Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 3

• 180 288
  • 786
  •   1
Отговори
# 645
  • София
blackcat6, специално за теб - прочетох, че щамбовата ми розичка те е впечатлила  Simple Smile Ако намериш -купи си, много са нежни и обилно и продължително цъфтят.
Ето я от тази сутрин - вътре е за през зимата и вече всеки момент ще цъфне Grinning Есента изрязах висички клонки почти до стъблото, тези са пораснали от началото на месеца.

# 646
  • ВАРНА
Засадих семена Лавандула и Босилек в саксии засега в добре затворена тераса с приятни градуси 15 градуса нощем и над 23 градуса денем като пече слънце.

Мисля до май месец до Гергьовден да е вътре и после навън пред прозорците?   
Така го рещих след като четох че не обича вятър и студ?

# 647
  • София
killpop, за корнизите за открита тераса, аз лично съм се спряла на едни телени корнизи от Икеа (има ги и в Мосю Бриколаж и на други места). Вълги са по 5 метра и могат да се закачат както за тавана, какъвто ще е моят случай, така и за стена, зависи от теб.

Относно плата, мисля да мина през Какаду, понеже там имат доста богата колекция от платове за открито.

Като говорим за разсад от петунии и други цветя, сега му е времето, моят си расте щастлив във входа на блока до прозореца. Иначе тази година ще наблегна на мушкато и сакъзче. Писна ми да се притеснявам дали съм поляла дстатъчно, а ако трява да отида на море да се чудя кой да ми полива цветята. Така знам, че и седмица да ме няма, не е проблем. Взех си нормална българска пръст (от градината на вилата), понеже с тези торфови смеси, поливането е три пъти по-начесто отколкото с българската пръст.

Ваяна, розата е прекрасна  bouquet

# 648
Къде имат магазин тези Какаду?

# 649
  • София
На Сливница като идваш от Лъвов мост, петдесетина метра преди Раковска.

# 650
Къде имат магазин тези Какаду?
Ако си от София има на бул. Сливница в посока Сточна гара преди ул. Раковски. Има и на ул. Цар Симеон между бул. Мария Луиза и Женският пазар - 2 магазина са там.

# 651
Благодаря. Ще ги погледна, също и теления корниз.

# 652
# 653
Здравейте!  killpop аз имам сложен корниз на терасата, моя е от белите PVC троен и си взех плат американ, тъй-като е по-плътен да предпазва от слънцето. Терасата ми е южна и от едната страна(източната) е открита и от сутрешното слънце не мога дори кафето да си изпия, за това реших проблема със по-плътен плат.

# 654
  • София
Здравейте!  killpop аз имам сложен корниз на терасата, моя е от белите PVC троен и си взех плат американ, тъй-като е по-плътен да предпазва от слънцето. Терасата ми е южна и от едната страна(източната) е открита и от сутрешното слънце не мога дори кафето да си изпия, за това реших проблема със по-плътен плат.

А как се справя корниза като има вятър, имала ли си проблеми, понеже кукичките за пластмасовите корнизи не ми се струват много надеждни  newsm78 или просто си ги сложила много "нагъсто"?

Иначе днес попаднах на това, като си представям някакво далеч по-надеждно закрепване за тавана на терасата. Иначе в Баухаус има дълги пръчки с дебелина като на тънка точилка и дължина 2 метра за по около 5лв на брой, което въщо е добър вариант:

# 655

А как се справя корниза като има вятър, имала ли си проблеми, понеже кукичките за пластмасовите корнизи не ми се струват много надеждни  newsm78 или просто си ги сложила много "нагъсто"?

Иначе днес попаднах на това, като си представям някакво далеч по-надеждно закрепване за тавана на терасата. Иначе в Баухаус има дълги пръчки с дебелина като на тънка точилка и дължина 2 метра за по около 5лв на брой, което въщо е добър вариант:

Не, не съм имала проблем  с кукичките. но  преди няколко дена ми се откачи корниза в единия край, (излезе  от дюбела), явно трябва по- големи такива!

# 656
Включвам се да кажа, че във Вивре има кампания за хамаци. Възползвах се  Heart Eyes и съм много щастлива. И преди съм споделяла, че на терасите си имам решетки - красиви са, но все пак решетки - но ще превърна дефекта в ефект и ще окача на източната тераса хамак. Хем няма да се чудя дали основата на хамака ще издържи - решетките са от ковано желязо, с огромни физически и химически анкери, ще издържат един двоен хамак за 150 кг. Сега съм в търсене на одеяло и възгавнички, както и някакъв романтичен фенер. Също така тази тераса още не съм я озеленила, но мисля просто да сложа зелении - здравец, чемшир и бръшлян, защото са издръжливи и на студ, и на суша. Не се справям много с растенията.  Blush

На другата тераса съм поозеленила вече, но има още какво да се слага. Там имаме комплект тип бистро с масичка и два столчета, бели лампички като крушки и фенер за свещи. Има още растения за докупуване, но май пак ще се съсредоточа върху разни лесни за гледане и вечнозелени, за да не е мрачно зимата. Когато стане готово - ще показвам. 

И да попитам - някой виждал ли е от тези масички, които се закачват на парапета и които могат да се спуснат/сгънат надолу, когато не се ползват? От този тип, но да е под 50 лв:

Икейският вариант не ни пасва, уви. Тази на ВидаХЛ ми харесва, но цената ми се вижда абсурдно висока:
https://www.vidaxl.bg/e/8718475874485/masichka-za-zakachane-na-b … lukragla-terakota

# 657
  • По света и у нас
Макарон, тази масичка устройва ли те? Е, не е 50 лв, а 79. https://bauhaus.bg/masa-balkon-diana

# 658
Видях я тази масичка - тя е всъщност от линка ми. Не ми трепва от нея, не е моята. Laughing

Последно ми хрумна да питам фирмата, която ми изработи решетките, дали ще може да направи нещо от ковано желязо. Решетките се получиха добре, имат едни нежни, като дантелени елементи, може пък да се справят. Така ще е като част от конструкцията и в същия цвят.  Thinking

Ще си избистрям идеите постепенно, но исках да видя дали някоя от вас не е виждала някаква красива масичка. Ако е красива и "ми трепне" от нея, може и да не е за 50 лв.

# 659
  • По света и у нас
  Идеята с ковано желязо не е за пренебрегване.  Simple SmileДано фирмата се справи успешно! Ще чакаме снимки. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт