Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 176
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Дребния ходи само на плуване. Само игра му е в главата, май и това основно правят в детската. Госпожата го извикала да го изпитва, той казал "Ама аз сега си играя" и тя го оставила - живот си живее Grinning

# 16
  • Варна
Синът ми посещава английски в детската градина. Исках да го запиша на лятно училище към един езиков център, но той не иска да сменя средата, децата, учителката.

Плуване веднъж в седмицата.

Много иска детето на тренира голф, професионално, с треньор, но тук във Варна няма никъде такава възможност  Sad Много съжалявам, защото много го влече и щеше да е добре да се провери доколко има усет, дарба, желание, инат и упоритост да се развива в този спорт.

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 11:03 от missNoir

# 17
  • sofia
И аз при вас с едно февруарче 2008.  Ние още чакаме класирането за ПУ в у-ще, ако ни приемат ще го запиша там само защото това ще ни даде предимство за приема в първи клас. Иначе бих си го оставила да си изкара годината в детската, където ходи в момента. Първо защото в детската е цял ден + до септ. догодина няма да го мисля на какви занимални, забавачки и бавачки ще го поверя, тъй като сме без баби и двамата с баща му работим. Но пък знам, че иначе нямаме шанс за школото в първи клас /квартално е, но е предпочитано пред другата алтернатива и наплива е голям/
Иначе сме пълни несериозници - никъде не ходи - пробвахме плуване, народни танци, карате, но от всичко се отказа - било поради юнашко нежелание , било поради невъзможност да го водим.. Единия английски от детската само ни е останал  Crazy

# 18
  • София, Дървеница
И ние тук - януарче 2008.
Посещава в логопедична ДГ и ще си остане в нея, ходи на народни танци.

# 19
Я, каква тема имало, а аз чак сега да я забележа  Grinning
Дреб е записан в училището на батко си за следващата година. От градината му по принцип съм много доволна. По-скоро, не толкова от самата градина, колкото от учителките му - невероятни са. И на тях им е много мъчно, че ще им го отнема. Градината ни идва твърде далеч, тъй като миналото лято се преместихме в другия край на града. Една година го разкаравахме с колата, стига толкова. Училището ни е на 100м. Другата причина е, че вече трябва да тръгва всеки ден на трениривки. Тренира спортна гимнастика и като е на градина може да ходи само 2 пъти седмично за по час, което вече му е крайно недостатъчно. Като е в училище ще може да тренира всеки следобед.

# 20
  • сред маслини и портокалов цвят
Синът е роден през юни. Сега завършва ПГ в училище. Не е ходил на ДГ, ние сме в центъра, за набора му нямаше места по детските градини. Записахме го в единственото в района училище, където приемаха 5-годишни. Въпреки уверенията на директорката, че ще има група за 5-годишни, накрая беше смесена-5 и 6-годишни. Не е имало проблеми, ходеше с удоволствие на училище.
Сега ни натискат да го запишем в 1-клас, но няма да стане. Искам да си тръгне с набора.
Само се чудя дали няма да му е скучно още една година в ПГ-научи буквите, вече чете бавничко, със смятането е плашещо напред. Но емоционално не е готов за 1-ви клас и затова не искам да го пускам по-рано.
Мисля тази година да го запиша да спортува, иска да ходи на таекондо и плуване, а също и на онова катерене в зала. Ще наблегнем на физически занимания, да добие увереност, а и да стане по-подреден, надявам се.
Ще продължи и с английския, но ще го преместя в училища "Европа", че ми е по-близо. Не искам да губя време в излишно пътуване.
Иска да ходи и в театрална школа, но ще почакам още година, ако все още иска, ще му търся подходяща.
Успех на всички наборчета!

# 21
  • Варна
Аз съм със същите "притеснения", защото синът ми посещаваше логопед и там се научи да чете. Вече купувам книжки да си ги чете сам.

Чувам противоречиви мнения за учителките в първи клас - едни искат детето да знае буквите и да срича, други предпочитат деца, които тепърва ще научат буквите.

# 22
Ами учителките не би трябвало да имат изисквания за това. Супер щеше да е всички дечица да започват 1-клас с еднакви умения, но е невъзможно. Към всяко дете трябва да има подход-едните да не скучаят, другите да напредват. Дано попаднем на добра учителка в 1-ви клас.

# 23
Аз съм със същите "притеснения", защото синът ми посещаваше логопед и там се научи да чете. Вече купувам книжки да си ги чете сам.

Чувам противоречиви мнения за учителките в първи клас - едни искат детето да знае буквите и да срича, други предпочитат деца, които тепърва ще научат буквите.

Много болна тема е това и голяма борба в катедрите по ПУ и НУ педагогика. Все се говори от страна на преподавателите, че детската градина е място за подготовка за ограмотяване на децата, същинското което се състои в началното училище, но ето, случва се на началните учители да им е по-лесно да поемат деца, готови за втори клас направо.

# 24
  • София
Аз съм против децата да се учат да четат преди първи клас. /изключвам, естествено, тези които са се научили буквално от нищото т.е. без да е било целенасочен процес от някого/.
Нито големите четяха преди първи клас, нито смятам да уча малкия. Познава повечето букви, това на този етап му е напълно достатъчно на ниво четене, според мен.
Имаше ли някое наборче на футболните мачове в зала Левски в Студентски град вчера?  Laughing
Ние бяхме и емоциите бяха огромни.  Heart Eyes

# 25
Аз синът ми не съм го учила да чете. Беше около 3,4- 4 годишен, когато започна да ходи след мен с един лист и да ме кара да му пиша букви. После искаше да му пиша думи, ама аз категорично отказах. Е, започна да ги пише сам. Преди 2-3 месеца започна и да чете.
Такъв си е, нетърпелив.
Имаше майки около мен обаче, които се сърдеха, че г-жата не учи децата да пишат ръкописно и да сричкуват, за 5-годишни става въпрос. И писма щяха до разни инспекторати да пишат, че не си вършела работата. Та така.

# 26
Да пишат - няма кой да им обърне внимание, защото си има Държавни образователни изисквания, а не самоволни програми. На мен ми казват, пък че даскалиците в детските градини ни мързи.

# 27
  • София
изобщо нямам желание в детската градина да я учат да пише и да чете... тя пише с печатни букви, четенето е само на кратки думи, когато желае. Синът отиде в училище абсолютно неподготвен - помня на първата родителска среща 90% от родителите възроптаха, че децата щели да учат ченгелчета и четене - техните си го знаели... Няма да си кривя душата  - взеха ни се силите в първи и втори клас, но не заради неможене, а поради нежелание и липса на концентрация, съответно мързел, но смея да твърдя, че детето не е било по-зле от другите. Така че няма да уча детето зорлем да пише, просто ще го запиша при същата учителта /три години им е разликата, но той е роден декември, а тя - януари, което спрямо училищните стандарти я прави 4 години/. Ние определено ще караме ПУ в детската, сега ще се пробвам да сменя отговора си  ooooh!

ПП не мога да се редактирам в анкетата  Peace

# 28
http://www.danybon.com/index.php/predstavi-se/1623-math-turnir-za-malki-talanti

Добре, че нямаме трето, че него от яслата на математически курсове трябваше да го пращаме. Уж минавам за амбициозна майка, ама малко раничко ми се струва на 5 години на математическо състезание.

# 29
Нищо плашещо не е имало.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт