Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 232
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Касита, с първото съм абсолютно съгласна.

За модела на изречение обаче няма да се съглася - синът ми беше цар на моделите на изречение - беше схванал, че трябва да намери броя на думите, препинателните знаци и евентуално дали някъде има дума, започваща с главна буква, доста преди да се научи да чете (просто той е мързелив и винаги търси лесното  ooooh!). Най-вероятно не е така при всички деца, аз обаче имам само моето за пример  Peace

# 556
Ти съдиш по сина си, аз съдя по тридесет на възрастта на дъщеря ти.

# 557
  • София
Не се притеснявайте, първи клас е и за научаване на още много нови неща. например седене 35 мин. без да се става.  Моят все пита: "Много ли е това?"
Обяснявам му, че в тоалетните няма тоалетна чиния, а е с клекало и дупка. не може да си го представи....
Не може да се оправя добре и с парите, но иска да ходи да си купува от бюфета. Не че знае къде е и какво точно е, но иска и той да купува.

Вашите първокласници познават ли часовника добре и боравят ли с пари?

# 558
  • София
Ти съдиш по сина си, аз съдя по тридесет на възрастта на дъщеря ти.
ОК, съгласна съм, имаш по-голям опит  Peace

# 559
  • София
Синът ми не познава часовника (със стрелки). С елестронен се оправя.
С пари - г/д.

# 560
  • Варна
Дъщеря ми познава часовник със стрелки, сама прояви желание да се научи и ходеше на градина с ръчен часовник. С парите до 2 лв се оправя, трупа стаж като си купува сама разни дреболии. Доколкото си спомням обаче, пари за закуска не са необходими в училище. Първо, междучасието ще свърши, докато си купи нещо, ако има опашка, и второ, даваха им някакви безплатни закуски под строй в стола. Аз смятам да й приготвям нещо от вкъщи, за да има повече време за игра през голямото междучасие.

Касита може ли да препоръчаш някаква книжка с подобни задачи за четене?

# 561
  • Варна
Преди един месец му подариха ръчен часовник и за моя изненада успя да се научи много бързо.

За пари не съм го пробвала. Подсещате ме да го науча.

# 562
Хммм, май ще й купя един ръчен часовник... С пари под надзор съм я пускала да си купува дребни неща, но надали ще се усети, ако някой реши да я излъже. Не съм сигурна, че ще й даваме джобни в първи клас. Телефони ще им давате ли?

# 563
  • София
За телефон не знам. Училището е до блока ни. Имаме една стара Нокиа (ако има нужда ще му дам нея).
Само веднъж ми звъняха от у-ще да го прибера.

# 564
  • Майничка
Този тип часовници са много удобни за научаване http://www.amazon.co.uk/Boys-Tutor-Teacher-Velcro-Watch-Reflex/d … R3FM0R664YVJ13YQR.

Телефон може би от втори клас, когато може да й се наложи да се прибира сама.

# 565
  • София
Часовникът го познава, с пари не може да се оправя, но те в първи клас в нашето училище разчитат на продавачките в лафката, някои си забравят рестото, естествено, но се научават. Телефон ще има /вече има/, сега са на лятна занималня и се учи да го използва.

# 566
Моят не може да чете. Смятам да оставя усвояването на това умение на училището.
Не познава ръчния часовник, но електрония - да.
Телефон получи като подарък за последната Коледа /съвсем обикновена Нокиа/. Работи свободно с него, няколко пъти го пускаме да играе сам пред блока и в съседната ДГ и го носи в себе си.
С парите се справя и още как - днес го пуснах да отиде до магазина да си купи обикновени бисквити за киселото мляко. Върна се с бисквити и подарък за баща си - кенче бира  ooooh! Mr. Green

# 567
  • Майничка
Аз бих направила забележка на продавача/продавачката - как така ще дава бира на дете? Голямата /на 16,5/ се жалва, че не им продават дори енергийни напитки около нас.

# 568
  • София
Изобщо не мога да си представя моя да го пусна сам до магазина, т.е. сам да слезе и после да се качи. Ние сме на 6тия етаж и не ползваме асансьор - в процес сме на издаване на нови карти (за асансьор и входна врата).
Иначе съм му давала пари да си купи нещо като аз стоя отстрани и наблюдавам.

# 569
  • Майничка
Аз съм пускала моята, но пеша, без ползване на асансьор /живеем на 7 етаж/. Пускала съм я и до магазини и сергии да пазарува сама, ако няма пресичане.

Общи условия

Активация на акаунт