ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№16

• 91 748
  • 876
  •   1
Отговори
# 435
Как сте мили? Надявам се сте добре всички..аз съм добре, бих казала на приливи и отливи... бях на моренце малко в Гърция ..починах малко.. работя си ..чакам да реша кога да си взема голямата отпуска...днеска опитах да не си пия четвъртинката Ривотрил ама нещо не издържам мамка му Sad още си ми е нервно сутрин и така......
Преди две седмици бях на дискотека 2 вечери подред и ако ви кажа че си изкарах много хубаво и не спрях да танцувам и което беше нах-хубавото нямах никаква атака нито притеснение от силната музика...явно Ципралекса наистина действа в тоя аспект Simple Smile) Тази Събота имам рожден ден и пак си организирах една дискотека с приятелки..пак ще опитам...
Единствено ме притеснява тоя Ривотрил защо не мога да го спра Sad започвам го трети месец..ама много ми помага........... newsm78 Hug

# 436
Бравооо! Ей така да я докараме всички. Ривотрила все пак го пиеш по четвъртинка, пробвай да пиеш половината на четвъртинката, то нищожна доза твоето.

# 437
Благодаря за куража Гала..четвъртинката е 0.5 мг от 2 мг..много мъничка става на половина..ще трвябва да си осигуря този от 0.5 и да го деля на две....
Пожелавам на всички скорошно избавяне от тези гадни проблеми!!! Hug Heart Eyes

# 438
Здравейте! На мен ми предписаха и Ривотрил и Сероксат. Някой употребявал ли е тази комбинация?

# 439
Sporty88, аз бях на такава комбинация и в известен смисъл още съм. Сега взимам Ксетанор, но той е от една и съща група със Сероксата, и пия Ривотрил при нужда. Сероксат пих от 2003 до 2005 мисля, после го махнаха от списъка на здравната каса и ми го смениха с Ксетанор. 2003 пиех и Ривотрил всеки ден, не си спомням колко точно , но със сигурност 1/2 от 0,5 ако не и цяло.
А някой да е бил на комбинация АД и чай от лотос  Simple Smile? Пише че има много хубаво релаксиращо действие, но ме е страх да експериментирам  Sad

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 19:11 от y_em

# 440
И как ти се отрази тази комбинация? Не би ли трябвало ако от толкова години си на хапчета да са те излекували досега? Според мен трябва да си смениш доктора или лекарствата, а най-добре и двете щом още те мъчи ПР. Не искам да те плаша, вероятно си претръпнала, но си мисля, че ако имаш опората на АД и я съчетаеш с едно позитивно мислене не би трябвало ПР да те тормози? Пробвала ли си алтернативни методи, например на Луиз Хей утвърждаванията? На мен в един период от няколко месеца много ми помагаха, ама направо летях от еуфория и обич към всичко. И да ви кажа - както се чувстваш отвътре някакви вълни ли излъчващ какво, обаче околните започнаха да се държат по-добре с мен! И това без никакъв АД, само с позитивно мислене и валерианчета. Това беше зимните месеци, когато няма слънце, не мога да си обясня сега когато е хубаво времето защо ми е едно никакво. Приятен ден! Peace

Jerry F, благодаря ти за препоръката за Карзил! Хубав ден и на теб! bouquet

# 441
Sporty88, АД не лекуват, а само премахват симптомите и ти помагат да живееш нормално. Така че може и цял живот да ги пиеш и няма да те излекуват. Нещо като инсулина при болните от диабет - трябва да го приемат всеки ден иначе качват захарта и чао. Ти на диабетно болен ще дадеш ли съвет да сменя лечението, докторите или изобщо да не взима инсулин? Сменила съм 3-ма доктори. И да сменям лекарства доктори и да не сменям все тая. Колкото до утвърждванията и прочие за които само съм чувала, ще прощаваш, но са голяма глупост за мен. И да си повтарям до припадък някакви мантри, няма как да ми мине от това. Ето ти например - защо се чувстваш зле сега, а преди си бил по-добре? Ако това с утвърждаванията работеше би трябвало да си ок и сега нали?

# 442
При хора, на които умът им е склонен към позитивно мислене би трябвало да помагат в излекуването според мен. Казват, че тялото трудно схваща това, което му изпраща умът. Тоест може вече да милиш положително, но резултатите няма да са веднага и тялото ще се бунтува още дълго. Затова АД доста помагат на тялото да не изпитва симптомите. Ако те спрат позитивното мислене ще е още по-силно (по-трудно е да мислиш позитивно ако тялото ти има симптоми). Тоест тялото престава да се поддава на командите на съзнанието, защото подсъзнанието още е на старата "програма" и  един АД доста би помогнал.

Аз успях да разбера, че оптимизмът и поитивното мислене най-много ми отиват, ако мога така да се изразя и най-добре се чувствам. Знам, че АД е просто опора и не лекува, човек сам се лекува. Но при мен съзнанието вече се увери, че може да мисли и положително, но още не е стигнало до тялото, за там май АД ще помогне. Надявам се! Praynig

Надявам се всички в темата да се отървем от това бреме и на теб и всички други пожелавам само хубави емоции! Peace

# 443
  • София
y_em, какъв е този чай от лотос? За първи път го чувам.. Хайде пробвай и сподели Simple Smile Едва ли ще има проблеми с АД, освен ако не съдържа МАО инхибитори, както жълтия кантарион например. Може да разучиш в нета..

Аз за пореден път се убеждавам, че нашето си е лабилна психика. Днес следобеда много ми се пиеше кафе и пийнах от моето, 3-в-1 няколко глътки. После сума ти време се занимавах с едни неща на компа и ми нямаше нищо. И в момента, в който го спрях и седнах да си почина и нервността ме удари моментално. Тоест, като си занимавам мозъка активно с нещо, което ми е интересно и ме увлича и нямам никакви проблеми. В момента, в който му дам почивка, имам чувството, че някаква подсъзнателна компонента се включва и започва да ме човърка и веднага ме удря в тялото...

# 444
enyo,
Скрит текст:
ако не ти е проблем би ли ми казал какви са тези МАО инхибитори? При употреба на Сероксат и Ривотрил трябва ли да се избягват и в какво се съдържат?

# 445
  • София
Sporty, не се притеснявай. Това са старите антидепресанти, които вече май отдавна не се изписват. Общо взето, АД са два типа в зависимост от начина на действие - едните са МАО-инхибитори, а другите са СИОПС. Ние тук всички пием от втория тип - тези СИОПС (инхибитори на обратния път на серотонина). Сероксата, който са ти изписали, също е такъв.

Ривотрила спада към друг тип - успокоителни с моментно действие.

Ако ти е интересно - разликата между АД и успокоителното е, че АД има много бавно действие, т.е. трябват му седмици да се натрупа в организма и съответно трябва да се пие много време (месеци, години), за да се поддържа лечебната му концентрация.
Успокоителните са кратковременни - действието им започва половин час след приема и трае около 12-24 часа. Тоест те се прилагат само инцидентно, когато получиш криза обикновено.
Също така стандартна процедура при започване на АД е към него да предпишат и успокоително за първите месец-два-три, като след този период продължаваш само с АД (сероксат в твоя случай) и спираш успокоителното (ривотрил), което вече ще пиеш само понякога, когато те удари нервата много. Разбира се, всичко това под лекарски контрол.

На въпроса защо да не пием всеки ден само успокоителни вместо АД, отговора (поне официалния от медицината) е, че към успокоителните от типа на ривотрила може да се пристрасти човек, защото те са вид наркотик, докато към АД нямало пристрастяване..

Не отговорих на основния ти въпрос - да, ако пиеш АД, трябва да избягваш лекарства/билки, които съдържат МАО-инхибитори. В момента се сещам само за жълтия кантарион - трябва да го избягваш. Няма страшно да си правиш чайче с него от време навреме, но не редовно и в големи количества, защото се получават големи бели...

