Моля ви за помощ

• 1 033
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте скъпи майки, обръщам се за помощ в този сайт защото предполагам че много от вас имат същия проблем като моя а именно разширени вени. Само на 16 съм а ги имам и на двата крака. Това адски много ме комплексира,  особено когато съм с по къси дрехи и хората около мен започват да се възмущават и ме съжаляват. Когато ходих на доктор той ми каза че лявата ми клапа (бедрото) не функционира и следователно вените се пълнят с кръв. Каза също така и че съм още малка за операция Sad . Какво да направя за да се скрият вените, крем за мазане ли да купя да пия ли нещо защото наистина това много ме измъчва и когато се сетя се разтройвам. Ще ви бъда много благодарна ако ми дадете съвет .

# 1
Най-напред си преосмисли гледната точка. Това, което има значение, е как да се грижиш за краката си с цел здраве вместо да си криеш вените. Аз по наследство и от двете страни имам по-повърхностно разположени вени, ясно видими и с обремененост да развият възможно заболяване. От двете със сестра ми само аз съм взела този ген.

Цял живот правя контрастни душове, спортувам и изучавам практики, които работят с кръвоносната система и стените на вените. Например маслото от кипарис действа благотворно. Разтваряш в 10 капки базово масло, 2 капки етерично масло (капваш в шепата си) и нанасяш след топла баня вместо крем на краката. Прилагаш 1 месец, после почиваш 10 дни. Така направи 3 курса. Това оздравява стените на кръвоносните съдове. Ползвай задължително качествени масла, никакви минерални боклуци.

Кипарис - цък
База - цък

И поработи с психолог по въпроса за самоусещането и разбирането за собствена ценност. Разбирам, че ти се струва трагично, защото когато сме млади все още силно се влияем от мнението на околните. Имаш възможността рано да започнеш да работиш за вътрешен център и да развиеш личността си. Използвай я. Бих те посъветвала и да си избереш освен плуването, което помага в конкретния случай, и някой спорт с философия в него. Успех!

# 2
За спорта, ходя редовно на фитнес и нямам проблем с килограмите. Вените са ми наследствени и ми се появиха за първи път на 12 но само на левия крак сега забелязах че и на другия ми излизат. Утре мога да пусна снимка

# 3
Не говоря да спортуваш заради килограми. Полезни са ти спортове, които изграждат и укрепват мускулатурата на краката. Всички спортове с вода са полезни, защото контакта с нея развива елестичността на стената на кръвоносния съд. За същата цел служат и контрастните душове.
Обаче!!!!! има значение какво е състоянието на кръвоносните съдове. Съдовият хирург какво казва? Има ли възпаления или просто вените са видими? Освен това помисли за вариант класическо хомеопатично лечение. Ако е проведено от сериозен специалист, то би могло да промени състоянието на вените ти.

# 4
Нямам възпаление, повърхностните ми вени са подути. Знам също и от баба че след операция отново се спускат. За склерозирането със спринцовка отново се появяват, и за момента само външно ги лекувам със http://www.amazon.de/ROSSKASTANIEN-WEINLAUB-Gel-250-ml/dp/B003NEQYXW и лятото нося от тези еластичните чорапи. А иначе добавки не съм приемала

# 5
Не искам да те отчайвам ама това си е наследствено и няма как да се промени освен да се задържи на този етап както е в момента .Има тема за разширените вени -прочети я и виж нещо ще ти послужи ли от там .Успех!

# 6
Май наистина е наследствено. И аз имам. Не са малко хората, които имат. Важното е да не те болят и да не ти създават проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт