Бъдещи първокласници 2015/2016

• 78 218
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Стига бе,това трябва да са дечица от класа ooooh!
Как може Confused

# 601
  • София
Ясмина питаше: "Какво разбирате под "може да смята"?" Не се фукам, тъй като не ходи на градина го занимавам по 20-30 мин. вкъщи. Показала съм сборника от който решава задачки.missNoir благодаря за препоръката за сборника, ще го потърсим.

# 602
  • София
Мина родителската среща. Учителката е млада и амбициозна.

Трябваше в заявленията да напишем ЗИП и СИПове. Двоумя се за втория чужд език. Има време до септември. Или ще го запиша от 2ри клас.
Дадоха ни бележка с необходимите материали.

У дома сина ми си играе със стария ми смартфон - "вече е мой". Веднъж го беше носил в у-ще (макар, че му е забранено). Не знам как не му го бяха взели или другата крайност - не го беше дал на някой.
В подготвителната група непрекъснато носеше всякакви играчки и ги подаряваше. Не прави разлика м/у "подарявам" и "може ли да го видя за малко". Казвах му, че щом е подарил нещо не си го иска обратно.

# 603
  • Варна
И аз съм "за" телефона в училище. Имаме няколко стари вкъщи, но съм му предвидила един Алкател, който ми подариха при подписване на договора. Ще  му сложа предплатена карта. Надявам се да го пази и да го използва само при нужда. За джобни- категорично не. Свикнал е на домашна храна, едва ли нещо би могло да го съблазни. Закуска ще си носи от къщи, за обяд ще го взимам, за да се храни вкъщи, живеем до училището, а и работата ми позволява. Когато не мога - ще носи обяд в кутия, но в никакъв случай няма да се храни там. В нашето училище обяда на децата е кетъринг от един ресторант на цена около 3лв. Количествата били минимални, а качеството- незадоволително. Но даже и да не беше така пак бих предпочела да се храни с домашна храна.

# 604
  • София
Ние все още си чакаме разпределението по класове... Много се съмнявам, че все още не е готово, но ще ни държат в неведение до 17 часа в петък  Confused
Телефон и моя син вече си има. Съвсем стар, с копчета и без нито една игра  Mr. Green
И кака му, когато тръгна в първи клас носеше - някак по-спокойна се чувствам, че могат при нужда да ми се обадят. Разписанието на часове и междучасия е ясно, така че винаги може да се съобрази родителя кога може да се обади  Peace Ще мисля още малко на какъв план да го прехвърля, че сега е с някакъв стар  Thinking Все още не е минала родителската им среща и не знам какви са правилата за телефоните в училище - все пак и с това ще трябва да се съобразим  Peace
Джобни на дъщеря ми не съм давала, ще гледам да си спестя и сега - поне първата година. Предпочитам да сложа нещо за хапване от къщи, че като знам дребния как залита по всякакви боклуци  ooooh! Стола няма да му се размине, много се надявам да хареса храната, защото не ми се иска да кара на сандвичи. Той поне не е злоядо човече като кака си... За съжаление ще си откарва до края на занималнята...

За четенето - може, но не иска. Книгите били скучни  Tired На единия се карам да не чете толкова много, другия не мога да го накарам да хване книга или дори да слуша да му се чете  ooooh!
Смятането като че ли повече му харесва... ще го видим наесен  Crazy

# 605
  • Варна
Може ли да споделите каква домашна храна ще им приготвяте от къщи за голямото междучасие. Аз освен сандвич, плодово мляко, кекс и тем подобни не се сещам. Е, и за зеленчуковите солети съм си записала в тефтера.

# 606
  • Майничка
Нарязано варено яйце; затворени мини пици; зеленчукови или месни кюфтета; салата от фузили със зеленчуци, ролца от раци/пиле и лек сос; баничка с месо, спанак или подобни; солени мъфини със зеленчуци;парче руло от кайма или кълцано месо  /тип Стефани/; ризото с пиле, гъби, ролца от раци - каквото има; лазаня, но с макарони и настърган кашкавал отгоре; смес за кюфтета от червена леща и булгур, но запечена, с добавени сирене и топено сирене - и топла е хубава, но студена на другия ден е екстра, а и държи форма; плътен омлет със сирене... варианти бол.

# 607
Хора, говорим за голямото междучасие- хранене отдалечено от закуската на два часа напред във времето и предхождащо обеда с два часа. Децата отиват на училище, не на пикник.

# 608
  • Майничка
Ами който не чете... Embarassed. Имах предвид на обяд.
Моята все още закусва стабилно, банан или нарязана ябълка вероятно ще й е достатъчно.

# 609
gargamela, хубави идеи за обяд даваш... Аз не съм убедена, че нашата госпожица ще одобри храната в стола, та може да се наложи да минем на вариант В.
Иначе за голямото междучасие ще й слагам плод някакъв, мъфинче, нещо такова.

# 610
  • Разпиляна във въображението
Нашата РС мина. Децата ще са 27, което ми се стори множко, но ще видим. Госпожата беше подредила чиновете по протежение на стените и така можехме да се гледаме с останалите родители. Отделно направи една "игра" стимулирайки ни да се запознаем с останалите родители и в последствие да се споделят няколко интересни факти за децата. От тази "игра" се разбра, че има няколко деца, които обичат да смятат и да рисуват. Няколко карат колелета, били са заедно в една група, в предучилищна. Атмосферата се разчупи. Разбрахме се да имаме еднакви комплекти с пособия, които ще бъдат закупени общо. Цената на помагалата ни ще са около 45 лв. Събрахме по 5 лв за ремонт на стаята. Председател на РК ни е мъж и той пое нещата в свои ръце Joy За парите - да смятаме годините по 0,50 ст., но като цяло каза, че няма да се пускат децата до лафката. Ако има домашен обяд, то той ще се изяжда в стола с останалите деца. Три пъти в седмицата ще имат закуска, а два пъти в седмицата допълнителен плод по програма. Обърна внимание и на ходенето до тоалетна. Явно е имало проблеми с деца, които са се сдържали. Посъветва ни да говорим за това. Не препоръча телефоните, това ще се обсъжда и на следващата родителска среща. Препоръча ни раницата да не е повече от 50 см. и т.н. И тъй като никой не посегна към приготвеното кафе и вода, госпожата накрая ни почерви с шампанско Grinning Ще си направим фейс група и поща на класа. Като цяло съм доволна.

# 611
  • Варна
Идеите на gargamela за обяд са чудесни, всички ястия без сосове могат да се приготвят, салати разнообразни, а за голямото междучасие според мен е достатъчен един банан или друг плод, парче кекс, кифличка, баничка, бисквита, палачинка или малък сандвич. И все пак зависи как закусва детето вкъщи.

# 612
  • София
В класа на Алекс ще са около 20 деца.
Видях 2 деца от предучилищната му група. Другите родители не ми бяха познати. Предполагам, че голяма част от тях не са разбрали за РС.
Силно се надявам да не попадне с някои деца от предучилищната.

# 613
  • Майничка
...Силно се надявам да не попадне с някои деца от предучилищната.

Ако не са те, други трабълмейкъри ще има, споко. Wink

# 614
  • София
При нас са 25 деца. Чудя се като са нечетен брой, как ще се разпределят по чиновете и кое ли детенце ще седи самичко. Това си е един вид наказание според мен.

Общи условия

Активация на акаунт