Милано - 4

• 78 942
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Здравейте, момичета! С такова огромно удоволствие и наслада изчетох разказите на millenitta и Bliss, които ме оставиха без дъх! Предстои ми пътуване до Милано от 5 август за шест дни с дъщеря ми и сме направили доста наситена програма. Искаме да си направим екскурзия до едно от езерата - Комо или Маджоре, за съжаление няма да имаме възможност да отидем и на двете. Моля ви, посъветвайте ме, къде е по-добре да отидем, въпреки че е много сложен въпрос като гледам колко е красиво и на двете езера. Ще ползваме обществен транспорт, не съм шофирала отдавна и се страхувам да карам в Италия. Какво е по-добре да ползваме от Милано - влак или автобус, а по езерата с ферибот или с бързите лодки? Ако може някой да ме ориентира за свободно CIRCULATION ticket, които се ползват за езерата? Предварително ви благодаря!  Simple Smile

# 76
  • Sofia
Ние също ще пътуваме за 6 дни, също с обществен транспорт. Сто пъти прередих програмата, трудно е да се избере едно от езерата, но в крайна сметка предпочетохме Комо - хем е по-близо, хем можем повечко неща да посетим.
Програмата ни е:
1 ден: Разглеждане на Бергамо и нощувка там
2 и 3 ден: Милано и Тайната вечеря, с 2 нощувки
4 ден: С влак до Варена, разглеждане на Варена, вила Монастеро, с корабче до Беладжо, вила Мелци, разглеждане и нощувка в Беладжо
5 ден: С карта за корабчетата моткане из селищата наоколо, вкл. и Вила Карлота, нощувка в Мазегра
6 ден: С автобус до Комо, разглеждане, влак до Милано и нощувка
7 ден: Сбогом, Милано!

http://www.navlaghi.it/c_download/NLC%20tariffe%20viaggiatori%202014_ENG.pdf
A6olq, във втората таблица са цените на многократните билети. От лявата таблица решаваш докъде ще пътуваш и съответно вземаш карта за зона 3, 4 или която искаш.

Последна редакция: пн, 19 май 2014, 01:29 от noshtna_ptica

# 77
a6olq трудно е да се избере по-хубавото, защото двете езера имат своя чар и красота. И все пак, аз бих предпочела Комо. Маджоре е голямо, широко, прилича на море, дори има вълни. А Комо е изключително красиво с тези високи алпийски върхове, които го обграждат.
Както noshtna_ptica е описала, вариант да стигнете до там е с влак от Милано до Варена и после да се придвижвате с корабчета. Може и с автобус, но не знам разписанието им, от къде тръгват и колко са на често. С корабчета е супер, защото виждаш градчетата и от водата.
За мен задължителни за посещение са Вила Карлота в Тремецо и Беладжо. Според мен Комо може и да се пропусне. Голям град с красива крайбрежна алея и хубава катедрала, но не притежава чара на малките градчета.
noshtna_ptica програмата ви е страхотна. Но както и преди някой беше коментирал, аз мисля че 3 дни за Комо са много. Особено цял един ден за град Комо. Аз бих го сложила в програмата предния ден и следващия отидете на Маджоре. Градчетата са красиви, но еднотипни.

# 78
  • Варна
noshtna_ptica и millenitta, благодаря за бързите отговори! Hug Снощи съм се ровила до 04 ч. за повече информация, благодаря за допълнителния линк.  И аз си мисля, че ще отидем до Комо, но мислехме да пътуваме Милано-Комо с влак и след това с корабче да обикаляме цял ден. Ще спрем във Варена, Вила Карлота, Беладжо и си мисля за Чернобио. Нали  този еднодневния билет за около 20 евро, позволява тези прекъсвания, само трябва да си копна разписанията. Друго нещо не разбрах - с този билет може да се пътува на ферибот и корабче и само на бързите корабчета/комети/ да се доплати на борда, нали?
Правим планове да отидем до Генуа и се чудим кой друг град да посетим - Торино или Болоня? Thinking Някой ходил ли е в двата града, къде си заслужава повече да се отиде?
Езерото Маджоре отпада, особено след като прочетох за вълните. Още ми държи влага едно пътуване в Неаполитанския залив, въпреки че след видяните красоти ми мина  Grinning
Хубав ден на всички!

# 79
a6olq

Защо Торино или Болоня, щом ще сте до Генуа, какво по0-добро от Чинкуе Тере и Портофино -  погледни снимки и ще се влюбиш Simple Smile
Според мен Болоня ви се пада доста далеч.

# 80
  • In transit
millenitta, Bliss,   bouquet чудесни пътеписи, чакам с нетърпение и голямо удоволствие продълженията!

Да питам ако някой е ходил до Чертоза ди Павия с влак...как става придвижването от гарата до манастира. Защото гледам някакви полета ги делят двете и се чудя дали ще успеем лесно и бързо пеша да стигнем? Т.е те са съвсем близко, ама тия поля ме притесняват.

# 81
Напълно подкрепям zhorchy. Щом ще сте в Генуа идете до Чинкуе Тере.
Вълните на Маджоре не са големи и в никакъв случай не са страшни. Просто ги има и леко люшка на кораба.
Нали знаеш, че за гарата до езерото в Комо трябва да се хване влак от Милано Кадорна, а не от Чентрале.

Как ви завиждам за планирането. За мен това е огромно удоволствие. Чак с носталгия си спомням колко планирах, четях, пресмятах. А сега вече мина. Предстои планирането за бъдещи пътувания, но няма да са скоро.

Mikkey има автобус от гарата, но не сме го ползвали. Мисля, че пеша е далече. Манастирът има обедна почивка от няколко часа следобяд, така че съобразете пристигането ви и с това. 

# 82
...
Да питам ако някой е ходил до Чертоза ди Павия с влак...как става придвижването от гарата до манастира. Защото гледам някакви полета ги делят двете и се чудя дали ще успеем лесно и бързо пеша да стигнем? Т.е те са съвсем близко, ама тия поля ме притесняват.
Без да съм ходила, но проверявах - разстоянието от гарата до вратата на манастира е малко повече от километър - т.е. възможно е да се отиде пеша за около 20 минути.
Предполагам има и таксита на гарата...

# 83
  • Sofia
noshtna_ptica програмата ви е страхотна. Но както и преди някой беше коментирал, аз мисля че 3 дни за Комо са много. Особено цял един ден за град Комо. Аз бих го сложила в програмата предния ден и следващия отидете на Маджоре. Градчетата са красиви, но еднотипни.
И аз така го бях планирала, но ми оказаха натиск. Спътниците ми очакват лежерна разходка и малко безвремие.  Grinning
В последния ден ще видим за няколко часа Комо и после ще пробваме да се докоснем до първия ден на разпродажбите в Милано - 06.07. В центъра ще работят магазините в неделя, нали?

# 84
  • Варна
Напълно подкрепям zhorchy. Щом ще сте в Генуа идете до Чинкуе Тере.
Вълните на Маджоре не са големи и в никакъв случай не са страшни. Просто ги има и леко люшка на кораба.
Нали знаеш, че за гарата до езерото в Комо трябва да се хване влак от Милано Кадорна, а не от Чентрале.

Как ви завиждам за планирането. За мен това е огромно удоволствие. Чак с носталгия си спомням колко планирах, четях, пресмятах. А сега вече мина. Предстои планирането за бъдещи пътувания, но няма да са скоро.

Mikkey има автобус от гарата, но не сме го ползвали. Мисля, че пеша е далече. Манастирът има обедна почивка от няколко часа следобяд, така че съобразете пристигането ви и с това. 

За съжаление в Генуа ще бъдем един ден, без нощувка и не знам дали ще остане време да отидем чак до Чинкуе Тере, въпреки че много искам да  посетя тези красиви местенца. Ще се задоволим този път само с Генуа и Нерви. Много ли се пътува до Рапало и Сестри Леванте и с влакчето или автобус е по-удобно и бързо?
Като преглеждах сайта на http://www.trenitalia.it имаше влак от Milano Centrale-
08:25-Como S. Giovanni и за още 2 часа- цена 9 евро. Ще погледна и другата станция за графика им.
Наистина едно от удоволствието на всяко пътуване е самото проучване и организация. Човек научава толкова нови и интересни неща и преживява предварително пътешествието Simple Smile

# 85
Здравейте, момичета!
Налага ми се да пътувам в средата на м.юни в Италия, като базата ще е Милано, а ще се пътува 3 дни до Венеция и пак през Милано- 3 дни във Флоренция.
Искам да си купя предварително от България билети за влаковете, че да ми е по-изгодно(вие ще кажете за такъв малък аванс от време колко е изгодно), но се опасявам от неуредици по ж.п.транспорта, разбирайте стачки. Та моля преди всичко момичетата от Италия да се включат с информация за настроенията на място в такъв план. То гаранция никаква няма, но все пак...
Благодаря предварително!

# 86
  • София
То момичетата от Милано едва ли ще могат да ти кажат за стачките, щото стачниците доколкото зная не споделят това с момичетата от България Grinning.
Не зная от какво се притесняваш толкова, че то по тази логика могат да се случат още стотици неща дето да попречат на пътуването newsm78.
Между другото докато се колебаеш ще изчезнат билетите на супер икономична цена и ще трябва да купуваш от по-скъпите.
Казвам го, защото вчера купих билети за 18 август - Рим Флоренция, от сутрешните часове на евтина цена от по 19евро на човек от 10 влака бе останал само един- в 8,35, миналата седмица нямаше нито един на висока цена.
Билети за 19 август Флоренция  Венеция от по 19евро на човек пак бяха останали малко.
Билети  Венеция Милано за 27 август от по 9 евро на човек имаше само за два или три влака от 20 през деня. Peace

# 87
Здравейте, момичета!
Налага ми се да пътувам в средата на м.юни в Италия, като базата ще е Милано, а ще се пътува 3 дни до Венеция и пак през Милано- 3 дни във Флоренция.
Искам да си купя предварително от България билети за влаковете, че да ми е по-изгодно(вие ще кажете за такъв малък аванс от време колко е изгодно), но се опасявам от неуредици по ж.п.транспорта, разбирайте стачки. Та моля преди всичко момичетата от Италия да се включат с информация за настроенията на място в такъв план. То гаранция никаква няма, но все пак...
Благодаря предварително!

Действително няма как да се предвидят стачките, макар на първа страница да има сайтове от които можеш да видиш обявените към всеки един момент.
И по добре да си купиш евтини билети, отколкото в последния момент супер скъпи.

# 88
Въпреки, че и аз се притеснявам да не обявят стачка в последствие, винаги купувам предварително билети на възможно най-ниската цена. Мога да прежаля 9 евро(ако не мога да променя ден и час), пред възможността да купя на място билети по 30-50 евро на посока на човек.  Laughing

# 89
  • София
Един малко тъп въпрос, но нещо се оплетох. Гледам за билети Милано-Флоренция-Милано за двама души. Цената, която излиза обща финална ли е? Дано да разбрахте какво питам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт