Избор на училище за първокласник-Бургас-прием 2014 г.

• 72 441
  • 483
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, като всеки новозаписан ще задам въпрос който ще разбуни половината от вас, но бихте ли ми препоръчали училище за първокласника ни и респективно добър учител? От скоро сме в града и така. Благодаря ви предварително.

# 376
  • Пловдив
Здравейте, като всеки новозаписан ще задам въпрос който ще разбуни половината от вас, но бихте ли ми препоръчали училище за първокласника ни и респективно добър учител? От скоро сме в града и така. Благодаря ви предварително.

Назад в темата е писано доста, зависи и в кой район на града сте.

# 377
Принципно сме в братя миладинови но не се притеснявам ако трябва да го карам по-далече. Единствено ме итересува кое е най-доброто училище в Бургас и в частност кои учители си носят славата на добри. Ако някои има информация. Благодаря.

# 378
  • Бургас
Братя Миладинови е добро училище. Близо ви е и Васил Априлов.
За най-добро не се наемам да кажа. За мен такова няма. Simple Smile Всичко е субективно.

# 379
  • Пловдив
Най-добро училище и добри учители са относителни и за мен.В същия район съм, синът ми е първокласник  във Васил Априлов, живеем и до училището. Имам си забележки, но в крайна сметка това са държавни училища и нямам прекалени очаквания.Много учители , на които не им се носи слава и не правят списъци с бъдещи ученици година преди приема, всъщност често се оказват много по-качествени от първите  Tired

# 380
Добре, кои са трите най-добри училища в Бургас с прием от първи клас?

# 381
  • Бургас
Много точно, Горгона!  Hug
Това имах предвид и аз.
Просто изберете най-близкото и удобно училище.

# 382
Добре, кои са трите най-добри училища в Бургас с прием от първи клас?

Определение най-добро за училище в България държавно/ общинско едва ли може да се даде.

Братя Миладинови го водят " елитно" до нас е имам познати майки, ами не са очаровани;
За Васил Априлов също има добри отзиви;
Кирил и Методи е вариант, ако желаете детето да се занимава с езици(там учат 2 от първи клас);
ОУ "Александър Г. Коджакафалията" училището ще стартира тази година, тип "иновативно", но все още няма критерии за прием;
Добри отзиви съм чувала и за Базовото в Славейков.

То това е много лаконично, родителите имаме различен поглед върху добро училище( база, начин на преподаване, близост до дома, извънкласни занимания, резултати от НВО, учителката, другите деца в класа, вашето собствено дете и т.н.).

На нас това ни бяха алтернативните варианти за избор без Базовото.

Успех с избора, кандидатстването и приема на бъдещата първокласничка. bouquet

# 383
  • Бургас
Цитат
според вас как е редно? Аз съм самоосигуряващо се лица и работя от в къщи. Дали да отбележа +1т. за месторабота. Въобще как ще се доказва тази точка?

Това е адски субективно. Със същата дилема сме и ние. Аз съм на трудов договор към софийска фирма, както и много други хора в града. Нямаме офис тук. Само хвърча напред назад и офиса дефакто ми е адреса. Жена ми е самоосигуряваща се, гражданските договори са към софийски фирми. Е, акк се доказва месторабота с граждански и трудов договор? Даже и по училищата питахме - никой не знае. Директор на училище даже даде точния пример - ето, тоя работник там е към айстоска фирма, а ремонтира двора. Как ще докаже, че работи в района?

Глупост голяма е този параграф за предимства! Създава условия за субективни преценки и корупция.

# 384
Точна така!
Някой беше отговорил, че се доказва с трудовия договор, което няма как да стане т.к. в 99% от фирмите информацията в него е абсолютно конфиденциална.
Най- вероятно ще искат служебна бележка- която си е "ала-бала"...

# 385
  • На морето!
Точна така!
Някой беше отговорил, че се доказва с трудовия договор, което няма как да стане т.к. в 99% от фирмите информацията в него е абсолютно конфиденциална.
Най- вероятно ще искат служебна бележка- която си е "ала-бала"...
Има начин да се докаже наличие на ТД- вади се справка от системата на НАП, в нея пише 3 имена на лицето, длъжност и данните на фирмата /име и булстат/, нищо конфиденциално от гледна точка на фирмата-работодател.  Peace

# 386
Аз не съм казала, че не може да се докаже наличие на трудов договор. Казвам че не може да искат като доказателство Трудовия договор в който има конфиденциална информация. А в справката от НАП е едреса на регирация на фирмата- не на месторабота на лицето.
Както и да е - очевидно искат слубна бележка и както и предполагах това предимство създава само възможност за корупция и нечестно класиране.

# 387
Какви са мненията за училището в Сарафово  newsm78

# 388
  • в кукувиче гнездо
Искам да попитам ние като живеем ж Лазур как мога да запиша детето си в Славейков?

# 389
Искам да попитам ние като живеем ж Лазур как мога да запиша детето си в Славейков?
Можете, стига в желаното училище да има достатъчно места(децата с адрес в Славейков ще са с предимство пред вашето).

Общи условия

Активация на акаунт