Лондон - 6

• 65 442
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Искам да попитам взех си комбинирани билети от discount-london.com обаче като писах уж всичко беше точно,а като ми пратиха билетите фамилията ми беше без една буква и искам да знам дали ще е проблем това ? Писах веднага емайл на сайта ,но не са ми отговорили и се притеснявам малко . Другото което искам да попитам е как седи въпроса с 2в1 офертите с един билет за влак колко ваучъра мога да използвам ?

# 556
  • Луната
Искам да попитам взех си комбинирани билети от discount-london.com обаче като писах уж всичко беше точно,а като ми пратиха билетите фамилията ми беше без една буква и искам да знам дали ще е проблем това ?
Едва ли ще е проблем
Писах веднага емайл на сайта ,но не са ми отговорили и се притеснявам малко.
Другото което искам да попитам е как седи въпроса с 2в1 офертите с един билет за влак колко ваучъра мога да използвам ?
Колкото можеш да използваш за деня, в който е валиден билета. Ако имаш отиване и връщане и то е в рамките на n-дни можеш през този период да ползваш отстъпките 2в1. Ако закупиш карта за транспорт дневна или седмична (тук трябва да се носи и снимка!) от железниците също можеш да ползваш офертата. Ваучери 2в1 можеш да изтеглиш от сайта им 2for1  Simple Smile

# 557
  • София
записвам се да ви следя, ще посетим Лондон края на ноември и вече нямам търпение.Вече резервирах хотел имам и билети.

# 558
Видяхте ли, че от 05 Окт easybus ще имат допълнителен маршрут при трансферите от Лутън  до Лондон Liverpool Station.
А как стои въпроса със седалките за деца при тях?
Написали са си, че Passengers with children must bring their own child/booster seats with them, ама как да си носим столчета и седалки?  Mr. Green

И друго: Някой ползвал ли е миникабс да сподели инфо за трансфера с тях?

# 559
Здравейте ,
записвам се и аз да ви следя.
Предстои ни пътуване до Лондон на 16.10 от Варна и текат трескави подготовки на маршрутите за всеки ден от престоя ни там.
Бих искала да ви питам дали някой от вас е купувал билети за WEMBLEY TOUR онлайн, и как точно се ползват с 2-4-1 офертите. 1 билет ли само трябва да купя за двама ни, и после като отидем да представим ваучер за ползване на офертата и Travel card?

# 560
Момичета и момчета,
Напоследък паунда се вдигна много. Някой практикувал ли е закупуване на евро от България и купуване на паунди в Лондон? Ако да, откъде?

# 561
Moareyn, аз съм ползвала Travelex, но ако ми предстои покупка на валута бих проверила поне няколко места и избера най-добрият курс. Сега си поиграх да изчисля. Курсовете, които използвах са на ОББ и THOMAS EXCHANGE GLOBAL:

ОББ: 2000лв = 794,38 паунда
ОББ: 2000лв = 1020,93 евро
TEG: 1020,93 евро = 806,61 паунда

Разликата е 10 паунда - ако ще обменяте голяма сума си заслужава, но за малки суми не мисля, че си струва труда  Peace

# 562
  • София
Имам питане, тъй като и нашето време наближава и мисля да почвам с купуването на билети.

За първо посещение, за 5 пълни дни, за 2ма възрастни, свикнали да обикалят  Mr. Green , как ви се струват следващите обекти за посещение:
1. Британския музей
2. Бъкингамския дворец (само отвън)
3. Тауър ъф Лондон
4. Монументът
5. Тауър Бридж
6. Лондон Ай
7. Пикадили Съркъс
8. Трафалгар
9. Природонаучния музей
10. Уембли
11. Парламентът (вероятно само отвън)
12. Уестминстърското абатство
13. Хайд парк
14. Биг Бен (само отвън)?

И съответно дали 120-130 паунда ще ни стигнат за градския транспорт там с ойстер карти?

Едит:// Забравих да спомена, че хотелът ни ще е в близост до Хайд Парк, близо до спирка на метрото Queensway на червената линия на метрото, ако правилно се ориентирам.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 17:23 от Феичка13

# 563
Според мен това може би ще го обиколите за 4 дена щом сте свикнали да обикаляте. Може да си отделите 1 ден около Лондон. Нека, който е ходил да препоръча, ние ходихме в Кю гардън, но беше пролет и беше прекрасно, пък и аз си падам по природа.

# 564
Ми може и така - Британския музей един ден, природонаучния един ден,
Тауър с моста и другите неща наоколо един ден, останалите гледки без влизане още половин макс. един ден и ви остава един свободен.
Ако имате безконтактни банкови карти, може да ги пробвате, отскоро работят като ойстерите (по една карта на човек), но без депозит и пр.
Интересно ми е дали българска карта работи.

# 565
  • София
Благодаря за споделените мнения. За съжаление, посещението ще ни е в началото на декември, та не се надявам на хубави гледки из парковете, затова и игнорирах Кю гардънс, Хамптън Корт и Кенсингтън Палас с градините. Оставих само Хайд Парк, тъй като ще сме точно до него и бихме могли при хубаво време да обядваме там.

За ойстер картите, едни познати ще ни дадат техните пластини, та ние само ще добавяме пари в тях  Laughing Просто се чудих колко пари да отделим, имайки предвид, че най-отдалеченото нещо от 1-2 зона е Уембли, за който вече резервирах билети (това ще е изненада за половинката  Crazy )

Шатълът, току що решихме, че ще е влак, нищо че е по-скъпо, но поне ще спрем на гара St. Pancras, а оттам ще може да посетим и перон 9 3/4 на съседната гара  Party

Ох, нямам търпение вече - чакам това пътуване от май  Whistling

# 566
  • тук-там
За ойстер картите, едни познати ще ни дадат техните пластини, та ние само ще добавяме пари в тях  Laughing Просто се чудих колко пари да отделим за тях, имайки предвид, че най-отдалеченото нещо от 1-2 зона е Уембли, за който вече резервирах билети

Доколкото разбрах Ойстерите си имат "таван".  Няма как да го надскочиш.
И аз още се чудя ойстер или травъл кард. Май ще е травъл. newsm78

# 567
  • София
Аз още се чудя каква точно е разликата между травъл кард и ойстер, честно казано...  Crazy

# 568
  • Bristol
Аз още се чудя каква точно е разликата между травъл кард и ойстер, честно казано...  Crazy
Цитат
Oyster Card v Travelcard - Which is Cheapest?
As a general rule if you are travelling 3 or more journeys a day in any 5 days within a 7 day period a 7 day Travelcard works out cheaper than an Oyster. Otherwise an Oyster on a Pay As You Go basis is cheaper. If you are staying longer than a week and are travelling frequently then a Travelcard is probably going to be part of the best solution. If you are just an occasional traveller Oyster on a Pay As You Go basis is the solution. If you are a resident or long term visitor there are monthly and annual Travelcards. You can load Travelcards onto an Oyster Card and switch between Oyster Pay As You Go and Travelcard as your travel patterns change.
If you have children under 18 year of age then your decision will probably be driven by access to child fares. Travelcards often give you access to child rates much easier than Oyster for short duration visits - see the getting child rates section further down page.
If you are doing the sights in London like the Tower of London. London Eye, Madame Tussauds etc. then you really should read the 2 for 1 admission promotion which Travelcards can qualify you for, but Oyster Cards do not.
Повече инфо тук:
http://www.londontoolkit.com/briefing/travelcard_oyster.htm

# 569
  • HH
Спрях се на Ойстер-а, ще бъда в Лондон за 5 дни/3 цели + понеделника до 9 вечерта.

Общи условия

Активация на акаунт