Избор на училище за първокласник-Бургас-прием 2014 г.

• 72 479
  • 483
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Горгона, в района сме му и по лична карта. Семейното училище ни е така да се каже Simple Smile Дори се надявам да успея да запиша ученичката в класа на моята класна Simple Smile

# 286
Училищата заявяват бройка на ученици, според възможността на базата. При заявени 110, могат спокойно да станат 125, с разрешение на РИО, а те пък рядко отказват.
Някой училища просто нямат база, други са на принципа- човешки фактор, повечето.
Или от хубаво тесто, става хубав хляб. От там и истерията.
Не ми допадат училища, които искат само читави деца- отличници.
Извинете, но всеки може да обучава такива деца.

Успех на всички! Peace

# 287
  • Пловдив
Момичета, класирането излезе!
Честито на всички на приети дечица. Hug

# 288
Ние сме приети в желаното училище! Много съм щастлива, дано е за добро. Синът ми постоянно казваше,че ще учи в Антон Страшимиров и аз все му казвах,че не се знае- вече се знае:).
Успех на всички

# 289
  • Бургас
И ние сме в Антон Страшимиров  newsm44

# 290
МuMka честито!
Кога мислиш да ходиш да го записваш?

# 291
  • Бургас
Благодаря  Hug
Мисля на 26 по обяд.

# 292
Само от любопитство искам да попитам - на какво се дължи големия интерес към "Антон Страшимиров" в последно време, при положение, че такова хубаво училище като Базовото е в непосредствена близост?
Аз съм учила и в двете училища, при учители, които все още работят, детето ми също учеше в Базовото и за мен не може да става въпрос на сравнение между двете училища /в полза на Базовото, разбира се/...

# 293
И аз мога да те питам на какво се дължи интереса ти към Базовото? Всеки си решава. Това,че вие харесвате едно училище не означава,че други също трябва да га харесват.Не се заяждам,но ме изненадват такива писания...
Имали други доволни от приема?

# 294
  • Пловдив
Момичето е писало, че е учило и в двете училища, детето и Базовото, значи за себе си има впечатления и в двата случая.Няма нужда от кълване, всеки решава за себе си наистина.За мен Базовото е неудобно от гледна точка на това, че предлага обучение до 4-ти клас, имат добри резултати на оценяването след начален етап, но не са единствени.За дечица от този район е удобно.Има избор, всеки решава къде го устройва.
Аз съм си доволна от приема, от първо класиране по първо желание - Васил Априлов.Още не са дали удостоверенията на децата, ще го записвам на 30-ти.
Истината е, че е най-важен учителят - да е добър педагог и свестен човек, за да им даде основа, на която да надграждат после.Има училища, които лежат на стари лаври и изостават с материала , има и такива за които няма истерия, но имат качествени преподаватели.Това е всъщност, от което децата имат нужда, останалото е суета.

Последна редакция: нд, 22 май 2016, 15:05 от Горгона

# 295
Рибката87, не се заяждам и наистина ми е интересно какви са конкретните мотиви на родителите.
Както казах, имам лични впечатления от Базовото и плюсовете за мен са много:
- на първо място различните предмети се водят от различни преподаватели - едно, че детето се обогатява от общуването си с различни хора, друго, че ако един учител няма необходимия подход към конкретното дете, то друг го има - един е по-търпелив с децата, друг пък им обира повече луфтовете и т.н. В другите училища за детето е от огромно значение при какъв класен ще попадне и дали ще се сработи с него, което може да се окаже и проблем, защото за съжаление не всички учители са толкова идеални, колкото ни се иска. Работата с различни преподаватели много помага и при адаптацията в 5-ти клас, който е голям стрес за повечето деца.
- в първи клас децата учат в отделна сграда - бивша детска градина, с всичките й плюсове - всеки клас си има свои тоалетни, гардеробчета, учебната стая, стая за игра и хранене, в двора не могат да влизат външни хора и т.н.
- базата в голямото училище е много добра - всяко дете си има гардеробче, в училище се ходи с пантофи, чисто е, тоалетни, подови настилки - всичко е ново и ремонтирано.
Мога още много неща да пиша, но предполагам, че са ви известни. Чудя се, какви могат да са причините да се предпочете друго училище от живеещите в "Славейков", освен ако не е заради някоя конкретна учителка или училището не е непосредствено пред блока им. В последно време много се вдигна популярността на "Антон Страшимиров" и сега също гледам, че там са приети повече деца и с по-високи точки от Базовото, което ми е интересно защо се получава.
Лично аз сега се преместих от "Славейков" и се налага да запиша малкото си дете в друго училище. Много съм притеснена при коя класна ще се паднем, защото това са 4 години от живота на детето и каквото ми е чувствително, знам как ако не си допаднат с госпожата, това би повлияло на цялостната му нагласа към училището.

# 296
  • Бургас
GG_BG, написаното от теб толкова ми хареса, със сигурност би допаднало и на дъщерями, та чак ме хвана яд, че не живея в Славейков  Crossing Arms

# 297
Това, че не живееш в Славейков не ти пречи да си запишеш там детето. А и места в Базовото има.

Искам да попитам при регистрирането изписвахте ли всичко или само единия родите, за да песите време, а после сте редактирали?
Истерия тази година е имало само за В. Априлов, а аз не съм се насочила към него, но все пак да знам Embarassed

# 298
  • Пловдив
Аз мислех да не изписвам всички, а само задължителните полета.Като пуснаха системата обаче, се оказа, че ги няма звездичките, които ги указват и попълвах всичко, за да не рискувам да ме върне и да загубя повече време.На мъжа ми само пейстнах и моя мейл, както си го бях копирала.

# 299
GG- BG благодаря ти за изчерпателни отговор.Извинявам се,но сега като си видях писанията мах наистина са малко хапливи- не целях това. Ние сме от Поморие. Аз по право съм от Бургас и съм учила в училище в центъра.Сега ще живеем в ЛОЗОВО и района е Славейков. Ние нямаме лични впечатления от училищата там,но много хора ни препоръчаха Антон Страшимиров+ племенницата ми,която е учила там при учителка която сега ще вземе първи клас, нашата вуина също е учила там при същата учителка и така.Но лични впечатления нямаме.Дано да е за добро,все пак за децата го правим.Ние при електронното записване попълнихме всичко на момента.☺💐Хубав ден

Общи условия

Активация на акаунт