай за ОДЗ то за което ние кандидатстваме в списъка преди класиране моето дете е 11 и играе на лотария с още толкова. Числото под ред за № 11 обаче започва с 1, но срещу него стои друго дете което влиза, а моето дете става 15 и получава 6  и не влиза. На мястото на влезналия пък отива трето дете което също не влиза. Затова си мисля че всичко е нагласено. Тези които трябва да влязат се нагласят на по- малки числа и готово другите нека си мислят че числата са случайни. Те всъщност са случайни но не се раздават случайно а малките числа на тези които трябва да влязат а големите на случайните хора. Това е дано този път ме разбрахте.

# 529
  • София
Ами според мен е съвсем нелогично да няма повече класирания, дори и да има записани деца. Ние сме набор 2013 г. и в момента дъщеря ми е на 1 г. и 1 м. и ако сега не успеем да влезнем, тя догодина ще е на 2 г. и 1 м. и тогава пък ми се вижда още по абсурдно да има шанс да влезне.
НО не искам да споря......

А за генерирането на числа и после разместването на децата и "произволната томбола" и според мен нещо не е като хората и съм напълно съгласна със 6tuR4e, защото и ние преди томболата бяхме на 11-то място, а след това отидохме на 15-то и с число 8, а този на нашето място е с цифра 6, а преди класиране е бил на 26-то място. #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 530
Мисля, че разбирам за какво точно се ядосвате, но това ме навежда на едно питане: нали уж е томбола и ти се пада някакво случайно число и ако се падне - падне. От коментарите по горе оставам с усещането, че е най- добре да ти се "падне" число, със започваща ниска цифра - да не би да има някаква статистика, че приемат най-вече числата за почващи с 1, 2,3 и т.н.?

# 531
Защото приемат тези с по-малки започващи числа, по-големина ги подреждат. Макар че на моя започва с 0 и не е приет Simple Smile

# 532
Мисля, че разбирам за какво точно се ядосвате, но това ме навежда на едно питане: нали уж е томбола и ти се пада някакво случайно число и ако се падне - падне. От коментарите по горе оставам с усещането, че е най- добре да ти се "падне" число, със започваща ниска цифра - да не би да има някаква статистика, че приемат най-вече числата за почващи с 1, 2,3 и т.н.?

След като към всяко дете се нареди едно от произволно избраните числа, влизат децата по ред от малки към големи числа. Така че целта е да ти се падне случано число започващо с малка цифра за да си сред първите. В списъците с приети и  неприети деца към градините и яслите може да видите в граничните групи влизат децата с по-малки номера, а не влизат тези с по-големи. Като както обясних принципа на раздаване на тези номера очевидно не е случаен. Случайно е само генерирането им. После всичко е наместване на наши и ваши хора.

# 533
Общо взето, след цяяяяяялата схема извода е един, на който са му приели мъника по редовен ред, да ходи да пуска тото.... Laughing

# 534
Мъжът ми остана без работа преди месец и съответно знаех, че нямаме никакъв шанс за яслата набор 2013. Но все пак въведох кандидатурата. Резултатът е ясен.  Днес се зачетох и въпросът ми е следния: Аз имам син на 15г, мъжът ми има син  на 16г, това може ли да ни даде точка? Във форумите само за точки от братя и сестри в същото ОДЗ пише, но нашите деца са големи. И след като не са общи деца, прави ли ни многодетно семейство? Синът на мъжът ми само лятото не е при нас. Ще бъда много благодарна, ако някой може да помогне.

# 535
  • София
Защото приемат тези с по-малки започващи числа, по-големина ги подреждат. Макар че на моя започва с 0 и не е приет Simple Smile
Случва се, за съжаление, ако в граничната група са 20 деца, които се борят за 1-2 останали свободни места, и даже по-голямята част от тях и да получат номера, започващи с 0 - ще се класират само първите 1-2 Sad

# 536
Здравейте отново, мили мами. На печелившите честито-ние не сме от тях! Само дето се притеснявах, че не съм си коригирала профила, а то...бяхме на лотария и изтеглихме максимално големия номер!!!  Crazy Crazy Crazy
Имам малко страничен въпрос и се извинявам, че го задавам тук,  но се надявам някоя осведомена мама да ми отговори:
Става въпрос за Старото училище в кв. Бояна, което е към комплекса на старата Боянска черква. От миналата година на входа има табела, че през 2013г. започва ремонт и реконструирането му в общинска детска градина, но вчера минах оттам и познайте...буренясало, рушащо се ,а табелата така си стои!!! Някой има ли инфо дали въобще ще има там някаква дейност или да не се надявам напразно???
Благодаря! И успех на всички!

# 537
  • София
Здравейте момичета, имам един въпрос относно ДК7, знаете ли кога се начислява?
ДК7 - Детето посещава определени самостоятелни детски ясли най-малко 6 месеца преди записване (самостоятелните ясли трябва да са посочени поименно)
Синът ми посещава СДЯ от 07.10.2013г, но няма начислена тази 0.1 т.
За кои СДЯ става въпрос и има ли списък с ОДЗ-тата и ЦДГ- тата, които са приели този критерии?
Или аз пак нещо не разбирам?

# 538
Този ДК не съм го виждала да е приет от никое ДЗ.
Той по-скоро гласи, че определена градина взима приоритет децата от определена ясла.

# 539
  • София
Здравейте момичета, имам един въпрос относно ДК7, знаете ли кога се начислява?
ДК7 - Детето посещава определени самостоятелни детски ясли най-малко 6 месеца преди записване (самостоятелните ясли трябва да са посочени поименно)
Синът ми посещава СДЯ от 07.10.2013г, но няма начислена тази 0.1 т.
За кои СДЯ става въпрос и има ли списък с ОДЗ-тата и ЦДГ- тата, които са приели този критерии?
Или аз пак нещо не разбирам?
1 точка е, а не 0,1т. Автоматично става. То е в системата

Общо взето, след цяяяяяялата схема извода е един, на който са му приели мъника по редовен ред, да ходи да пуска тото.... Laughing
Това не е така, защото ако ти е провървяло в едно, не е ясно в другото, дали ще ти провърви... Аз пуснах тото, търках и някакви награди в самия ден - нищо Simple Smile Това, разбира се в кръга на нещата.

Относно свободните места. Пак ви пиша, че свободни места има и сега. Може би не са във Вашите райони, във Вашите ДЗ, но ги има.
2011
2012
и т.н.

Отделно от тези места, най-вероятно ще се освободят още места от незаписалите се. Може пак да не са във Вашия район или във Вашето ДЗ, но ще ги има.

За числата Ви обясних моето виждане. Във групата Класирани в лог файла са подредени по номера, а не по азбучен ред. И не мога да разбера на какво се противите.

Общи условия

Активация на акаунт