Kонсултации с адвокат

• 212 194
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 285
Какъв е начина да се отърва от бившия ми мъж с който нямаме брак а 13г съвместно съжителство и 3 деца но след като започна системно да ме бие спря да работи и пиеше като разпран аз се изнесох с децата вече 6 месеца от тогава не ме оставя намира постоянен психически тормоз или идва да ни притеснява постоянно постоянно пише и заплашва.А капакът беше тая вечер и с това чашата преля опитвах се да стане всичко нормално и тихо но явно няма да стане.Взе близначките от градина и от 17,00ч нямам никакви новини за тях не иска да ми ги върне.Полицията не ми помогна особено а той отказва да ми ги върне не знам къде са.Какви права имам и какво да направя след като баща им е пияница и отказва нормално да се разбере ме.Той застрашава децата с действията си.Все още чакам някакъв резултат от полицията.

# 286

По втория въпрос: Лишаването от родителските права е крайна мярка, която съда налага на родител, при особено тежки случаи, при които родителя с поведението си застрашава развитието на детето или който трайно не полага грижи за детето си и не плаща издръжка.За трайно съдебната практика приема, че е 1год........Аз съм баща на две момичета.От 2009 г. съм разведен до ден днешен водя само дела и не мога да взема нищо от присъдената ми издръжка.Сумата която съм дал по адвокати и разни институции е доста голяма,ефекта е нулев.Като се отнемат родителските права какъв е смисъла.Другия родител е длъжен да дава поне това което му е присъдено.Според мен отнемане на правата е и освобождаване на ангажименти .С едно изречение,грижите  финансово остават за сметка на родителя при когото са децата ..

# 287
Здравейте! Бащата на сина ми(нямахме брак) почина преди 5 години и му остави наследство -една къща на село. Към момента никой не живее там, а тя се руши и губи стойността си. Въпросът ми е дали може да се продаде и как? Детето е на 12 години и е единствен наследник.

# 288
  • Някъде там
Здравейте!!Майка ми и баща ми имат две деца аз и сестра ми и двете сме пълнолетни!Имат брак от близо 26 години!Но Баща ми се раздели с майка ми преди две три години и живее с друга жена в къщата на майка си!!!Нямат официален развод и сега аз и моята сестра тъй като сме си постоянно при майка ни, тъй като тя се грижи тя ни помага за всичко в живота без баща ми един път да е вдигнал телефона да ни пита как сме искам да се разделят официално!!!Първо защото като го помолихме да ни препишат семейното им жилище на нас той категорично ни отказа и второ и майка вече да не се занимава с него!!Въпросите са ми следните:
1. Как е най-добре да се разведат двамата като на 100 процента искаме апартамента да си остане за нас? Без да се продава и евентуално ако някой ден новата реши да го излъже да се оженят да няма посегателство върху апартамента!
2. По какъв начин децата са защитени в такава ситуация?
3. Ако се разведат и баща иска да продава апартамента а майка ми не иска вярно ли е, че се намесва съда и той го продава?

Благодаря за вниманието

# 289

1. Как е най-добре да се разведат двамата като на 100 процента искаме апартамента да си остане за нас? Без да се продава и евентуално ако някой ден новата реши да го излъже да се оженят да няма посегателство върху апартамента!
2. По какъв начин децата са защитени в такава ситуация?
3. Ако се разведат и баща иска да продава апартамента а майка ми не иска вярно ли е, че се намесва съда и той го продава?

1. Няма начин, който да дава 100% гаранция. Ако се бяха разделели докато поне една от вас беше непълнолетна, би имало подобна възможност. Сега я няма, освен ако доброволно не уредите този въпрос.
2. По никакъв. Пълнолетните хора за закона не са деца, представляват самостоятелни семейства, дори когато живеят в едно домакинство с родителите си. Живи хора могат да продават, делят, заменят всяко свое имущество, могат да похарчат парите както пожелаят, не дължат имущество на децата си. Само ако родителите даряват или завещават имущество, децата имат възможност да оспорят действията им след смъртта на родителя.
3. След развод баща ви може да продаде 1/2 ид. част от апартамента като е длъжен първо да го предложи на майка ви, която ще бъде съсобственик. Ако майка ви откаже да изкупи частта му на предложената цена, свободен е да я продаде на който си пожелае за същата цена. Ако реши да я дари или прехвърли срещу задължение за издръжка и гледане, не трябва да пита никой. За да се намеси съдът, баща и трябва да води дело за делба, тогава съществува възможност апартаментът да бъде изнесен на публична продан.

# 290
Здравейте! Бащата на сина ми(нямахме брак) почина преди 5 години и му остави наследство -една къща на село. Към момента никой не живее там, а тя се руши и губи стойността си. Въпросът ми е дали може да се продаде и как? Детето е на 12 години и е единствен наследник.
Възможно е с разрешение на съда. Вие ще представлявате детето при сделката. Документите и за сделката и за разрешението на съда (води се дело, което е бързо - до седмица се решава въпроса обикновено), ще трябва да ви подготви адвокат.

