Kонсултации с адвокат

• 212 200
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 270

1.Въпрос
Искам да знам,мога ли да го съдя за клевета и обида.
Не исках да се стига до тук,но незнам как да го накарам да спре.
2.Въпрос
Мига ли да му отнема изцяло родителските права,не ми се иска да опирам до него за нищо.
Опитва се да ни съсипе,защото не му играя по свирката.
Благодаря ви!

[/quote]
 Здравейте, по първия въпрос: Обидата и клеветата са престъпления от частен характер, преследват се по тъжба от пострадалия до съда.Това трябва да се извърши до 6 месеца от извършване на деянието.Важно е да конкретизирате ден, дата и точните думи, които е отправил към Вас.Добре е да имате свидетели, които да потвърдят пред съда казаното от Вас.В производството можете да предявите и граждански иск, за нанесените вреди.
По втория въпрос: Лишаването от родителските права е крайна мярка, която съда налага на родител, при особено тежки случаи, при които родителя с поведението си застрашава развитието на детето или който трайно не полага грижи за детето си и не плаща издръжка.За трайно съдебната практика приема, че е 1год.

# 271
Много ,много благодаря.
Свидетели имам.
Половин година има,от публичното коментиране ,че детето прилича на друг,не на него.
Той не е виждал детето от 3 месеца.
Детето е на 1 година и два месеца .
През това време я е виждал в месеца веднъж за по 10 минути.
Не мисля ,че това е добро отглеждане на дете,но и не го карам на сила.
Майката,бащата и всички роднини на бащата на детето ми,не искат дъщеря ни.
Той не си помръдва пръста за нея.
Проблема ми беше,че адвоката ми се оказа ,негов приятел.
И въртяха делото повече от половин година,а ставаше на въпрос за един подпис.
Мисля да наема друг адвокат.
За вашия отговор ,съм искрено благодарна .
Много помагате на хората е безисходица .
Трябва да се гордеете със себе си.
Давате ни надежда за добро бъдеще.
Отново Благодаря.

# 272
Има и друго.
В повечето случай с били СМС съобщения.
Или в чата.
Те вървят ли пред съда?

# 273
Здравейте,
Ще ви разкажа накратко казуса си:
Имам дъщеря на 17г ,която живее в София. С баща и се разведохме преди 14г и съда му присъди издръжка от 50лв. Той ми плаща по 100,но със страшни закъснения от порядъка на 10-20 дни, месеци .. Разходите за детето са големи. Квартира, джобни, за някоя дрешка. Аз взимам малка заплата и не мога да и осигуря всичко, разбрали сме се с него, тя си разпределя парите за месеца, но той като забави и тя остава без пари милата и взимам заеми и т.н. От негова страна е страшно несериозно и възмутително. Налага и психически тормоз, не дава пари за дрехи ,за учебници, за лекарства. Тя има здравословни проблеми,които налагат поне 60лв за лекарства всеки месец. Дъщеря ми се лишава от облекло ,от излизания и забавления ,за да плаща лекарствата и уроците(иска да кандидаства медицина и уроците са много скъпи Химия-50лв 3часа, биология също). Та въпроса ми е , той има още едно дете, на което плаща издръжка и две гледа вкъщи, прави някакви схеми и пише ,че се осигурява на минималната. В момента се премести в Германия и е регистрирал фирма,води се немски гражданин. Можем ли да заведем дело за увеличение на издръжката и за психически тормоз? И какви са шансовете да спечелим? Много ще ви бъда благодарна, намирам се в задъдена улица и ми е много тежко,че детето ми минава през такива моменти ,че вижда незаинтересования и арогантен баща как постъпва с нея.

# 274
  • Бургас
Здравейте!      Подадох молба за развод м.ІІІт.г. Съпругът ми ме помоли, адвокатката ме посъветва да спра делото. В края на 6-мес. период го възобнових - на 7.10, което го вбеси. Първата вечер искаше да се скараме, казах че няма да говорим когато е пил. От 2 дни не споменава за разговор. Дъщеря ми на 7.11. т.г. става на 18г., ученичка в 12 кл., синът е на 8,5г. Снощи дъщеря ми каза че баща й иска до понеделник да му каже тя с кого иска да живее. В молбата съм посочила, че искам да остана в жилището, в което живеем от близо 3 г. до навършване на 18г. на сина. Жилището е на името на съпруга ми, от преди около 25 г.  Съпругът ми пие всяка вечер, обижда ме , посягал ми е няколко пъти, а молбата я подадох след като ме удари, за което виках полиция. Полицаят се изрази, че като ни  гледал - аз 50 кг и мъжа ми 2 пъти повече, ако ме ударел кой знае какво ще стане с мен, може би ме бил помилвал. Следи и свидетили от удрянето няма. Свидетели на сканадалите ни също. Единствено сина ни чуваше всичко което ставаше. Каза ми че миналата вечер баща му му казал че съм мръсна хлебарка.
Какви са вариантите за мен, ако дъщеря ми реши да остане с баща си.
Най вероятно делото ще бъде след като тя е навършила пълнолетие. До какво води това.

# 275
Здравейте Simple Smile От известно време ми се върти в главата да заведа ново дело за повишаване на издръжката.Преди 4 години,когато синът ми беше на 2 години,бащата бе осъден да изплаща по 100 лв,те и тогава не бяха достатъчни,а сега съвсем.Проблема,е че аз не съм събирала фактури,когато детето се разболее или като му купувам дрехи и за ред други неща.При тези обстоятелства има ли шансове да му увелича издръжката.

