Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 3

• 180 263
  • 786
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Вкъщи сме с изкуствена трева по настояване на мъжа ми. Аз категорично отказвах, защото трудно се чисти. Обеща той да си я чисти, но ...   #Cussing out
Нашата сега е такава
http://www.home-max.bg/izkustvena-treva-arena-2-m/ и се чисти доста по-лесно от този тип
http://www.home-max.bg/izkustvena-treva-preston-zelena/ , но на мен просто не ми харесва.
Исках да вземем едни килимчета за външна употреба от Икеа, но не взехме.
Тази година господинът вече и узрял за идеята и онзи ден ми каза, че видял много хубави килимчета за терасата от Икеа.
Ами видял той, ама аз още миналата година ги видях   #2gunfire
Може ли линк към килимчето. Аз видях и в джъмбо. Като едно времешните черги

# 676
От лятната колекция са merita
http://www.ikea.bg/summer-collection/summer-textiles/

# 677
Довечера ше ви снимам и нашата тераска. Да ви питам....... удачно ли е на балкода да постеля изкуствена трева. Предстои ни саниране на кооперацията, и не си заслужава да го ремонтираме в момента точно балкона, но ме дразни музайката на пода,

В един блог, който следя, момичето си беше направило тераската точно така, съвсем бюджетно, но изглежда добре:
https://ciknoto.blogspot.bg/2011/05/blog-post.html

# 678
  • Русе, у дома
И аз тук в новия терасен сезон, за да се вдъхновя...
Имам нова тераса (преместихме се тази зима в друго жилище), която е изключително мини..., но както сме свикнали лятото да живеем на терасата, ще се наложи да измисля нещо. А сега и гледката ни е още по-прекрасна, изложението е същото, така че знам кое как вирее...
Вече съм се спряла на Икеи-ската сгъваема масичка..., а текстила ще ползвам от старата тераса...
Преди време пак бях питала - някой с декинг - да сподели, моля, как се чисти?

# 679
За пода на балкона може и балатум да се сложи. Знам, че е много обикновено, но не е лошо. Нашият имитира дъсчен под/ламинат. Лесно се поддържа и не е скъп.

# 680
Не е лоша идея, но дали отдолу няма да се завъдят гадории? Все това ме притеснява при настилките з а балкон, защото нашият не е закрит, а доста открит

# 681
Не е лоша идея, но дали отдолу няма да се завъдят гадории? Все това ме притеснява при настилките з а балкон, защото нашият не е закрит, а доста открит
Нашият е закрит. Еми дори след време да се появи проблем лесно се сменя. Имаме изкусвтвна трева като показаната по-горе на двора на вилата за основа на шатра. Ами повече се мокри при дъжд и по-трудно съхне. Есенно време я прибираме. Иначе за боси крака е много по-приятно за стъпване, отколкото върху балатума. Няма нищо вечно, а пък и дори златно да е - все някога омръзва.

# 682
  • София
Barfly, аз съм с декинг от този на Икеа. Чистя го или с прахосмукачка и мокър парцал или направо му изливам вода и поразхождам четката за под по него:) Терасата ми е без покрив и в зависимост какви мръсотии са се събрали, решавам как да го изчистя Simple Smile Веднъж годишно го вдигам целия, изтърквам го с четка във ваната и изчиствам основно пода под него. После го редя и лакирам. Всеки път като правя тази процедура се ядосвам и си казвам, че сега вече няма да го сложа и ще измисля нещо по-лесно за поддръжка, но после като го видя подреден ми минава  Laughing
Най-голямото му предимство (освен разбира се несравнимия уют, който създава) е, че когато вали през лятото, изсъхва за нула време и мога да си използвам терасата веднага след това. Водата се стича под него и самото дърво изсъхва много бързо.