# 291
имам нужда от малко инфо.. ситуацията е следната : Постоянен телефонен тормоз и заплахи... Подадох жалба в Районна Прокуратура, но като отидох да видя, защо се бавят нещата , служителите ми казаха , че ми е отказаха... Ходих няколко пъти и в полицията, проблемният човек дори има едно разпореждане и един протокол от полицията, защото ми досаждаше, чакаше ме пред вратата, пиян,преследваше ме и т.н.. Въпросът ми е как се издава ограничителна заповед на такъв човек ... ??

# 292
  • Някъде там
Благодаря много! Последен въпрос:

1. Ако майка ми реши да си дари нейната част от апартамента на децата си, трябва ли баща ми да присъства при дарението и да е съгласен?

# 293
1. Ако майка ми реши да си дари нейната част от апартамента на децата си, трябва ли баща ми да присъства при дарението и да е съгласен?
Баща ви не трябва да присъства, но сделката може да стане само след развода.

# 294
Здравейте! Имали начин за извънсъдебно споразумение за издръжка на дете при съгласие от бащата на детето ми и мога ли да искам примерно 400лв издръжка, като той работи в чужбина легално с осигуровки около 3000-3500лв + друг бизнес

# 295
Здравейте! Имали начин за извънсъдебно споразумение за издръжка на дете при съгласие от бащата на детето ми и мога ли да искам примерно 400лв издръжка, като той работи в чужбина легално с осигуровки около 3000-3500лв + друг бизнес
Щом е извън съдебно споразумение, всичко може, стига да  имасъгласие и от двете страни.Заверете го нотариално за да може в последствие да си извадите изпълнителен лист, без дело за издръжка, ако бащата си промени мнението.

# 296
Благодаря много за отговора, но да питам при нотариус го правим и после в съда нямам работа така ли? И можем ли да включим дните и режима в които бащата да види детето?

# 297
Благодаря много за отговора, но да питам при нотариус го правим и после в съда нямам работа така ли? И можем ли да включим дните и режима в които бащата да види детето?
Може, отидете при адвокат да Ви го изготви и след това заверка при нотариус.

# 298
Здравейте!Разбрах,че съпругът ми има любовница и той се изнесе от семейното жилище.В момента се укрива-не ме е информирал къде живее,знам само адресът му на месторабота.Имаме дете на 5 месеца,което идва да вижда,когато пожелае за по 15-20мин.-толкова отделя.Имаме апартамент,къща и автомобил,закупени пи време на брака,както и потребителски кредити на негово име.Аз в момента съм в майчинство,получавам около 650лв.и планирам да се върна на работа до 1 месец.Сама съм в този град и работата ми е несигурна,за да издържам детето и взех решение да се върна в родния си град,където ми се предлага престижна работа и имам собствен апартамент,придобит преди брака.Интересувам се от следното:
-имам ли право да взема детето на 5 месеца с мен в родния ми град,далече от баща му,където ще започна нова работа и ще има всичко осигурено;
-има ли право да не информира къде живее,в случай че има желание да вземе детето за среща,ако не го върне аз как да го търся;
-имам ли право да се разведа,ако детето е под 1 годинка;
-него ли да чакам да подаде молба за развод или да подам първа аз;
-имам ли отношение към потребителските кредити на съпругът ми,теглени пи време на брака и как да се предпазя,в случай,че реши да тегли нови кредити,докато още не сме се развели.
 Моля за съвет как е най-добре да процедирам предвид изложената информация.

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 22:06 от desi1982

# 299
Здравейте.И аз се нареждам тук с въпрос.
1.Обмислям раздяла със съпруга ми с който имаме сключен брак от 9 години.Имаме деца на 9 и 5г.Интересува ме реално каква издръжка ще получавам от него за двете си деца,като го осигуряват на 4 часов работен ден,а също така има втора работа,почасово вечер и общите му доходи са 1000лв,но за всичко осигуровките му са на 4 часа.Той ме манипулира с това,че повече от 30лв издръжка на дете няма да му присъдят в предвид горните обстоятелства.
2.Имам потребителски кредит теглен на мое име обвързан с превод на заплатата ми,който е използван за ремонт на жилището МИ.Той е съдлъжник.Какъв е шанса и мога ли да го накарам по някакъв начин да плаща част от кредита до изтичането му,което е след 3г.Защото имам опасения,че ако се споразумеем така и той не изпълнява своята част мога да има запор на заплатата...

Благодаря предварително за отделеното време! bouquet Искам да имам поне малко яснота за нещата и едва тогава да си наема адвокат.

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 09:55 от Анджела5156

Общи условия

Активация на акаунт