# 276
...увелича издръжката.
ОТГОВОР: Купете си една папка от книжарницата за 0.60 лв. и си обещайте на себе си, всеки един разход, който правите за детенцето да отделяте в папката всички документи. Водите го на лекар и слагате амбулаторния лист, рецептата и касовия бон. Купувате му обувки за зимата, касов бон (прикачете към него бележка, че това са обувчиците) и т. н. Съдебната практика сочи, че може да депозирате ИМ, но нека адвоката Ви има по-големи шансове да извоюва по висока издръжка.
Аз днес се споразумях за 200.00 лева за дете на 6 годинки, но това е мое дело и аз съм преценила и доказала нуждите на детето.
Издръжката се определя спрямо нуждите на детето и възможността на родителя да дава сумата. Вие се фокусирайте да докажете нарасналите нужди.

# 277
Можем ли да заведем дело за увеличение на издръжката и за психически тормоз?
ОТГОВОР: Да за издръжката, не за психическия тормоз. Това са две дела два хонорара, едно почти е обречено, а и няма смисъл.
Адвокатът, който ще наемете ще Ви обясни, че има начин как да се изиска сведение за всичко в Германия, колко получава, какъв наем плаща, какви са осигуровките му и т.н. Детето Ви е голямо съсредоточете се да докажете неговите разходи и нужди, а адвоката ще докаже възможността бащата да плаща издръжка. Вижте предния пост и съветите ми в него.
адв. Черкезова

# 278
Искам да попитам , когато няма брак и мъжът тормози жената с постоянни обаждания и преследвания, а тя е бременна.. когато роди, детето при кой ще остане ??

# 279
Искам да попитам , когато няма брак и мъжът тормози жената с постоянни обаждания и преследвания, а тя е бременна.. когато роди, детето при кой ще остане ??

Новородените бебета остават при майката, не се притеснявайте.Нали само Вие можете да го накърмите.Можете да заведете дело за домашно насилие, за да спре да Ви тормози, както и веднага след раждането е добре да заведете дело за упражняване на родителски права, за да може срещите с бащата да са точно определени, като време, място, обстановка, в присъствие на кои лица/напр.при новородени, можете да изисквате срещите с бащата да се осъществяват във Ваше присъствие до навършване на определена възраст на детето/.По този начин няма как да има претенции за друго, освен да бъде спазен режима и срещите ще бъдат регулярни, а и ще определите издръжка/минималната е 95лв./.

# 280

Новородените бебета остават при майката, не се притеснявайте.Нали само Вие можете да го накърмите.Можете да заведете дело за домашно насилие, за да спре да Ви тормози, както и веднага след раждането е добре да заведете дело за упражняване на родителски права, за да може срещите с бащата да са точно определени, като време, място, обстановка, в присъствие на кои лица/напр.при новородени, можете да изисквате срещите с бащата да се осъществяват във Ваше присъствие до навършване на определена възраст на детето/.По този начин няма как да има претенции за друго, освен да бъде спазен режима и срещите ще бъдат регулярни, а и ще определите издръжка/минималната е 95лв./.

Ами, ако детето е на майката на име, защото, аз не искам да живея с него, нито искам да ми дава, каквото и да било , в такъв случай, какво следва след това ???

# 281
Ами, ако детето е на майката на име, защото, аз не искам да живея с него, нито искам да ми дава, каквото и да било , в такъв случай, какво следва след това ???
     Ако бащата не припознае доброволно детето си, то ще е само с един родител (по документи) - вие. Той няма да има право на лични отношения, вие - на издръжка. Ако реши да го припознае, имате възможност да оспорите припознаването. За него ще остане възможността да предяви иск за установяване на произход пред съда. Ако го направи и е биологичният баща - ще спечели. Т.е. детето ви ще има баща по документи и с всички права на родител. Какви са нагласите на този мъж? Иска ли да припознава детето? 

# 282
     Ако бащата не припознае доброволно детето си, то ще е само с един родител (по документи) - вие. Той няма да има право на лични отношения, вие - на издръжка. Ако реши да го припознае, имате възможност да оспорите припознаването. За него ще остане възможността да предяви иск за установяване на произход пред съда. Ако го направи и е биологичният баща - ще спечели. Т.е. детето ви ще има баща по документи и с всички права на родител. Какви са нагласите на този мъж? Иска ли да припознава детето? 

Иска, но в същото време ме заплашва с насилие и телефонен тормоз.. Бременна съм в 6 месец и той ми казва, че ще ме води на някакви изследвания докато съм бременна, за да види дали е бащата ... Аз не искам да живея с него, защото не мисля, че аз и детето ми ще живеем спокойно така.  Като родя и той не е в родилното, аз мога ли да запиша детето на мое име ?

# 283
    Детето ще бъде записано само на твое име, тъй като нямаш брак. Баща му може да дойде още отиде в общината и да го припознае. Ще ти пратят съобщение със срок да оспориш припознаването, ако не го направиш, ще съставят акт за раждане на детето, в който ще посочат и него като родител.

# 284
Искам да попитам, записи от телефонен разговор и смс-и помагат ли в прокуратурата или в МВР ???

Общи условия

Активация на акаунт