ниво на ЧХГ

• 1 416
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте,

и аз е време да се запиша като евентуална бъдеща мама Януари.
Обаче изчетох какво ли не и нещо съм си втълпила лоши неща в главата.
Значи имам цикъл на 30 дни. Паследният беше на 04.04 и засякох овулация с тест на 20.04.
На 01.05 направих кръвен тест и резултата беше 41.7. След 2 дни на 3.05 -ЧХГ  81.
Вчера на 09.05 пуснах пак и беше 453 ЧХГ. Тоест 6 дни след резултат 81....
И сега нещо психясах, че не се удвоява правилно. Според калкулатора е на 58 часа. Нямам никакви болки , никакво кървене нищо

На преглед съм на 20-ти и дотогава има доста време , а аз само се панирам.
Какво мислите за резултатите?

# 1
ЧГХ се удвоява между 48 и 72 часа, така че не виждам проблем. Колкото по-голяма става стойността, толкова по-бавно нараства.

# 2
  • Sofia
Ами резултатът не расте достатъчно добре според мен. Но едва ли нашето мнение ще окаже влияние на това, как ще се развие бременността ти. 400 и нещо не е добър резултат за 19 дни от овулацията.

# 3
по принцип ЧХГ-то е ниско от началото.
Ако се удвоява двойно на 100% трябваше да е около 640.
Сега смятах че се удвояват 88% от ЧХГ-то на всеки 48 часа.

# 4
аз питах, за да изкаже мнение някой който има опит и е следил ЧХГ принципно...

# 5
Ами следила съм го моето, гледала съм и на много други момичета стойностите и единствения извод е, че при всеки е индивидуално. При някои се удвоява повече от перфектно и нищо не се получава, при други не се удвоява съвсем убедително и резултатът е ревящ.

# 6
Благодаря дано всичко е наред baby_neutral

# 7
На мен тъкмо ми излезе резултатът- 498.600 mU/ml. Ужас. Би трябвало да съм в края на 6 г.с. Сакчето от онзи ден ми отговаря на 5 гс. (5 мм)

В нета намирам тези референтни стойности:
• 3 седмици от ПРМ: 5 - 50 mIU/ml
• 4 седмици от ПРМ: 5 - 426 mIU/ml
• 5 седмици от ПРМ: 18 – 7 340 mIU/ml
• 6 седмици от ПРМ: 1 080 – 56 500 mIU/ml
• 7 - 8 седмици от ПРМ: 7 650 – 229 000 mIU/ml

Ако наистина съм в 5 гс може би не е чак толкова зле. Явно овулацията ми е настъпила доста по-късно, отколкото аз си мисля. Дано да е така и след два дни видя двоен резултат.

# 8
Цветунчо,

и аз би трябвало да съм началото на 6 седмица и резултата вчера беше 453.
Мисля утре пак да ида да се набода. Въпреки че ужасно се филмирам така Cry

# 9
Цветунчо,

и аз би трябвало да съм началото на 6 седмица и резултата вчера беше 453.
Мисля утре пак да ида да се набода. Въпреки че ужасно се филмирам така Cry

Нали знаеш, че трябва да си правиш тестовете винаги в една и съща лаборатория? Утре е неделя, така че ако твоята лаборатория не работи, по-добре не се боди да се филмираш излишно.

Аз си мисля, че макар на пръв поглед да е супер нисък резултат, не трябва да го приемаме толкова негативно. На мен последния МЦ ми беше на 24 март и ову на 10 април. Демек ако допуснем, че на датата на овулацията ЧХГ е билооколо 5, а днес е 498, това са 108 часа. Пълна лудница. Но все пак не губя надежда.
При теб вижда ли се сак?

# 10
лабораторията е Цибалаб и работи утре, така че ще ида.
На мен последният ми цикъл беше на 4 Април.
А Овулация засякох с тест на 20-ти, така че може би е била на 21-22.04.
Не съм ходила още на лекар , но имам записан час за 20-ти Май, което е по другия вторник и до тогава ще изкукам съвсем Simple Smile

Днес е 1211... Изобщо не очаквах Shocked

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 08:34 от AnMary

# 11
  • София, Bulgaria
здравейтер нова съм във форумал Искам да попитам ст-ти на чгх 15 05 -2120  днес 19 и - 7521р вчера ме гледаха на ехо има сакче но не споменаха за бяла точицал Дали вс е ок?

# 12
Може и най-вероятно е още рано за ембрионче в сакчето, изчакай и следващия преглед.

# 13
  • София, Bulgaria
много благодаря Simple Smile първа бременност ми е и ми е мн притеснено Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт