НОЕМВРИйското човече каши и пюрета хапва вече

• 22 447
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
KuKumqlka аз вчера на плажа я къпах гола ,доста бебчета бяха голички ,и когато взема басейн пак мисля така иначе може и с бански и с памперс за басейн тук има едни такива ,но за вкъщи си мисля ,че голо си е най-добре  Laughing
Иначе тук има едни екипчета за плаж като боди  в George ги гледах с защита от слънцето 40 SPF са и за плаж са супер,не и взех но обмислям и с това да се снабдим  Simple Smile

# 631
Аз купих от DM  памперси за басейн и тях ползвах през уикенда. Ние ходихме на басейн и взехме и бебешкия басейн и в него сложихме Бобо, защото нашия педиатър каза до годинка да не слагаме детето в общ басейн, че може да хване гъбички, бактерии и т.н. гадости. Не ми се искаше да имам "подарък" в басейнчето и да се чудя как да го почистя в съблекалните на обществения басейн. Вкъщи не съм измислила още как ще слагам в неговото басейнче - сигурно ще пробвам и двата варианта и който ми е по-лесен Simple Smile

# 632
Ние също си имаме басейн и обмислям и аз да го слагам на терасата в горещите часове и да играем.
Имаме си и 100 топки, от тези които показахте и е голям купон Simple Smile Не знае коя по-напред да хване , като ги вземе ги хвърля и е забавно Simple Smile
Паруш от известно време се е научил сам да си взима бибата като е в кошарата  и да си я пъха в устата. Много  е сладък. Както си спинка, си я намира  и си я слага Simple Smile
Ние ползваме лъжичка на Мам, силиконова е и съм много доволна.
Малкият спи само по боди с къс ръкав или потниче със слипче Simple Smile Много му е топло и непрекъснато се отвива по начина,който описа Бисквитка Simple Smile
Детето от няколко дни има някакви ситни пъпчици и по двете ръчички и от топлото стават много червени. Педиатърката ни изписа един антисептичен крем на Юриаж и сега мажа с него сутрин и вечер. Засега мисля,че помага.
Вие имате ли такива пъпчици от жегите?

# 633
Ето ме и мен момичета, доста сте писали, аз чета до колкото имам време от телефона. Ама от там много мразя да пиша.Не съм писала почти от раждането на Ивон...но наистина не ми остава време....гледам бебка сам...правя и   всичко сама....зеленчукови пюрета,сокове,кисели и т.н ,бях в сесия май и началото на юни/взех си всички изпити  Simple Smile / а и каката доста ангажименти по нея имах...имаше матури,състезания/тренира волейбол/изпити за международно ниво  по Английски език...  Но стига оправдания  Embarassed
Ивон е на 6 месеца и 22 дни....71 см. и 7,300 кг. продължава да си спи по цяла нощ,така е откакто се роди...ляга в  20,00 ч. и става в 7,30-8,00 ч ИМАМЕ СИ 2 ЗЪБЧЕТА...които излезеха с 2 дни нервничене и леко разстройство...храним се с Аптамил AR ,защото сме с лека форма на рефлукс сутрин и вечер...в 11,00 редува ме каша с кисел,14,00-редуваме зеленчуково със жълтък и местно пюре,17,00-плодово пюре и в 20,00 завършва ме с АМ....Заради рефлукса ,трябваше да въведем твърди храни ...по-често и по-рано!!! Ивон седи напълно сама ,като след 10-15 мин. се търкулва на една страна и започва едно премятане от корем на гръб и обратно...ползвам за тази цел една голяма постелка  направена от свеки със дунапрен от 2 слоя и сложена в калъф...не лази и нещо не се кефи много на проходилката...въпреки ,че я слагам за по 10 мин...Не издава някакви смислени звучи и въпреки ,че от доста време яуча на махане с ръчичка за чао...резултата е нулев...  LaughingНо има време...
Надявам се да ми остава повече време за писане,а не само за четене!!!
Имам едно въпросче...дали мога да и правя грис със вода и пасирани плодове???Мисля ,че той съдържа глутен???
Целувки на всички бебчовци  от нас с Ивон!! Grinning
[/color]

# 634
Момичета, някоя ползва ли Дентокинд или Chamomilla ? След поредната безсънна нощ (от 1 до 5 беше буден и си поплака и после си поигра) реших да ги пробвам. Лапа всичко, но не си чеше настървено венците, така че не мисля че е от зъбите, но ще взема да пробвам. Та отзиви?
Дара, грисът съдържа глутен. Аз съм правила с вода и след като поизстине добавям АМ. Може и плодове  Peace

# 635
  • На десетия....
Аз давам Дентокинд, стривам в лъжичка и разреждам с малко вода / по съвет на педи/ повече от 4 хапчета на ден не съм давала. Една мама каза, че разтваряла 6 хапчета в шишето с водата, по съвет на друг педиатър.При нас действа, но в най силните болки/ един ден преди да се покаже зъбчето/  пак си мрънкаше, но не пищи както преди. Паралелно мажа и с Калгел, въобще тези зъби са голяма мъка.

# 636
Аз давам Дентокинд по 2 таблетки преди хранене разтворени в лъжичка с вода ...почти от 4 месец и заедно с това мажа с Pansoral гел при нужда...но двата дни преди да избият двете зъбчета наведнъж...само Панадол обекчаваше болката   Naughty

# 637
dara2003 Грисът съдържа глутен, но ако не си въвела глутена, можеш да правиш царевичен грис.  Peace

Бейбивак ми е една от най-смислените покупки и няма нищо общо с другите аспиратори.Почиства бързо и добре!

Деник казва "мама" много ясно, но несъзнателно предполагам и всякакви подобни срички.Напоследък говори много и се е научил като не му обръщаме внимание и да вика.И то не крещи ами едно такова монотонно викане продължително  Mr. Green
Седи стабилно сам, което много ме улеснява, но му омръзва и както някой беше писал, се започва лудо въртене , опити за пълзене и почти успява от легнало положение да се изправи в седнало.Мисля,че съвсем скоро и ще пролази.  ooooh!

Първите си два зъба не усетих как ги изкара, но сега се буди страшно много,че напоследък и плаче.О ooooh! О ooooh! Общо взето, добре дошли на купона и приятно прекарване  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 638
iiiveto и Никол има ситни пъпчици от топлото не мажа с нищо аз,и моите приятелки споделят ,че и техните бебета са така нормално е тук е вече доста топло. ОХ с тая нова визия не мога да намеря темата  Grinning

Последна редакция: пн, 16 юни 2014, 19:02 от stefi 1304

# 639
Здравейте мами и бебоци или по скоро пораснали бебоци Simple Smile Не съм писала от дооооста време. Криско е на 7 месеца и половина. От скоро издава звуци като " тататататата", "дададаад"... Има вече три заместени хранения: сутрин към 10:00 часа попарка, на обяд зеленчуково пюре, а от три дни въвеждам и месо, и следобяд хапва каша с плодово пюре. Вече и храни с глутен яде, тоест каши де... Вечер и рано сутрин, а и през нощта е на кърма.
И сега няколко въпросчета: Кога ще давате кисело мляко? И към кърмещите мами: до кога мислите да кърмите?
Целувки на всички от нас с Криско Simple Smile  Hug

# 640
  • София
Мисля да кърмя до към втората годинка живот и здраве. Grinning

# 641
И ние сме на първа страничка за това ще се запиша да ви следя и аз, въпреки, че хич не знам кой ник на коя мама отговаря  Sunglasses

# 642
Кукумялка, слажих я с бански веднъж, най-вече, за да я снимам за фейса Simple Smile, иначе чисто голичка се плацика в басейнчето, ние купихме миналата седмица от Лидл бански, доволна съм и не е скъп  Simple Smile. Косата я мия през ден.
ИлиянА ПетровА, кисело мляко май към годинката, а за кърменето имам желание пак поне до годинката, но не знам, от днес почти не суче след пюрето и кашата, а преди искаше, струва ми се, че сама ще се отбие в един момент  Rolling Eyes, а по принцип и аз май искам до към втората годинка.
Тони и мен ли не знаеш  Wink виж лентичката и ще се сетиш  Grinning

Последна редакция: вт, 17 юни 2014, 00:37 от kadrova4kata

# 643
Да бе, мамата на астралното ни близначе ли няма да знам Simple Smile))
Изобщо не подозирах, че темата продължава да съществува  Simple Smile Връща ме в дните, когато четях, а Хриско беше някви си 5мм и ми стана много мило

# 644
  • Истанбул
Боряна я слагам в басейна без бански. Сигурно ще купя един да си имаме, но ще избягвам да и го слягам.
И Боряна има ситни пъпчици. Според педиатъра от жегите. Но мен ме притесняват и си ги следя. Тя има около вратлето и по бузките. Какъв е крема на Юриаж - Ивето моля сподели. Че моята педи съветва да взема Фенистил гел и аз се чудя  newsm78
Косата я мокря всяка вечер, но през вечер мия с шампоан, на другата вечер просто обливам с вода.
И според Софийската и според  Шуменската ни педиатърка кисело и прясно мляко след година и полвина. Аз бях обещала обяснение. Шуменската ни педиатърка обясни че от педиатричната асоциация така обучават. Смята се че тежкия белтък който притежава киселото мляко, подпомага или допринася за развиването на детски диабет. Обясни ми и други неща ама пусто... терминология и забравих  ooooh!
Аз кърмя, но не съм мислила до кога. Първо целта ми беше до петия шеттия месец, това мина сега се моля до годинка да стигна, пък после ще му мисля  Peace  Много искам да си я кърмя дълго, но лявата гърда след запушването ми не се пълни добре и тя лека полека я отбива. В момента сме почти само на дясна и за сега всичко е ОК, но докога ще видим.
Моля споделете къде са вашите пъпки от топлото, че барем се успокоя!

Общи условия

Активация на акаунт