Майчинството счетоводно-60

• 30 837
  • 746
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Моля, прочетете внимателно този първи пост! Отговорът на Вашият въпрос може би е някъде тук! Благодаря!

И ако обичате нека темата да не се пълни със ЗАПИС! Благодаря за разбирането!!!!!

Темите до сега: Тема 1; Тема 2; Тема 3; Тема 4; Тема 5; Тема 6; Тема 7; Тема 8; Тема 9; Тема 10; Тема 11; Тема 12; Тема 13; Тема 14; Тема 15; Тема 16; Тема 17; Тема 18; Тема 19; Тема 20; Тема 21; Тема 22; Тема 23; Тема 24 Тема 25, Тема 26 Тема 27, Тема 28, Тема 29, Тема 30, Тема 31, Тема 32, Тема 33, Тема 34, Тема 35, Тема 36, Тема 37, Тема 38, Тема 39, Тема 40, Тема 41, Тема 42, Тема 43, Тема 44, Тема 45, Тема 46, Тема 47, Тема 48,Тема 49,Тема 50,Тема 51,Тема 52, Тема 53, Тема 54,Тема 55,Тема 56,Тема 57,Тема 58,Тема 59

bouquet ЗА ВСИЧКИ КОНСУЛТАНТИ:    bouquet
Ала-Бала; Lady Brinne; ДейзиГ; Elfita;Стики; Viva 123;pantera66;Шана

Телефони на НОИ София за проверка на обезщетенията
926 10 10

Калкулатор за изчисляване на заплата и всички осигуровки - на КиК
Калкулатор за изчисляване на майчинството (с огромни благодарности за katya_k и колегите й  bouquet)

Адреси на ТП на НОИ където можете да получите информация за болнични и др. обезщетения - в сайта на НОИ - Контакти

Във форума
- тема за детските
- Тема за програмата „В подкрепа на майчинството”

Справки може да си правите в сайта на НОИ по ПИК - персонален идентификационен код. Ако нямате ПИК, в НОИ по адресната ви регистрация ще може да получите - лично.

Много полезен код!  Peace

С него на сайта на НОИ ще виждате какъв е осигурителният ви доход, какви обезщетения и кога сте получили, както и дали са ви предадени болничните и др. документи.

Напр:
-   справка за това на какви суми са ви осигурявали –
е-услуги - Справка за социалното осигуряване
https://socialsecurity.nssi.bg/
Там ще видите осигурителния си доход. За месеците, когато сте били в болнични, ще са повече суми - съберете ги.   Wink

-   справка за изплатените болнични -
е-услуги - Справки по ЕГН и Булстат - "Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН "
https://benefits.nssi.bg/EGN/

-   справка за статуса на болничния (кога е предаден, изплатен ли е, всички данни по него – попълнени от доктора и счетоводството)
е-услуги - Справки по ЕГН и Булстат - най отдолу на страницата е "Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане"
https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1.asp

Прил 12 http://www.fisconsult.bg/dokumenti/obrazci-i-dokumenti/item/obra … stoiatelstva.html
Прил 4 http://www.bgstuff.net/formi-i-dokumenti/deklaracii/1299-pril-4- … nie-chl-54-ot-kso

Как се изчисляват болнични? актуализирано за 2011, благодарение на Стики

Кога бъдещата майка има право на обезщетения?

Какво включва майчинството?

Застъпване на майчинства

Документи за ползване на обезщетение за бременност и раждане,и отпуск за гледане на дете до 2 г

Процедура по прехвърляне на отпуска за гледане на дете до 2 г

Необходими документи за обезщетенията - http://www.noi.bg/ - от менюто в ляво избирате УКАЗАНИЯ

Териториални поделения на НОИ, филиали, и архивни стопанства в страната

# 1
Казаха ми,че имало вариант да помоля шефа ми да ми пише по-голяма длъжност,съответно и заплата ,аз да доплащам разликата и така да взимам по-голяма майчинство ,струва ли си да се направи това...

# 2
  • София
Момичета, може би не ми е за тук въпроса, но все пак да питам. Имате ли идея дали може да се прекъсва борсата (обезщетението за безработица)? В смисъл примерно почвам нова работа за 1 месец (или 2 примерно) и  ми спират обезщетението и ако нещо ми прекратят новия договор после дали може да я продължа?

# 3
Казаха ми,че имало вариант да помоля шефа ми да ми пише по-голяма длъжност,съответно и заплата ,аз да доплащам разликата и така да взимам по-голяма майчинство ,струва ли си да се направи това...
- не си заслужава, защото ти колко време ще плащаш осигуровки в/у по-висока заплата?!максимум 6, а при изчисление на майчинството ти вземата дохода за 18 месеца. Като събереш 12месеца * ниския доход и 6месеца* високия доход и разделиш на 18, какво ще получиш?Сама прецени дали си заслужава!