# 446
Здравейте

При мен няма нищо интересно, освен,че вчера направих един кръвоизлив на работа и се поошашках/такова нещо за първи път ми се случва/, ама  се правя на смела, виках да не ходя на лекар, ще мине, но в офиса всички настояха по спешност да тръгвам и ги послушах де/бях мазало отвсякъде/, хванах едно такси до Майчин дом и слава богу, всичко нормално, нещо хормонално явно, казаха ако втори път ми се случи да си обърна сериозно внимание на хормоните. Дори пак се прибрах пеша, нищо ,че казаха да си полежа. Mr. Green И днес  е повече от ясно,че съм с тревожност,такава плуваща в пространството, без конкретна насоченост #Crazy, с стягането в главата, ръцете и краката- ама какво да се прави търпя си- готвя се за морето с нетърпение и се надявам с времето нещата да отшумят.

Alina къде изчезна? newsm78

В Мармарис, миличка Мари. Направо изживях една 10 дневна приказка и се върнахме адски заредени и позитивни преди два дни. Да си призная честно нито един миг тревожност, или депресия не изпитах там......дори по време на 20 часовия път с автобус, което предполага и 2 дни безсъние....... Но иначе и аз бях посъветвана от един варненски лечител да пия по 3 литра вода и още разни други процедури.......след посещението при него и след като изпълних нещата, които ми каза се чувствам много по-добре, но откак пиша утвърждения и си слушам дисковете ми прави впечатление, че не само аз се промених много, но и отношението на хората към мен също. Добавих си сама и дормиплант по 3 хапчета на ден.......ти май го пиеше маточина и валериана, но май при теб беше с друго наименование.......не знам дали е от него, или всички други позитивни нещица, които върша, но и сънят ми се оправи......изобщо не усетих 46 градусовите жеги, даже допълнително всеки ден ходех на сауна, парна баня ииииииии масаж, разбира се. Преодолях и страхът си от корабчета, понеже нямаше иначе как да пресечем Дарданелите, а и повечето от местните екскурзии бяха с кораб, понеже бяха до островчета.....Ами крайно време беше да осъзная, че само с лекарства нещата няма как да се получат  Hug

# 447
Бравоо Алина. Много добри новини са това. Как нямам и аз късмет да се мине само с положително мислене и емоции. Ама то аз съм живия антидепресант, винаги съм била душата на команията, дай ми да хайманосвам, ама тъпа тъпа болест. Аз иначе зарязах АД, ей така от раз, този може така да се спре, да видим сега какво ще стане.

# 448
Ами няма начин, Гала. Ти си боец и продължавай да бъдеш душата на компанията. Това е лечението. Преди години като се бях затворила в къщи се бях депресирала и панирала още повече. Но аз си пийвам билките....па и на бяло винце системно не отказвам. В Мармарис всяка вечер си отразявах по 2 чашки и после на дискотека..... newsm44

# 449
гала, АД помага само за физическите симптоми, да ги потисне докато променяш светогледа си с по-здравословен. Поне аз така го разбирам. Без позитивно мислене няма как да се премахне това чудо. Peace На мен ми идва отвътре, защото до преди ПР бях супер оптимист. Но всеки може да се научи, стига да иска! Хубаво е, че си го спряла. Просто при по-хронични и тежки случаи няма как да се мине без АД поне за кратко, като един вид патерица. Защото лично на мен ми е трудно да мисля положително, ако ме стяга стомах. Тялото ми още се бунтува, не иска да се вслуша в положителните мисли. Аз лично имам ПР от 2002, обаче до миналата година дори валериан не пиех. Отдавах го на тинейджърството и срамежливост и просто чаках стягането и панирането в превозните средства и по улиците да отмине. Вече си купих Ривотрила и Сероксата, но не борзам да ги започвам. Сега съм само на положителни мисли, обаче май трябва и аз като Alinna да започна да пиша утвърждения, казват, че ефектът е по-голям. Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 12:56 от Sporty88

Общи условия

Активация на акаунт