От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 13

• 65 791
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Разгледах сайта на GGBG и не видях тарифи за страната. Само за София ли доставят?

# 346
Разгледах сайта на GGBG и не видях тарифи за страната. Само за София ли доставят?

В София разнасят с тяхна кола, за страната мисля, че по стандартния начин- с Еконт, Спиди или Европът.

# 347
Ето ви и една хубава новина ГЪБКО  са отворили офис и в Варна , също така работят и със Рапидо
 Така че това може да го добавим следващия път към първата страница. 
 аз лично   съм , страшно доволна Heart Eyes

# 348
Ето ви и една хубава новина ГЪБКО  са отворили офис и в Варна , също така работят и със Рапидо
 Така че това може да го добавим следващия път към първата страница. 
 аз лично   съм , страшно доволна Heart Eyes

По този повод, може ли да ми разясните колко е на кг. до Варна, виждам,че цените са им обявени  до склад София - разпределителен. Имат ли оскъпяване за др. градове? И на колко дни са им курсовете? И извън  темата курсовете от Германия след колко дни са от тези от Англия? То всъщност дали е един и същи курс? Извинявам,се ако вече е коментирано, но тази фирма не съм я ползвала до сега Praynig

# 349
  • Русе
Цената за кг, независимо за кой град, е все една и съща - 2,2 лв за пратки от Англия и 3,4 лв за пратки от Германия. За складовете Иван Вазов в София и склад Русе, за пратки до 10 кг. се дължи допълнителна такса: за Иван Вазов е 1 лв, а за склад Русе - 2 лв. Най-вероятно такава такса ще има за склада, който ще отвори във Варна - каква точно от фирмата ще кажат.

Курсовете са доста често, понякога от Англия тръгват 2 камиона през ден. В нормални условия от Англия в седмицата имат 2 курса, а от Германия - един. Курсовете от двете страни са си отделни - тръгват по различно време, пътуват различно време и се раздават по различно време. И все пак, доста често се раздават английски и немски пратки, защото, както казах, курсовете от УК са 2 пъти в седмицата най-малко.

Редактирам се: сега погледнах, че за пакет, доставен в склад Варна се дължи такса от 2 лв. Офисът се намира на ул. "Кукуш"6.

# 350
Мен пък ми е интересно колко скъпо излиза това транспортиране. Предполагам като става дума за такава нестандартна пратка, не я таксуват на кг, а по друг начин... Иска ми се да купя легло на малкия, затова питам. Ще се радвам ако споделиш, desi.ilieva Simple Smile
Написах им мейл за да обясня какво ще докарваме, колко ще тежи (като пристиганаха нещата разбрах, че са доста по-тежки отколкото пишеше на сайта) и ми дадоха цена, която според мен е много добра - аз бях готова да платя по 2 лв/кг, а реално излезе горе-долу на половината.

# 351
  • Русе
Благодаря, Деси! Да, този тип пратки (нестандартните) се изчисляват по някаква формула, но не помня точно каква  Whistling Та и теб по този начин са те таксували.

# 352
  • Sofia
   Някой получил ли е днес уведомителен мейл за получена пратка на UK адрес от GabCo? Rolling Eyes

# 353
  • Русе
  Някой получил ли е днес уведомителен мейл за получена пратка на UK адрес от GabCo? Rolling Eyes

Аз май само в тази тема стоя, вече се надявам да ми е последен този пост. За днес не съм получавала мейл, но вчера получих. Преди да ми го пратят им бях писала, понеже очаквах 2 пратки - и за двете имах информация, че са приети в склада, но в профила ми беше отбелязана само една, нямах и мейл. От Гъбко ми обясниха, че срокът за обработване на пратките е до 24 часа. Така че изчакай  Simple Smile

# 354
  • Sofia
   Ок, мерси, el_, ще изчакам. Просто конкретно тази пратка ми е някак каръшка още от самото начало и затова се притеснявам, може би излишно. Peace

На мен досега винаги са ми пращали потвърдителния мейл в момента на получаване на пратката, та затова ми стана леко странно този път.

# 355
  • Русе
От куриерската фирма нямаш ли информация, че е доставена?
Иначе можеш и с тракинг номера да потърсиш в личната си страница. От транспортна услуга отиваш на "track number" и пишеш номера. Ако е заведена ще ти излезе.

Както бях казала и няколко поста назад - веднъж ми пратиха мейл за получена пратка към полунощ, а пратката е била приета още по обяд (това видях от куриерската фирма).

# 356
  • Sofia
   Да, да, аз знам, че е доставена още сутринта, пише ми го в TNT тракинга, но именно затова се чудя защо не е отразена в профила ми. Peace Иначе, чрез тракинг системата на GabCo няма как да проследя пратката си, понеже тя не идва от UK, така или иначе.

Ще изчакам и ще им пиша понеделник, ако няма резултат до по-късно днес.

А на теб, като им прати мейл, казаха ли ти, че и втората ти пратка е пристигнала при тях? Т.е. как разбра, че в крайна сметка пратките са 2?

# 357
  • Русе
Те ми отговориха, че имам 2 пратки на свое име и малко след това я видях отразена в профила си и получих мейл. Явно наистина не е била обработена в момента на запитването. Но аз се филмирах от друго.
Доставяше ми я CityLink, а те срещу получена пратка пишат и името на човека, който я е приел. Та обикновено служител с име Попов го прави и като видя името съм спокойна. Само че този път вместо Попов пишеше POVOC  Shocked И аз в тотален шок, викам си кой ли ми взе сега пратката?? Но слава богу всичко е наред.
Ако ти е толкова притеснено за тази пратка, няма смисъл да чакаш до понеделник. Аз лично бих се изяла. Звънни им, те са достатъчно любезни и ще ти съдействат Simple Smile Дано скоро те уведомят

# 358
  • Sofia
   И на мен Попов ми е приел пратката. Peace Не че съм толкова притеснена, просто, както казах, с тази пратка ми е тръгнало леко каръшки още от самото начало, та затова. Но мисля да послушам съвета ти и да им звънна, макар да знам, че не обичат да дават инфо за пратки, намиращи се все още в UK. Поне на мен така са ми отговаряли, когато съм правила запитване за предишни поръчки – казвала са: "Броят на пратките ви ще бъда известен, при пристигане на камиона в Б-я, сега няма как да ви дадем актуална информация.". Ще пиша после какво са ми отговорили този път. Laughing

# 359
  • София
Аз получих мейл от Габко днес за една пратка, че е пристигнала на адреса им, чакам още 2. Но не виждам кога ще е следващия курс от UK, защото този, тръгващ утре, явно ще хване само тази пратка.
Каква е процедурата при задържане на пратка? Мога да я задържа само след като вече е дошла в БГ, нали така?

Общи условия

Активация на акаунт