Момичета, може би не ми е за тук въпроса, но все пак да питам. Имате ли идея дали може да се прекъсва борсата (обезщетението за безработица)? В смисъл примерно почвам нова работа за 1 месец (или 2 примерно) и  ми спират обезщетението и ако нещо ми прекратят новия договор после дали може да я продължа?
да. примерно ако имаш право на борса 6 месеца, получаваш 2 месеца обезщетение, после започваш работа и след 3 месеца ти прекратяват договора имаш право на остатъка от 4 месеца. Имай предвид, че в рамките на 3 години имаш право само веднъж на платена борса.

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 00:28 от AnMary

# 4
- не си заслужава, защото ти колко време ще плащаш осигуровки в/у по-висока заплата?!максимум 6, а при изчисление на майчинството ти вземата дохода за 18 месеца. Като събереш 12месеца * ниския доход и 6месеца* високия доход и разделиш на 18, какво ще получиш?Сама прецени дали си заслужава!
ясно ,благодаря   bouquet Значи не си струва

# 5
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Ако ти прекратят договора в рамките на 9 месеца, имаш право да се върнеш на борса и да получиш останалите месеци.

# 6
  • Варна
Понеже калкулатора за майчинство дава от сега 18м, назад и реално не мога да си сметна майчинството. Искам да попитам за друг метод. Вече съм в непрекъснат болничен, който е изчислен, а той е 80% от дохода за 18м. назад какъвто е срока и за майчинството. Ако сметна на тези 80% каква е левовата равностойност за 90%  това реално не е ли сумата за майчинството?

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 22:38 от eli70o0

# 7
  • вече Пловдив
Здравейте!
На БТ съм, получавам обезщетение, но ми предлагат авторски договор за услуги (това мисля, че е вариант на граждански договор, със сигурност не е трудов). Ако го подпиша, ще ми прекъснат ли обезщетението от БТ?

# 8
здравейте искам да попитам ползвах   отпуск по чл.167а от КТ, за отглеждане на  дете от 2 до 8  год полага ли ми се платен отпуск след това

# 9
Здравейте, въпросът ми е извън темата майчинство, но ми е важно. Та на ММ предстои операция. Ще дадат болнични. Обаче не работи по тр. договор, единствено плащаме ЗОВ. Има 18 г. тр. стаж, но от поне 10г. е на свободния пазар Simple Smile. Какви са вариантите за болнични?
 Благодаря!

# 10
здравейте искам да попитам ползвах   отпуск по чл.167а от КТ, за отглеждане на  дете от 2 до 8  год полага ли ми се платен отпуск след това
да

Здравейте, въпросът ми е извън темата майчинство, но ми е важно. Та на ММ предстои операция. Ще дадат болнични. Обаче не работи по тр. договор, единствено плащаме ЗОВ. Има 18 г. тр. стаж, но от поне 10г. е на свободния пазар Simple Smile. Какви са вариантите за болнични?
 Благодаря!

да започне на тр.договор, да има отреботен поне 1 ден. След това ще взема 80% от дохода в/у който са внасяни осигуровки./в този случай 80% от МРЗ/ Ако започне на фиктивен тр.договор предполагам работодателя ще иска да му се връщат парите за осигуровки

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 08:59 от AnMary

# 11
  • София-Младост
Здравейте!
На БТ съм, получавам обезщетение, но ми предлагат авторски договор за услуги (това мисля, че е вариант на граждански договор, със сигурност не е трудов). Ако го подпиша, ще ми прекъснат ли обезщетението от БТ?

Според мен не, виж т.13
http://www.noi.bg/benefits/benefits/101-unemployment/625-pokso
А и спокойно можеш да си зададеш въпроса и в БТ.

# 12
а как да им докажа че имам право на платен отпуск защото ви твърдят ме нямало такова нещо

# 13
а как да им докажа че имам право на платен отпуск защото ви твърдят ме нямало такова нещо
Платен отпуск за полага за времето, което се зачита за тр.стаж. Непл.отпуск за отглеждане на дете до 8г. за зачита за тр.стаж, без осигурителни вноски. Друг е случая, ако си ползвала непл.отпуск, който не се зачита за тр.стаж.

# 14
ползвах неплатен които се зачита за трудов стаж в случая полага ли ми се платен отпуск

Общи условия

Активация на акаунт