# 683
  • София
Barfly, аз съм с декинг от този на Икеа. Чистя го или с прахосмукачка и мокър парцал или направо му изливам вода и поразхождам четката за под по него:) Терасата ми е без покрив и в зависимост какви мръсотии са се събрали, решавам как да го изчистя Simple Smile Веднъж годишно го вдигам целия, изтърквам го с четка във ваната и изчиствам основно пода под него. После го редя и лакирам. Всеки път като правя тази процедура се ядосвам и си казвам, че сега вече няма да го сложа и ще измисля нещо по-лесно за поддръжка, но после като го видя подреден ми минава  Laughing
Най-голямото му предимство (освен разбира се несравнимия уют, който създава) е, че когато вали през лятото, изсъхва за нула време и мога да си използвам терасата веднага след това. Водата се стича под него и самото дърво изсъхва много бързо.

Икейският декинг не е ли ВПЦ - щом го лакираш? И ако ти е открита терасата - зимата прибираш ли го?

# 684
  • София

Икейският декинг не е ли ВПЦ - щом го лакираш? И ако ти е открита терасата - зимата прибираш ли го?
Ето този е моят - масив е  Peace
Не го прибирам, стои си целогодишно. От 3 години ми е, в отлично състояние си е. Тази зима имаше доста поразии по покритието му, защото синът ми при големите снегове си игра доста и стърга сняг с лопата и съответно смъкна и много лак заедно със снега  ooooh! Миналата седмица му направих основната процедура по почистване и след лакирането пак си стана като нов - няма деформации по дървото, идеален си е  Peace

# 685
  • Русе, у дома
Felis, благодаря. bouquet
Много ме влече идеята - моята тераса е с хубави гранитогресни плочи, тип ламинат, имитират светло дърво, но декинга много ме привлича, ще мисля още по въпроса, но както го описваш звучи лесно за поддръжка...

# 686
Felis, благодаря. bouquet
Много ме влече идеята - моята тераса е с хубави гранитогресни плочи, тип ламинат, имитират светло дърво, но декинга много ме привлича, ще мисля още по въпроса, но както го описваш звучи лесно за поддръжка...

Аз бих си оставила плочките , мразя нещо което се подържа трудно и изисква чести грижи.

# 687
  • София
Аз също отдолу имам хубав под, но много харесвам дървените и затова си го сложих Simple Smile Нормалната поддръжка не е нищо по-различно от почистването на гранитогреса. Единственото допълнително за мен е веднъж годишно. Е, вероятно ако си голям чистофайник, може и по-често да го правиш, аз го правя веднъж  Embarassed
Разликата в усещането е голяма  Peace Освен това за мен при тераса без покрив, летните валежи си бяха голям проблем, защото като се събере вода по плочките и докато изсъхнат, не мога да стъпя на терасата, а кофата за боклук ми е там  Laughing С декинга си реших поне тази драма Simple Smile

# 688
  • София
Аз също отдолу имам хубав под, но много харесвам дървените и затова си го сложих Simple Smile Нормалната поддръжка не е нищо по-различно от почистването на гранитогреса. Единственото допълнително за мен е веднъж годишно. Е, вероятно ако си голям чистофайник, може и по-често да го правиш, аз го правя веднъж  Embarassed
Разликата в усещането е голяма  Peace Освен това за мен при тераса без покрив, летните валежи си бяха голям проблем, защото като се събере вода по плочките и докато изсъхнат, не мога да стъпя на терасата, а кофата за боклук ми е там  Laughing С декинга си реших поне тази драма Simple Smile

А  какъв лак използваш?

# 689
  • София
Използвам този, който си продават в Икеа. Не го намирам в сайта им, но го има в магазина. Специално за външна употреба е, има нарисуван един от техните градински столове на опаковката. С него си мажа и мебелите за терасата. Сега му погледнах опаковката - байц било, не лак  ooooh!
Доволна съм, нанася се много лесно и добре пази мебелите. Нищо не прибирам зимата, стоят си на стихиите на терасата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт