Kонсултации с адвокат

• 212 182
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Благодаря много за отговорите. Продължавам да обмислям какво да предприема . Hug

# 361
Здравейте , ако искате мога да ви пратя координати на доста добра адвокатка от София иамм лични впечатления ако решите пишете ми, поздрави

# 362
Ако не отида да получа решение на съда, какво следва? /гражданско дело/
Кога решението на съда влиза в сила?

# 363
  • Враца
Здравейте.
Има начини, уредени в ГПК, чрез които документи, в случая решението, да се счита за получено от Вас. Няма да навлизам в подробности, а пък и Вие не пишете каква страна сте по делото, присъствала ли сте на заседания, решението в чия полза е...

Решението влиза в сила, когато е изтекъл срокът за обжалване, и в него никоя от страните не е подала въззивна/касационна жалба.

Винаги, винаги съветвам клиентите си да си получат книжата и да могат да докажат твърденията си по делото.
Странно ми е, след като имаш право да се защитиш, защо се лишаваш от него?!?
Но изборът е персонален, така че Вашето мнение може да е по-различно от моето.  Simple Smile
В крайна сметка, решението се постановява в полза или вреда на клиентите ми, а не на мен лично, така че не натрапвам мнението си, а само го споделям.

Успех!

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 20:02 от Трън в Очите

# 364
По добре ако все пак смяташ,че нещата се задълбочават потърси правна помощ за да не стане по-сериозно само мнение не ангажирам никого хубава вечер на всички !!!

# 365
В сайта на съда статуса на делото е решено.
Изтеглих решението и в края му пише: Решението подлежи на обжалване пред .................................... в двуседмичен срок от връчването му на страните.
Въпросът ми е какво става ако взема решението, и по-скоро какво става, ако решението не ми е връчено?

# 366
В сайта на съда статуса на делото е решено.
Изтеглих решението и в края му пише: Решението подлежи на обжалване пред .................................... в двуседмичен срок от връчването му на страните.
Въпросът ми е какво става ако взема решението, и по-скоро какво става, ако решението не ми е връчено?

аАз мога да кажа със сигурност, че срока си тече , така ,ч е по-добре не губете време, а обжалвайте или сама или чрез адвокта ако не е във ваша полза, ако имате нужда пишете на лични.

# 367
  • Враца
Аз съм Ви отговорила по-горе.

Повтарям:
Ако не сте получили решението още, призовкарят ще направи така, че да го получите, или да се счита за получено.
Има начини.

Ако е получено, тече срокът за обжалване.
Ако още не Ви е ясно, пишете ми на лични, ще Ви обясня процедурата по-подробно, за да не ставаме отегчителни с писането надълго и нашироко на разни процедури.

# 368
Съжалявам, че пиша анонимно, но нямам избор. Приятелят ми иска да припознае дъщеря ми и да сключим брак разбира се. Детето е на 12г., той не е биологичен баща. Проблема е, че служителката в ЕСГРАОН, при която ще се пусне молбата за припознаване, е новата приятелка на биологичния баща, той ще бъде уведомен незабавно и ще ми вгорчи живота. Кой има право да оспори този акт? Детето разбира се, носи моите имена и не е припознато. Има ли вариант припознаването да стане само чрез нотариус, без да се минава през ЕСГРАОН и колко време отнема самата процедура? Благодаря предварително!

# 369
  • София
Здравейте,
Майка съм на двумесечно, таткото си тръгна още докато бях бременна. Тече процедура по припознаване в момента.Помагал е финансово, вадил е фактури за всяко плащане. Предстои да се съдим за издръжка и права.
Искам да попитам:
1. Какъв режим на посещения най-възможно ще му отсъдят, при положение че никога не е живял с нас.
2. Негов чист доход е 6000лв нетно, няма кредити. Моят е към 1800, живея при родителите си.
Каква издръжка мога да очаквам? Мога ли да изисквам издръжка назад, при положение, че за всеки закупен пакет памперси е вадил фактури.
3. Четох че има решения да присъждат детето още от две годишна възраст с приспиване при бащата. Кога е допустимо това?
4. Бащата ме обижда, включително писмено и ме тормози. Това мога ли да използвам или не? Да подам жалба в полицията ще има ли смисъл? Или да извадя медицинско свиделство за тормоза?
Благодаря!

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 23:01 от Иванка Манолова

# 370
  • Враца
Анонимен,
Процедурата е следната- отивате при нотариус, и мъжът, който иска да припознае детето Ви, заверява декларация.
Подавате я в ГРАО. /Това не може да бъде избегнато. /
Срокът, в който служителката трябва да "придвижи преписката", е 7-дневен.
Ако не се случи в този срок, можете да подадете жалба в входящ номер до общината, в която работи тази жена, че не си върши работата, ной-общо казано.

Вероятно Ви интересува какво следва после?
Другият, биологичният баща, ще има срок от 1 година да оспори припознаването, ако счете, че не желае Вашият съпруг да бъде вписан като родител, а лично той.  Simple Smile
Можете сама да прецените доколко той ще е мотивиран да похарчи хиляди левове за съдебната процедура и ДНК експертизите, и дали ще има желание да бъде вписан като баща.

Други лица, които могат да оспорят припознаването сте Вие- в тримесечен срок от припознаването, и детето- в едногодишен срок от навършването на пълнолетие.

Бъдете спокойна, и се радвайте, че имате такъв прекрасен Човек и баща на детето до себе си!!!
Надявам се, че няма да имате проблеми! Успех!

Иванка Манолова,
Започвам въпросите Ви отзад напред.

Ако смятата, че сте била жертва на домашно насилие, молбата за защита пред районния съд можете да подадете в 1-месечен срок от акта на насилието. В противе случай- не можете да подадете такава молба.
В полицията няма срок, доколкото ми е известно, но и те могат да В защитят само от пряка и непосредствена опасност /например, ако нападателят е пред вратата Ви и Ви блъска и Ви заплашва.
Иначе, органът за подаване на молба за защита от дом. насилие и издаване на ограничителна заповед /евентуално/ е районният съд.

Ако имате такава заповед, тя би имала тежест при едно производство за родителски права и издръжка, но съдията ще прецени доколко ще повлияе.

Иначе- не мога да Ви отговоря конкретно на повечето въпроси, поради факта, че всеки съдия преценява според конкретния казус за издръжката, режима на родителски отношения и т.н.
Издръжка можете да искате за 1 година назад, но т-к- детето е на едва 2 месеца- можеде да искате от момента на раждането.
Ако съдът постанови режим на родителски отношения с детето с преспиване, вероятно това ще бъде от навършване на детето на по-голяма възраст, но не мога да В икажа какво точно би било.
Във всеки случай, има втора инстанция, на която можете да обжалвате решението, ако считате, че не е във Ваша полза.
Потърсете адвокат, защото с него можете да поговорите за всичко това по-обсстойно, а и за да Ви подготви за това кое е реално, и оке- "градски легенди".

Успех!

# 371
Трън в очите, благодаря от сърце

# 372
  • София
 Благодаря ви! А фактурите, които взима като доказателство, че се е грижил за детето и е взимал памперси и пр. имат ли значение? Те ще бъдат ли приспаднати от издръжката?

# 373
  • Враца
Да, възможно е.

# 374
  • sf
Има ли разлика в такси/цени за развод в провинцията и София?
И задължително ли е да се развеждаш по местоживеене?

Общи условия

Активация на акаунт