НОЕМВРИйското човече каши и пюрета хапва вече

• 22 447
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Varna
Здравейте от нас Simple Smile
За пъпките - по личицето, горната част на ръчичките, кръстчето, понякога една -две на корема. Много се поти това дете.... Не толкова от температурата встаята, колкото заради напъването да се върти насам-натам Simple Smile
За кърменето - максимум до годинкат. И моята цел беше да докретаме до 6-ти месец, оттам насетне - колкото има Simple Smile Ако усетя, че намалява, няма да се старая да я увеличавам. А как си мечатя да имаме 3 заместени хранения.....но не, диваненцето почти не си яде твърдата храна, само мята лъжици по мен. А аз си играя - купувам био зеленчуци, варя, пасирам, цедя кърма и накрая - стиснати устенца.... Simple Smile

# 646
Да бе, мамата на астралното ни близначе ли няма да знам Simple Smile))
Изобщо не подозирах, че темата продължава да съществува  Simple Smile Връща ме в дните, когато четях, а Хриско беше някви си 5мм и ми стана много мило
позна   bouquet, а иначе и аз я бях поизоставила темичката, но ми беше домъчняло и пак започнах да пиша, като гледам и други момичета се завръщат, което е много хубаво  Simple Smile
Здравка, при нас има по гръбчето повече струпани, по брадичката- но там са и от лиги, има единични пъпчици и по ръчичките и краченцата

# 647
Добро Утро!
Забравих да ви кажа, че Криско си има и едно зъбче и второ на път. Седи сам стабилно, но като му писне или иска да хване някоя играчка се хвърля по корем или пада на една страна и почва лудо въртене от гръб по корем Simple Smile Все още не лази, придвижва се като гъсеничка  Laughing
Хубав и усмихнат ден, напук на мрачното време!

# 648
  • На десетия....
Момичета, как оцелях вчера не знам....един рев това дете. Гушната ревеше, все едно не знам какво я правя. Накрая дадох половин доза Панадол и успя да заспи. През ноща  се буди, но поне не рева.
И Дина има пъпчици само по врата, едни ситни точици и определено са от топлото. От нея постоянно тече вода.  А вчера и днес уж не е толкова топло.
За кърменето, докато мога ще кърмя, но не искам да  правя планове.
Къдроваче, какво количество пюре, каша даваш. Моята госпожица кърма не отказва, но аз и давам по 60мл пюре, а каша повече от 40мл не е изяждала.
Аз да питам, има ли мама която ползва пелени за многократна употреба...дали са по добрия вариант сега в топлото newsm78 . Аз ползвам памперси, но се зачудвам, Симонка питаше за марките аз ползвам Пуфис и от скоро зеления памперс, ама не виждам разлика.. Една мама ми беше показала едни от по тънки, ама да бях запомнила  Joy .
И още едно питане, как слагате бебочвците в бънджито, обувате ли обувки?
И наистина последно  Joy кашата в колко часа я давате. Димана яде в 6/9/12/3/6/9 , давам пюрето в 12, кашата да я дам в 3 или в 6.

# 649
  • София
ЕЕЕ Тоничка и мен ако не знаеш Whistling

# 650
Кукумялка, тя Криси още няколко дни след като я захраних започна да яде по цяло голямо пюре, не винаги, но обикновено, а каша давам към 100 гр някъде, на око де, но преди си сучеш пак след същото количество. Само на едният ти въпрос мога да отговоря, каша давам около 3 часа, зависи дали сме точно по това време, че си мести понякога режима ама долу-горе тогава.

# 651
Аз кашата я давам към 17:00ч., сутрин към 05:00-06:00ч. кърмя, към 09:00-10:00ч. яде попара, обяда е към 13:00-13:30ч. Преди да заменя и трите хранения кашата я давах към 15:00-16:00ч.
Тук има интересна информация за храненето: http://www.deteto.bg/articles/view/6/112

# 652
Днес дадох за първи път попара и смятам глутена за въведен 100% Simple Smile,хареса я .
Каша давам в 15.30-16ч ,понеже тя пюре хапва между 11.30-12ч  Simple Smile
но днес след като въведох и попара най-вероятно както сподели ИлиянА ПетровА кашата ще е към 17ч

# 653
Добро утро! Simple Smile
Пъпчици от топлото й се появяват основно на сгъвките на ръчичките, не ги мажа с нищо, те така или иначе не се повлияват особено според мен. Изчезват си сами като се разхлади. Фенистилът е за след ухапване от насекоми  newsm78 Аз за пъпчиците по лицето ползвах крем на Mustela от серията Stelaprotect, сега взех крем за лице на Buebchen. Много приятно мирише и й понася добре. Мажа я вечер след баня.
За зъбките ползвам Калгел, но вчера беше толкова неспокойна следобед, че й дадох и Панадол. Започвам да си мисля, че може да е от храната. Възможно ли е повече от месец след захранването нещо да й се е разбутало стомахчето? Следобед започва един рев, едно мрънкане...  Crazy Днес ще й дам мляко, а не пюре. Надявам се да е от зъбките, за да не се прецаква захранването, понеже вървеше добре.
Кисело мляко до годинката сигурно няма да давам, прясно по-късно  Peace
Кашата я давам около 16 часа, но съм я давала и около 19.

По другите въпроси май нямам мнение  Laughing Ще се радвам, ако някой сподели какво мисли за нервността след пюрето и дали има връзка  Hug

Последна редакция: вт, 17 юни 2014, 10:19 от melani__

# 654
  • Истанбул
Много благодаря че споделихте за пърчиците  Hug .
Кукумялче на обяд давам пюре което варира от 170 до 220 грама - колкото иска. А следобед 150 - 190 грама пак колкото изяде. Ти не че мен пита ама и аз да си кажа  ooooh!
Дано днес Дина да не плаче  Peace
Аз не ползвам многократни пелени, но тези тънките за които говориш според мен са тези които ползвам - Памперс Премиум кеър. Поне от моята среща с памперси тези са най-тънки.
Аз обувки не обувам, но и малката в бънджи не я слагам. Сложих я няколко пъти но до там.
И нашето ядене за сега е така. Сутрин когато поиска кърма горе долу е на всеки два часа. После обяд в 12, следобедна закуска в 16, и от там нататък кърма на поискване включитилно и вечерта. Сега като отидем в Истанбул ще вкарам и закуска която ще бъде към 8 часа. Аз се стремя да я храня на 4 часа.
Мелани напълно възможно е според мен да чувства дискомфорт детето. Моята е имала болки и при въведени храни. Наблюдавай я, но ако не се повтори, най-вероятно е било временно неразположение.
Пак стана много дълго, как все така ги правя тези постове. Голяма съм бърборица.

# 655
Здравче, това е кремчето http://monami.bg/products/5160-5160-uriage-cu-zn--antiseptichen-krem.html
И на мен ми каза да мажа и с Фенистил,но аз не съм го мазала.Само с Уриаж.
Ние имаме пъпчици по ръчичките , снощи забелязах по вратлето.
През деня не се забелязват,ако сме си вкъщи на хладно, но ако сме навън и е топло стават червени. Зачервяват се и след баня вечер. Иначе кожата,където са пъпчиците стои грапава при допир.
Много се надявам да се махнат по-бързо. Педиатъркара каза,че сигурно са от топлото, но аз се притеснявам.
По въпроса с памперсите ние ползваме Хъджис.
Ние си поръчахме гърненце и мисля да започна да го слагам по малко пък да видим.
За киселото мляко и аз мисля да изчакам до към годинката, а пък прясното още по-късно.

# 656
Момичета, мисля да въвеждам глутена овес-ръж-ечемик-пшеница, искам и спелта да вмъкна, но незная кога се дава, някой може ли да помогне?
На плажа под чадъра ще е по боди и с памперс, а в басейна с вода или в морето ще е с такъв тип бански http://www.next.co.uk/x53776s4, с УВ филтър, без памперс. Аз акото успявам често да го хвана и я слагам на гърнето, така че не се притеснявам, че може това да го свърши във водата.
Мелани, да не би да иска още пюре, ако и се е разбутало стомахчето според мен ще пръцка, ще се напъва нещо. Може профилактично да включиш 10 дни пробиотик, не е лошо да се дава и при захранването. А може и от зъбките да е, да не е свързано с пюрето.

Последна редакция: вт, 17 юни 2014, 10:48 от Лимонче

# 657
  • София
Досега аз не съм слагала на бебетата ми бански, добре намазани с шапка са си ок и под чадъра и в басейна и в морето,ако духа блузка или боди върши чудесна работа Peace има и памперси за плуване. Щом са намазани няма проблем и във водата, повече би ме притеснило да са с мокри бански,все пак не са за минута-две във водата.

# 658
Лимонче аз въведох глутен по тази схема овес-овесени ядки,ечемик-зърно и по късно намерих ядки Simple Smile,и пшеница със сухар в която има и ръж  Simple Smile
Спелта в   България наричана още динкел, e вид древна пшеница. Днес се възприема като здравословна храна, тъй като има по-висок процент на протеини от пшеницата, както и голямо количество влакнини, минерали и витамини. Има почти 2 пъти повече витамин А и витамини от група B, мазнини, фосфор и белтъчини, докато количествата на глутен са минимални.Може да я дадеш преди да въведеш пшеницата.

# 659
Мерси, Стефи.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт