Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 33 969
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Гранични, според мен, са районите, граничещи с конкретния район. Но всяко ОДЗ може да си рещи дали да вкл. и тези райони.

# 571
  • София
Случайните номера се генерират от външно устройство, не са вързани в софтуера.
После се раздават в поредността, зададена от външното устройство за всяка гранична група, като самите деца в групата се теглят от системата произволно а не по азбучен ред. няма междинна стъпка, за да има трети файл. и уникален входящ номер няма, обяснено е:

http://kg.sofia.bg/isodz/news/203
и
http://kg.sofia.bg/isodz/news/399

Така ми звучи логично.

# 572
Здравейте мами  Hug
Изправена съм пред следния казус и много се надявам някой да е минал по този път и да ме посъветва за верния път на поведение.
Детето ми е прието на първо класиране и получих заявление с изискваните документи за записване. Проблемът е, че бащата на детето ( не сме имали никога брак) е чужденец - работещ и живеещ постоянно в страната си ( членка на ЕС), и без какъвто и да е бизнес или адрес на територията на РБългария - не само в момента, а по принцип. Изискването в заявлението ми е да се предостави служебна бележка или преведен и легализиран документ въз основа на който лицето полага труд. Писах до системата с обяснение на моя казус, оттам просто ми отговориха, че им трябват всички документи, които са описани, за да докажа, че и втория родител е работещ. От компанията на бащата, HR отдел, мигновено ми издаде бележка на бланка на фирмата с текст упоменаващ работния  му стаж в тази компания и данните на фирмата, включително VAT регистрационен номер. Проблемът обаче е, че тези хора нямат мокър печат (каквото е изискването) - а от модерните сухи печати(преге) на които няма мастило. Това едно, второ - нямат форма за регистрация на писма (с входящ/изходящ номер). И аз сега се чудя - ще ми приемат ли аджеба този документ? Защото транспортирането му спешно до БГ ще ми струва една торба пари, а после и легализирането му - още повече  Banghead Да кажа, че предвидливо преди една година при нотариус подписахме неговото пълномощно към мен като официален настойник на детето, с което мога да взимам еднолично решения (включително да го представлявам пред детски градини училища)....
Та мили дами - някой сблъскал ли се е наскоро с подобен казус и как подходихте/разрешихте го?
Благодаря предварително на всички, които ще се отзоват   bouquet

# 573
  • София
Случайните номера се генерират от външно устройство, не са вързани в софтуера.
После се раздават в поредността, зададена от външното устройство за всяка гранична група, като самите деца в групата се теглят от системата произволно а не по азбучен ред. няма междинна стъпка, за да има трети файл. и уникален входящ номер няма, обяснено е:

http://kg.sofia.bg/isodz/news/203
и
http://kg.sofia.bg/isodz/news/399

И Грета Ей е права, за да се манипулира софтуера трябва да се прави това за всеки отделен случай. Цялото класиране става за броени минути, програмата извършва по 100 операции в секунда, как си представяте някой да седне да сверява кой е най-малкия номер за групата, па да гласи дете за малък номер. начините за заобикаляне на правилата са други, не томболата..

Не знам как си представяш децата да се теглеят случайно едно по едно, за да стане случайно, трябва да се ползва генератор на случайни числа, а това не е описано на сайта.
Но това няма значение.

А за времето, не е проблем, при компютрите става въпрос за милисекунди. Всъщност може да се направи един джам и да се въвеждат деца с приоритет( да им се дава найй-малкия номер).
Но най-вероятно ако за едно място са си платили 2 деца, тогава кое ще се дореди?

# 574

НОВИ свободни места се обявяват всеки понеделник. Тук не става въпрос за незаетите от първо класиране места.  Peace
[/quote]

А какво означава "нови"? От къде се отпускат тези места? И има ли някъде да погледна как преди класирането са се обявавали тези "нови"места, за да знам поне какво ни очаква?

# 575
  • София
Не става въпрос, че има шашми. Просто ни е интересно как точно става класирането. От дадените два лог файла явно не може да се разбере и не може да си задоволим любопитството...

Не може да се отговори на въпроса как точно на дете X се е паднал номер Y , като номер Y не е поредния следващ във файла с числата. Приемаме, че няма нужда да си отговорим на въпроса, защото класирането е само за няколко минути 14:16 - 14:22 ч. през които шашми не могат да станат.
Системата е заключена от предния ден 18 ч. Просто разсъждавам...

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 18:57 от milka22

# 576
  • София
Рядко се отпускат. Може някое от класираните деца да се окаже с невалидни документи, друго да се е отказало. Може някъде да пуснат цяла нова група.

# 577
"Новите" места са от незаписалите се след първото класиране или от деца, които междувременно са се преместили, или поне аз дотолкова разбрах...

# 578
Местата на тези деца, които не са се записали до 23.05, ще се включат на второ класиране. На класирането на 19.05 според мен ще се включат местата на децата, които официално са се отказали от място до тази дата. По назад беше обяснено за текущите класирания и местата за тях.

Как официално се отказват от местата си? Не съм срещнала някой да потвърждава отказа си, просто ако не се запише и освобождава място, не е ли така?

# 579
  • София
За новите места - разгледайте новините от миналата година
има обявени нови за втори трето класиране
http://kg.sofia.bg/isodz/news/1079
http://kg.sofia.bg/isodz/news/1083
И по нататък
http://kg.sofia.bg/isodz/news/1096

Да се надяваме и тази година така да обявяват.

А вижте вече свободни места - още първия ден започнаха да се отказват деца и да се появяват по 1-2 свободни места в повечето квартали. Лошо е, че вече няма 2 опашки и за тези единични места все се появяват деца с 10+ т.

# 580
Незаписалите се деца си освобождават вече заявените свободни места от преди - това не са местата, които се обявяват в понеделник. В понеделник се обявяват напълно НОВИ свободни места.
Примери: уплътняване на групите; липса на чакащи в някой набор и съответно пренасочване на тези места към друг набор, нови групи и т.н. Тези места са пренебрежително малко, но все пак, ако някъде има възможност за прием, трябва да има и възможност за пускане на тези места в системата.

# 581
  • София
Последно за номерата - тръгнах да разглеждам файловете, като се сетих за предаването Господари на ефира от преди няколко години "Корупция с леля Рени в 69 - то ОДЗ" /няколко епизода са, може да се намери с гугъл/ и там леля Рени обясняваше как Мимето ще бръкне в компютъра.
Системата е заключена от предния ден 18 ч. Класирането е чак следобед на другия ден само за няколко минути 14:16 - 14:22 ч. през които шашми не могат да станат. Но какво става преди това. Просто разсъждавам...  

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 19:18 от milka22

# 582
Това пък с Мимето беше такава голяма измислица, чене е истина колко прости хора има и се връзват на глупости като въпросната майка. Пробвала се женицата да направи някой лев, пък който се върже. Балъци бол.

# 583
Здравейте,

Ние сме от отхвърлените от системата....... а аз трябва да се върна на работа....... моля да ми дадете информация къде да търся актуална информация за частни ясли........ гледах сега за Джани родари, ние сме в София в Гео Милев и за тази ясла мнения намерих от 2008 но нищо актуално.......

Благодаря предварително..

# 584
rumipet2, провери в темата за частните детски ясли и градини.

ciarabella, служебните бележки си имат задължителни реквизити. Много зависи от директорката дали ще приеме бележката. Аз бих говорила с нея, преди да плащам за доставка и превод. Най-добре да ти я изпратят сканирана и да й я покажеш и преведеш на място.

Общи условия

Активация на акаунт