Майчинството счетоводно-60

• 30 885
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте, имам два въпроса - на кои дати се правят преводите на майчинство за втората година и при положение, че документите са внесени в Нои до 15-то число /т.е./ вчера кога да очаквам първия такъв?

До 15 работни дни от датата на внасяне на документите.

# 676
Здравейте, момичета.
Имам следния въпрос. Осигуряват ме във фирма,  /не работя там /но има опасност от прекратяване на дейността на фирмата, дори закриване. /фирма за изкупуване на скрап/
Знам, че бременните са защитени, с бележка ли става доказването това.
И мисля да излизам в болничен, какво следва от тук нататък.  как да постъпя?
Въпросите са ми много тъпи сигурно, но нямам представа.

# 677
  • София
Здравейте, моят казус е следният: до миналия месец вкл. бях професионален приемен родител на граждански договор. Бременна съм, общо стаж имам над 7г., има къде да ме назначат на работа, за да получавам 2г. майчинство. Въпросът ми е кога най-късно трябва да ме назначат? Доколкото знам месец преди излизането в болничен за раждане, така ли е? Терминът ми е 24.02.2015г.

# 678
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, моят казус е следният: до миналия месец вкл. бях професионален приемен родител на граждански договор. Бременна съм, общо стаж имам над 7г., има къде да ме назначат на работа, за да получавам 2г. майчинство. Въпросът ми е кога най-късно трябва да ме назначат? Доколкото знам месец преди излизането в болничен за раждане, така ли е? Терминът ми е 24.02.2015г.

Трябва да те назначат поне няколко дни преди влизането в 45-дневен болничен.Както се казва трябва "отработиш" поне един ден в тази фирма и така да излезеш в болничен.

# 679
  • София
Благодаря много за бързия отговор!  bouquet
Т.е. не е нужно дори да има цял месец?

# 680
Благодаря много за бързия отговор!  bouquet
Т.е. не е нужно дори да има цял месец?

Не е нужно, но понякога по желание на фирмата периодът е по-дълъг.Говори с тях  Peace

# 681
  • София
Мерси отново!  bouquet Да, ще говоря с тях.

# 682
Здравейте мили мами . имам едно  въпросче- някой знае ли до колко време се изплащат болничните . бях в болничен от 04.06 до 03.07 но все още няма плащане .  и се притеснявам че шефа ми не ми е пуснал болничния

# 683
Здравейте мили мами . имам едно  въпросче- някой знае ли до колко време се изплащат болничните . бях в болничен от 04.06 до 03.07 но все още няма плащане .  и се притеснявам че шефа ми не ми е пуснал болничния

Изкарай си ПИК код от НОИ и следи на сайта кога е подаден болничният.
Срокът за входиране в НОИ на тези издадени и предадени на работодателя през юни беше 15 юли.От датата на подаване има срок 15 работни дни за изплащане.

# 684
Мога ли да попитам нещо- при сгрешен болничен и АГ в отпуска може ли друг лекар да го преиздаде?  Thinking

# 685
  • В полите на Пирин планина
Мога ли да попитам нещо- при сгрешен болничен и АГ в отпуска може ли друг лекар да го преиздаде?  Thinking

Не може. Трябва издателят да го коригира, не да издава нов б. лист.

# 686

Не може. Трябва издателят да го коригира, не да издава нов б. лист.

Благодаря много!   bouquet

# 687
Здравейте, имам нужда от малко помощ. Та фирмата в която работя е прекратила дейност на 14.07, а аз съм в болничен който изтича на 25.07 и от 26. 07 трябва да ми издадът 45 дни преди раждането. Сега счетоводителката ми предлага да ме назначи в друга фирма, но трябва да имам поне 1 работен ден, може ли гинеколога да ми издаде болничния по- късно и вместо на 26.07 да изляза по майчинство от 29.07

# 688
Здравейте,
идвам отново направо с въпрос, за което се извинявам предварително.
След като синът ми навърши една година се върнах на работа и майка ми взе майчинството ми, но когато се върнах в работата ми ме прехвърлиха на 4 часа, затова аз излизам, за да си взема 40-те дни отпуска, която е натрупана по време на бременността и отглеждането на детето. Въпроса ми е следния ако "успея" да забременея през това време ще мога ли да излизам болничен и майка ми да си стой през това време по майчинство? И другия ми въпрос е след като съм на 4 часа тогава какво майчинство ще получавам ( на каква база ще се изчислява)?
Ще съм изключително благодарна на отговорите ви!

# 689
Да задам един въпрос.. Simple Smile Може да се наложи да прескоча от майчински в болничен и пак в майчински.. та въпроса е Има ли  фиксиран минимум за първата година майчински?   Като си сметна бъдещите майчински през първата година ми излиза сума по-малка от втората, което ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт