Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 969
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Мисля, че разбирам за какво точно се ядосвате, но това ме навежда на едно питане: нали уж е томбола и ти се пада някакво случайно число и ако се падне - падне. От коментарите по горе оставам с усещането, че е най- добре да ти се "падне" число, със започваща ниска цифра - да не би да има някаква статистика, че приемат най-вече числата за почващи с 1, 2,3 и т.н.?

След като към всяко дете се нареди едно от произволно избраните числа, влизат децата по ред от малки към големи числа. Така че целта е да ти се падне случано число започващо с малка цифра за да си сред първите. В списъците с приети и  неприети деца към градините и яслите може да видите в граничните групи влизат децата с по-малки номера, а не влизат тези с по-големи. Като както обясних принципа на раздаване на тези номера очевидно не е случаен. Случайно е само генерирането им. После всичко е наместване на наши и ваши хора.
Извинявай, ако желаеш, би ли ми писала на лични, за коя градина става въпрос, за да проверя така, както си проверих нашето по настояване на мъжа ми, който до последно не можа да повярва, че успяхме да се класираме, та ме накара да му "докажа" за да може да почне да черпи Thinking Иначе при нас съвпаднаха и случайните номера, и поредността на децата и хилядните от секундите и т.н.

# 541
  • София
Начислява се 1 т след посещение 6 месеца на СДЯ  2 група (не на ясла в ОДЗ) за кандидатстване в 1 градинска група

# 542
Да питам -често срещано явление ли е градините в софийските села да нямат предимство по местоживеене /за района/? От любопитство питам, че хич не ми се струва логично.

# 543
  • София
Мъжът ми остана без работа преди месец и съответно знаех, че нямаме никакъв шанс за яслата набор 2013. Но все пак въведох кандидатурата. Резултатът е ясен.  Днес се зачетох и въпросът ми е следния: Аз имам син на 15г, мъжът ми има син  на 16г, това може ли да ни даде точка? Във форумите само за точки от братя и сестри в същото ОДЗ пише, но нашите деца са големи. И след като не са общи деца, прави ли ни многодетно семейство? Синът на мъжът ми само лятото не е при нас. Ще бъда много благодарна, ако някой може да помогне.

Би трябвало да ви водят многодетно семейство и да получите +2т, ако живеете в едно домакинство с трите деца. Сега е малко късно, но може да се пробвате на следващи класирания.

# 544
К5. Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване – 1 т.

ДК7. Детето посещава определени самостоятелни детски ясли най-малко 6 месеца преди записване (самостоятелните ясли трябва да са посочени поименно)

Различни неща са

# 545
  • София жк Бъкстон
Мъжът ми остана без работа преди месец и съответно знаех, че нямаме никакъв шанс за яслата набор 2013. Но все пак въведох кандидатурата. Резултатът е ясен.  Днес се зачетох и въпросът ми е следния: Аз имам син на 15г, мъжът ми има син  на 16г, това може ли да ни даде точка? Във форумите само за точки от братя и сестри в същото ОДЗ пише, но нашите деца са големи. И след като не са общи деца, прави ли ни многодетно семейство? Синът на мъжът ми само лятото не е при нас. Ще бъда много благодарна, ако някой може да помогне.
Не знам дали ще съм ти от полза, но можете да ползвате точките за многодетно семейство, ако детето е присъдено при развод на вас или на мъжът ви. Не знам дали го обясних правилно, но ще ти дам пример.
Миналата година близко семейство във вашата ситуация с деца от предишни бракове, в системата ги бяха записали като деца в семейството и класираха общото им дете с 10т. Но впоследствие им беше отказано записване, защото детето на мъжът при развода е присъдено на майката и не се водело член на тяхното семейство.

# 546
  • София
Да питам -често срещано явление ли е градините в софийските села да нямат предимство по местоживеене /за райнона/? От любопитство питам, че хич не ми се струва логично.

Не знам дали е често, но колежка от Казичене, р-н Панчарево се опаква. Дава се подточка за местожителство, но важи за целия административен район Панчарево, който е много голям, а не за Казичене ...

# 547
  • София
К5. Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване – 1 т.

ДК7. Детето посещава определени самостоятелни детски ясли най-малко 6 месеца преди записване (самостоятелните ясли трябва да са посочени поименно)

Различни неща са

Разбира се  Peace. Аз спя!

# 548

Да питам -често срещано явление ли е градините в софийските села да нямат предимство по местоживеене /за райнона/? От любопитство питам, че хич не ми се струва логично.

Не знам дали е често, но колежка от Казичене, р-н Панчарево се опаква. Дава се подпочка за местожителство, но важи за целия административен район Панчарево, който е много голям, а не за Казичене ...

Това не трябва да е така, но пак е по-добре от градини, в които изобщо не се дава предимство за живеещите в селото и района Shocked

# 549
Не знам дали ще съм ти от полза, но можете да ползвате точките за многодетно семейство, ако детето е присъдено при развод на вас или на мъжът ви. Не знам дали го обясних правилно, но ще ти дам пример.
Миналата година близко семейство във вашата ситуация с деца от предишни бракове, в системата ги бяха записали като деца в семейството и класираха общото им дете с 10т. Но впоследствие им беше отказано записване, защото детето на мъжът при развода е присъдено на майката и не се водело член на тяхното семейство.

Мъжът ми няма брак и не е имало дело. А при моят развод детето е присъдено на мен

# 550
  • София

Не знам дали е често, но колежка от Казичене, р-н Панчарево се опаква. Дава се подпочка за местожителство, но важи за целия административен район Панчарево, който е много голям, а не за Казичене ...

Това не трябва да е така, но пак е по-добре от градини, в които изобщо не се дава предимство за живеещите в селото и района Shocked

И Район Връбница включва Волуяк и Мрамор, които са ми адски далече, а нямаме подточка за Надежда,  която пък е през улицата ни. Това за мен е абсурд.

# 551
И аз имам въпрос.Тези случайно генерирани номера за граничните групи в първото класиране запазват ли се за следващите класирания или ще се теглят нови?

# 552
това райониране определено е несъвършено... чоплено е през годините, но аз лично не помня да е било формулирано адекватно ново, което да бъде предложено за обсъждане...

Ние се водим район Студентски, но аз съм на един булевард от Изгрев (1 спирка на метрото или 15-20мин пеша). От другата страна ми е Младост, пак на 1-2 спирки с метрото, пеша не става заради гората Simple Smile

Зоните трябва да се застъпват. Все от някъде трябва да минава границата и това все ще е през някоя улица и ще се чудиш що отсреща не може ....
Та ако зоните се застъпват е по-човешко... То и за това има опция в системата ама не се ползва особено. Директорите на ДЗ могат да посочват повече от един район... Защо не го правят? Може би това е някаква отправна точка?

И аз имам въпрос.Тези случайно генерирани номера за граничните групи в първото класиране запазват ли се за следващите класирания или ще се теглят нови?

Не, теглят се нови.

# 553
Като цяло очевидно е неадекватно районирането. Дано поне анкетата да повлияе по някакъв начин.
Това дали да ползваш предимство по местоживеене си го гласува самата градина, нали? В такъв случай нищо не може да се направи. Мислех си, че в селата е невъзможно педагогическия съвет да гласува подобно нещо, но явно не е така.

# 554
  • София
Щурче, на мен са ми отговорили абсолютно същото. Аз съм обяснила по различен начин питането си, така че едва ли не са го разбрали, ами наистина отбягват въпроса за номерата.

С абсолютно същите думи ме пращат да видя номерата в списък "Некласирани", като че ли има нещо общо. Въпросът е на какъв принцип са разбъркани имената във втория лог файл, ей това е цялата мистерия.

Общи условия

Активация на акаунт