Внимание - храна, която не става за ядене

  • 2 859
  • 10
  •   1
Отговори
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 340
Момичета, сред красивите снимки на вашите кулинарни шедьоври пльоскам една тема, защото много се ядосах вчера. Купих от Билла червено зеле с идеята да направя салата към вечерята, но се оказа, че е КАМЪК. Цялото в твърди жили и лико, включително до самата сърцевина. Отвън изглежда хубаво и крехко. Струваше към 2.80лв/кг

Не си купувайте от него в никакъв случай!

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 08:48 от Редактор*

# 1
  • Мнения: 557
Не го хвърляй - нарязано на парченца 1 см, даже накъсано с ръце (от яд!) - и на кимчи; става супер; тия твърдите зелки са по-добри като че ли, отколкото нормалното салатено зеле.
Вместо оризов оцет може и ябълков да се използва.

# 2
  • Мнения: 692
това зеле се яде готвено - задушава се в малко олио/зехтин + карамфил , мускатов орех, ким, сол + ситни парчета ябълка или круша , може и настъргани. традиционна холандска рецепта. много е полезно. пълно е с витамини и антиоксиданти. има много рецепти в нет-а.

# 3
  • Мнения: 1 265
това зеле се яде готвено - задушава се в малко олио/зехтин + карамфил , мускатов орех, ким, сол + ситни парчета ябълка или круша , може и настъргани. традиционна холандска рецепта. много е полезно. пълно е с витамини и антиоксиданти. има много рецепти в нет-а.

...А с какво название да търсим подобни рецепти??? - (дайте моля идея). И много благодаря за тази  Peace

# 4
  • Мнения: 692
Здравей Сем,

Като red cabbage.
Ето тук например : http://allrecipes.com/recipes/fruits-and-vegetables/vegetables/c … bage/red-cabbage/ и тук http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/must-try-r … -balsamic-vinegar

други варианти са задушено със зехтин, розмарин, черен пипер, парченца бекон, червен лук.. 

сервира се към ястия от месо ( задушено говеждо, телешко, свински пържоли, котлети, може и печено пиле) + сварени картофи.

# 5
  • Мнения: 557
И още една идея - в английските супермаркети често зелето си е принципно такова, и сме му свикнали. Освен идеите за туршии (скоростно-ферментирали като кимчито или нормални, като нашенските) и предложението на Марси, нещо, което отдавна прилагам - след като се отделят листата, ги тикам във фризера; и след размразяване стават за сърми, просто омекват. Ако имаш мерак, може и да ги ферментираш навити в буркани, ама де толкоз търпение. Изобщо, варианти много.  Simple Smile

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 29 041
Взимали/готвили ли сте  ориза на Крина "Баланс"?
Аз приключих един пакет,но чак днес ми направи впечатление,че при измиването водата беше една гъста и кафеникава,плакнех го сигурно повече от 10 води...и накрая почти бял си стана....уж бил някакъв специален сорт м/у бял и кафяв,но май ще се окаже оцветен Close  Иначе е вкусен...

# 7
  • EU
  • Мнения: 451
Здравейте, момичета! Червеното зеле става супер като го настържа на рендето. Овкусете го с оцет и зехтин и е готово. Първия път и аз го рязах с ножа, но нищо не стана. Заболя ме устата да го дъвчам. После една приятелка ме осветли как да го приготвям.

# 8
  • Мнения: 54
Моя приятелка ме светна да го пусна на сокоизтисквачката. След което сока го пиеш и оставяш 1/3 или по малко за да залееш с него сухият материал, който е останал след изтискването. Увкосява се с чесън смлян, лимонов сок, зехтин, накълцана на ситно целина, по възможност праз или пресен лук смлян и пасирана люта чушка. Може да се сервира като млечна салата на топки. Става страхотна разядка, един витаминен ударен бум.  chef

# 9
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 340
Лелеее, момичета много благодаря за идеите.  Не, че ще купя втори път такава пръчка, ама все пак е окуражаващо да знае човек, че с всяка гадна храна може да се справи. Те някъде и хлебарки ядат, пък аз за едно твърдо зеле опищях форума  newsm78

# 10
  • Мнения: 9 992
Взимали/готвили ли сте  ориза на Крина "Баланс"?
Аз приключих един пакет,но чак днес ми направи впечатление,че при измиването водата беше една гъста и кафеникава,плакнех го сигурно повече от 10 води...и накрая почти бял си стана....уж бил някакъв специален сорт м/у бял и кафяв,но май ще се окаже оцветен Close  Иначе е вкусен...

Не , явно няма и да взема. Мерси че сподели .

Не само червеното зеле е твърдо ами и има един друг сорт бяло , което пак за нищо не става. Зависи от сорта . Най-хубавия е кьосе . Познавало се , че седяло рошаво , а не стегнато и с хубав вид като другите. Също да е прясно отгоре трябва да е с по-тъмно зелени листа .

Общи условия

Активация на акаунт