бебето ми е на месец и повръща без причина...

• 2 292
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте мами моята малка принцеса вчера стана на месец. Тази сутрин след като я накърмих заспа без да се оригне. След около половин час повърна на фонтан. Реших, че е преяла и започнах да я преобличам. Докато я преобличах повърна отново. След като приключихме с преобличането, беше отново гладна. Накърмих я и заспа. Измерих и температурата - 36,2. Преди два дена също повърна на няколко пъти. Дали има някакъв проблем или си въобразявам? Моля ви за вашето мнение и опит по въпроса. Благодаря ви предварително!

# 1
Отиди на лекар.Или има чревен вирус или страда от рефлукс,който трябва да се израсте до 1 г. Peace

# 2
Здравей. Моят син връщаше мляко до 4-месечна възраст и към 5-ия месец започна да повръща непрекъснато на фонтани. Приеха ни в болница, 2 дена беше на системи, като му вливаха лекарство против повръщане, глюкоза и физио. разтвор. Докато беше на системи всичко се оправи, после ситуацията се влоши и продължи да повръща. В болницата поставиха диагноза рефлукс, педиатърката казваше че ще го израсте, но аз се насочих към пулмолог. Предписа ни свещички вомитусхил, мотилиум и някакво друго прахче и за една седмица детето ми се оправи.
Съветвам те да я заведеш на лекар да я видят. Ако продължи повръщането се обърни към специалист, защото е много тежко да гледаш детето ти как се мъчи. Не искам да те плаша, но аз изпитах тогава най-големият си кошмар.

п.с. След хранене я дръж по-дълго време изправена, не я слагай веднага в кошарката. Ако не може да се оригне така, я остави по коремче( това винаги помага), или й прави масаж на коремчето с ръка по посока на часовниковата страна. Давай й пробиотик биогая или друг вид, може да не се усвоява добре млякото, но преди всичко се консултирай с педиатъра.
Надявам се да не е нещо сериозно и бързо да се оправи.

# 3
ако е рефлукс не трябва ли да повръща след всяко ядене? тя го прави само сутрин за сега.

# 4
Отиди при педиатъра.
Дъщеря ми започна да повръща малко преди да навърши 1м. След абсолютно всяко кърмене повръщаше. Спря чак когато я захраних, на 6-7м.

# 5
Дъщеря ми имаше период, в който повръщаше по малко и понякога между 1 и 3 месец, след което това престана. Но със сина ми ситуациата беше съвсем друга. Той повръщаше някъде от 2-ри месец до почти 1 г. При почти всяко ядене повръщаше по нещо, понякога като фонтан. Проблемът намаля след като го захранихме с по-гъста храна, но окончателно спря като стана на годинка. Иначе нямаше проблем с наддаването. Въпреки, че е често срещано явление, честото повръщане не е за подценяване след определена възраст.

# 6
Привет на всички мами! Моето момиче е с ГЕР, след ходене при много доктори накрая се лекувахме със сироп Мотилиум и сироп Гастротус. Ако на някой му предпишат сироп Мотилиум ,мога да помогна, понеже ми останаха 2 закупени от Испания и 1 от Гърция, годни са до края на 2016г.

Общи условия

Активация на акаунт